SanChas blogg!

Senaste inläggen

Av SanCha - 20 juli 2018 10:22

Gatubelysningar som släcks redan kl 00.00 (ja för vi ska sova då) och när man ringer för att vi vill veta skälet har alla gått på semester. Toppen nu för inbrotts-statestiken att skjuta i höjden. Skriver INTE vart jag bor. Så nu har vi alla grannarna våra utebelysningar på och lyser ju upp lite hemtrevligt så också.


Bilbränderna fortsätter och ingen har sett något. Det är precis likadant varenda gång. Någon måste ju i alla fall sakna sin son som inte ligger i sin säng på natten kan man ju tycka. Eller så har de nyss flyttat hemifrån och vill visa sin manliga styrka genom att bära en dunk med bensin och en tändsticksask. Det är säkert stärkande för musklerna.

Tycker de städar dåligt efter att de tagit bort den brinnande bilen som bara den stått ett par veckor som kan bli ett par månader i värsta fall. Den hämtas och sedan har man en stor svart fläck med glassplitter och gummirester som luktar "pecka". Ja jag använder liten bokstav i Pecka så ingen blir förnärmad av att läsa fel eller känna sig oskyldigt dömd.

Så det är alltid vi som får ringa och be om hjälp när något har inträffat och detta var min sista gång för biljäveln stod inte ens på min gata. Fast man kan ju bli arg för mindre när man som jag kvällspigg rundar hörnet och springer rakt ner i glassplittret med nya gympadojjorna. Då står man där och svär tyst över alla andra grannar som sitter tryggt framför sina TV apparater och inte bryr sig. Du vet, det man inte ser bekommer mig inte heller.

Ska också börja med en sådan attityd *nicka bestämt*.


Skrev ju igår att min knä är svullet. Har kört lite egenvård denna gång, dvs att inte göra något. Idag kliar det våldsamt i vattenvecket och antar att det håller på att läkas. Så slapp man se en stackars sate till läkare i ansiktet som bara gäspar bakom min rygg och tittar på klockan. Kanske är det semester på gång eller bara en varm säng som väntar. Oavsett vilket uppbär hon/han (gillar inte hen-ordet) sin lön i alla fall och för den kan hon/han äta lite räkmackor när det passar eller ta en utlandssemester runt november månad när alla andra knegar på eller ligger hemma i influensorna.


Nåja, knät går åt rätt håll om man säger så och slipper bandage som jag annars hatar. Kan ju bero på att jag som 11 åring bröt benet och var hemma i 4 dagar och lurade min mamma med att det går säkert över. Det gjorde det som sagt var inte och när vi väl kom till sjukhuset med mig så som en skrikande barnunge "-vill hem - vill hem" var benet av på 2 håll. Det kunde ju ha räckt med 1 kan man tycka men ibland ska man ju vara värst och varför inte som här...ha....två brott på en och samma gång. Lite "impad" faktiskt och tror nog det är en liten konst detta.

I alla fulla fall så blev det ju gips och det är inte det roligaste kan jag ju berätta för er som inte haft detta elände. Det var som sagt 2 brott som skulle läkas efter att läkaren dragit ut benet i dess fulla längd och jag tuppat av sedan han bara greppade hälen. På med det äckliga kladdiga gipset och som om inte det skulle vara nog att gipsa hela benet upp fick jag en liten kant även upp mot höften. Allt för att benet skulle läkas rakt. Det gick en månad, 2 och nu var vi uppe i 6 och fortfarande fick jag åka och lägga om gipset och röntga. -Det ser fint ut, sa läkaren varje gång men varje gång lämnade jag också sjukhuset med nytt gips. Ett år ni!!! Sedan blev det bandage. Trodde ju att jag skulle få slippa det men ~icke sa nicke~ nu skulle det lindas i tid och otid. Jag hatade det här....

Ja så nu har ni den förklaringen!


Som sagt var; det är mycket nu!

...och solen den lyser och värmen den stiger. Snart kan man se nålen stiga upp mot 30-31° igen och får man inte dåndimpen kan man ju lägga sig i skuggan och bara läsa så ögon blöder. Har betat av 2 böcker nu samt lite faktaböcker. Ska sätta igång med akvarellmålning i höst och har fixat till det i min ateljé så att man bara kan sätta sig ner och börja. Fotar ju också en del och har legat på latsidan ett tag men snart så kommer någon att se min rumpa när jag kryper under ormbunkarna för att fota de små krypen, svamparna eller vad man nu hittar på marken. Ett spännande liv är det i alla fall att fota och man vet aldrig vad man kommer att få se innan dagen är slut. Det är alltid utmaningar och ett härligt intresse.


Nu måste jag bara sluta hur mycket ni än vill läsa mer. Förstår att ni gråter nu men torka tårarna och håll ögonen öppna så kanske det kommer lite mer bokstäver förr eller senare här i bloggen "SanChas blogg".

Kram/S

          ANNONS
Av SanCha - 19 juli 2018 14:49

Detta är ju totalt kaos i vårt land just nu. Värme, bränder, dödsskjutningar och så ett svullet knä som inte går av för hackor. Näe, vad har det blivit av/med vårt folk numera? Är det inte jägare som tjafsar om att få döda allt som har 4 ben så vill de också börja leka med pilbåge i skogarna. Folk ramlar i strömmen och andra kan inte simma som ger sig ut i båt utan flytvästar.....och så dricks det på sjön så svallvågorna går ännu högre än vanligt.

Är det sedan eldningsförbud så är det och det gäller även att grilla. Så i går kväll när alla vi andra ville försöka sova efter åter en het varm dag så sätter folk igång sina grillar. Matoset blandar sig med grilloljor och annat sattyg och där ligger man med vidöppet fönster och får kväljningar.

Knät har svullnat upp som en ballong och inte kommer vi iväg på semester heller. Kan ju inte ta mig upp i husbilen som det är nu och har ju heller ingen behållning att sitta i en varm bil bara för att man måste iväg på semester då det heter juli i almanackan.


Ja, utöver det är det ju som vanligt i vårt lilla samhälle och de som redan haft sin semester är tillbaka på sina jobb medan andra tar sina förbeställda resor och drar söderut. Där är det nog lite svalare än här "lyckostarna där".

Min garderob med sommarkläder är kanske dags att hänga ut på vädring och byta till vinterkläder. Får väl aldrig användning för det jag köpte nytt med röda prislappar på. För hemma i värmen med det stora knät räcker det gott och väl med ett par trosor och ett linne. Ja det täcker rumpan ifall om man måste gå och öppna dörren. Fast det ringer inte numera så ofta då vi slutat ge barnen godis till påsken och mormonerna fått dörren stängd så många ggr att nästan nästippen kommit i kläm. Vi har också ställt husbilen för ingången till entrén och folk har inte fattat att den ligger alldeles där bakom husbilen. Så man kan se folk stå utanför och klia sig i huvudet medan andra testar garagedörren. När vi hör detta kan man ju inte låta bli att smygtitta....bara ifall att....och så länge vi inte ser släktingarna så öppnar vi inte.

*suck*


Näe nu ska jag halta ut och se om mannen min sover eller läser i solstolen där i skuggan under apelträdet. Gav honom en bok jag hade att göra 14 dagar med i förrgår och den gav han tillbaks igår. Idag har han fått en ny bok, mycket större och tjockare då han läser väldigt fort och intensivt. Jag måste ju se till att han dricker i värmen och vänder på sig då och då för ledernas skull....hehe.


Ha en goer sommar alla ni som orkat öppna data och tittat in här! Skyll inte på mig sedan om ni slösat bort 5 - 10 min.   

Kram/S

ANNONS
Av SanCha - 11 juni 2018 18:24

...och eferlängtat sådant. Fast det kommer ju inga direkta mängder men för ordningens skull var det inte lika varmt ute idag och det fanns luft att andas i. Härligt!

Jag som bett om detta att det kunde regna på nätterna. Varför är det ingen som hör detta?

Kör lite regndans...  


Några blommor jag gillar jag som slagit ut;

Vallmo (engelsk)

nya rosen Penny lane

gammal vallmo (rosa)

kaprifol

     

 

Idag fungerade inte batteriet till sollcellerna i husbilen. Stackars mannen har fart som ett skollat ekollon fram och tillbaka och skaffat nya batterier, ny säkring och kollat kablarna efter alla konstens regler men felet kvarstår.

Den 20:e fanns en tid till el-killen om vi inte kan lösa detta på egen hand. Fick lite extra tips idag som att gå upp på taket och kolla kablarna där efter att bilen blev tvättat så kan det ju bero på något sådant. Ja jag är hur oteknisk lagd som helst och står gärna en bit ifrån när det gäller sådana saker.

Den 25:e ska vi ut i alla fall med husbilen och blir två etapper i ett då vi varit hemma så länge. Det blir både Karlstad och Stockholm och ev en stad till beroende på evenemanget och vad vi hinner med.


Nu ska jag ta ett fönster till mellan regnskurarna (om jag orkar) och sedan slappa framför dumburken. Det finns aldrig något bra att se längre och bara gamla reprisfilmer....blä!


Ha det bäst alla som tittar in och vi hörs vad det lider!

Kram/S

Av SanCha - 29 maj 2018 11:11

Saknar honom lika mycket än och det är fruktansvärt tomt efter min allra bästa vän!

 


Väntar fortfarande på ögonoperationen som tycks ta tid....och ser lika illa än. Linsen vet i sjutton vart den tagit vägen och ser inte längre skarven jag gjorde tidigare. Nu är det bara helsuddigt och utan smärta. Det är ju alltid något.


Den här makapären fick jag ihop efter lite konstens regler och satte i mors-dags blomman förstås. Den är rätt tung och mitt allra största glasprojekt hittills. Ni behöver inte tycka den är fin för det gjorde inte jag heller om själva pottan när jag hittade den.....men den är annorlunda, visst?

 

Nu ut i solen och bara släppa alla tankar.....


Kram/S

Av SanCha - 19 maj 2018 10:47

Eller behöver jag inte be om ursäkt? Det kanske är så det ska vara att man skriver bara när man vill eller egentligen inte har något annat att göra. Privata händelser eller övrigt man vill hålla dolt är ju inte svårt men för mig som är en glad och öppen person har ju det där med att inte kunna hålla mig. Börjar jag skriva så är det liksom kört och inte sitter jag och raderar saker bara för att jag tömde lite energi inte.   


Ja nu sitter man här en lördagsförmiddag med en strålande sol utanför fönstret som  för övrigt är så skitigt att man skulle vilja ta fram högtryckaren både på in och utsida. Tänker på den lilla YouTube filmen jag såg för en tid sedan där "damen" i shorts öppnar alla bildörrar i tvätthallen och spolar igenom sätens och golven med högtryckaren och fortsätter runt hela bilen. Hur "stupid" får man vara? *asgarv* Så tankarna jag hade nyss försvann i en jädrans fart.

Nåja nu kanske man undrar varför jag sitter här och det är allt annat än kul. Jag var nämligen på min vårdcentral igår samt hos ögonkirurgen. Den förstnämnde berättade att jag hade höga infektionsvärden och en lunginflammation på högersida längre ner mot spetsen. Där bullrade det lite i stetoskopet. Haft mycket diffusa symptom eller nästan inga alls förutom feber till schlagerfestivalen där jag låg och hoppade och frös under det tjockaste täcket vi har hemma i huset. Det värkte precis överallt och kom lagom som vi skulle sätta oss och titta på Benjamin. Så hur det gick då för honom har jag ingen aning om då jag fick krypandes ta mig till sängen istället. Låg sedan standby söndag, måndag och tisdag. Då gick äntligen febern ner och på ostadiga ben gick jag upp. Då började en rethosta som eskalerade till 5-6 ggr/minut och när kvällen kom hade jag så ont i magtrakten av allt hostande att jag höll på att krevera. Eller tappa suget som man säger så min kära man åkte och köpte halstabletter, hostmediciner 2 sorter i fall att den ena skulle överträffa den andra osv. Så mediciner stod på rad på bänken i köket och mannen agerade utportionerande make med utomordentliga drag från sjukvården. Han borde valt annat yrke kom jag att tänka på då han är mycket social och mycket smart gosse när han sätter den sidan till.

I fredagsmorse fick han nog av allt mitt hostande och ringde själv bort till vårdcentralen. Jag vet inte vad han sa men han fixade både en till för labbet och en senare tid för läkarbesöket och allt matchade varandra då vi också lyckats klämma in ögonbesöket på kirurgen. (mindre skoj)


Näe vad jag skriver och fy vad ni får läsa onyttigheter. Ja så kan det ju bli när man öppnar en annan människas blogg. Man vet aldrig vilka bokstäver som möts och om de passar ihop eller störs av dålig grammatik...hehe

I alla fall kan jag kortfattat berätta att linsen från det vä ögat har helt ramlat ut sitt fäste i hålan och vandrar lite runt här och där. Det är vågigt vissa dagar medan andra bara världen är suddig. Remissen jag fått blir till en annan stad där de också skulle ha en annan teknik för hur linsen ska sys fast och materialet man använder så att inte ex tråden man syr med förintad av kroppen efter ca 10 år och man sitter i samma sits då. Därför pratar läkare om att man som oftast är för ung för att dels få gråstarr och dels operera in en lins. Så man bör vänta så länge man bara kan trots att man ibland ser väldigt dimmigt ute kan man justera som solglasögon och använda ex läsglasögon så länge som möjligt eftersom de förstorar upp även metrarna framför och omgivningen. Hade jag vetat detta för ca 10 år sedan när jag fick min gråstarr (fick detta av höga doser Betapred och en en biverkning till den medicinen) hade jag väntat mycket längre innan jag tjatade mig till en operation. Jag tyckte jag behövde ögon mer i arbete etc men jag vet att jag också klarade av jobb och annat. Det var ju bilkörningen och bländningen som var värst.

Nåja nu är ju detta inget att gruva sig för längre och bara se framåt och hoppas på det bästa. Ska bli skoj att höra om den nya tekniken de har i den här staden även fast jag är lite pirrig och orolig för egen del.


Ja nu har jag väl belagt en rapport som heter duga och tyvärr kom inte en bild med denna gång *skönt tänker ni* hehe.


Nu ska jag kika lite på bröllopet mellan prins Harry och Meghan. Hon är verkligen vacker.

Kram på er!/S


Av SanCha - 1 maj 2018 10:38

Tänk nu börjar det närma sig sommaren som jag har längtat efter så mycket. Bara den inte flyger förbi och man sitter här i en kall mörk höst igen...näe så får det inte bli. Har satt upp så många mål till denna sommar och några har jag redan börjat förverkliga.

1. Har köpt mig en ny kamera med ett större objektiv och ett stativ på bara en pinne. Hade redan två andra som är lite större och kameran kan stå orörd på men de är klumpiga och rätt tunga att bära med sig. Har även köpt en väska som inte alls har något med kamera att göra men den har två stora fack och är stor på höjden. Kan användas som både ryggsäck eller hänga över axeln och är regntålig.

Det var det ena och nu ska jag ut och smygfota fåglar och se vad jag kan åstdkomma....hehe.

2. Det andra är att komma igång med konditionen och målet att gå ner till ca 50 kg. Är rätt så tunn på armar och ben men magen  är som resten av hela kroppen och har bara mig själv att skylla på. Äter man gott kostar det också. Är redan nere på 57,9 kg och har alltså tappat nästan 3 kg. Jiiiipppiiiiii............

3. Har fått en egen ateljé hemma med eget rum, bord där jag har plats för penslar, papper färger etc. Så jag ska sätta igång när mannen börjar jobba lite smått nu i maj och träna på bl a akvarell något jag aldrig provat på, bara olja och kolteckningar. Ska bli så skoj.

4. Sedan ska jag ta tag i det här med läsandet och har redan börjat. Kommer inte att börja titta på serier nu på TV, ingen idé. Ska se färdigt Let´s dance men sedan får TV komma i andra hand på kvällarna och får man bara lite nyheter så räcker det för mig.

........................

Ja det finns säkert fler saker jag skulle vilja ha en förändring på och det går väl under vardagsplock som man säger och är ju inga direkta mål....bara sådant man överlever på.

.........................

Tråkiga saker händer ju också ideligen och mitt ena öga som är gråstarrsopererat sedan flera år tillbaka har linsen hoppat lite på snedden och gör hela ögat suddigt och ger mig obehagliga vingelsymptomer när jag går. Läkaren sa att allt hängde på mig om jag ville operera mig men han avrådde i dagsläget och sa att jag var för ung. Haha för ung, det smakade ju bra men antar att han menar att om det skulle gå illa så kanske jag inte hade något öga alls att se med. Jag får se hur länge jag står ut med detta och då trycket också ökat inuti ögat kanske det blir en operation fortare än man kan tro. Jag vill ju bara se bra och gillar inte att gå och blunda på det här ögat för att inte gå in i dörrkarmar etc. Fast ser gör även om det kan låta underligt om än suddigt som sagt var.


Längtar efter hunden min också så det gör ont i hela maggropen. Så någon ny är det inte tal om ännu kan jag bekräfta. Försöker att engagera mig i annat och tittar jag tillbaka i almanackan är det inte många dagar man är hemma. Alltid är det något och för det mesta skoj saker. Har fått nya vänner som vi sparsamt träffar för att inte ta ut något så här i början. Verkligen oväntat att vi skulle hitta till varandra måste jag säga och de två träffar vi haft (utöver den första gång vi sågs spontant) hemma hos varandra har varit så roliga.


Nu får det vara bra för denna gång och ha det så fint ni alla därute.

Kram/S
Av SanCha - 22 april 2018 17:15

Jomenvisst och inte vilken blomma som helst utan vårt lilla Magnoliaträd. Just idag slog det ut ett par st blommor. Så fint!

Vitsipporna har också bara expoloderat i skogen och var nyss ute och stavade 1 timma. På bara en dag har hela skogen förändrat sig och fåglarna letar bon - bygger för fulla muggar. Ja nu är det väl vår i alla fulla fall.

       

Nu en dusch och sedan blir det kväller med lite go mat.

Kram på er!/

Av SanCha - 13 april 2018 10:11

Nu har jag en varg i trädgården. Tung som satan är den också så mannen min fick spika och spika lite till för att den ska hänga där utan att man får den i skallen en vacker dag.

Ett underbart arbete i järn.

 

Nu snart får sonen med fam sitt nya hus och de får också nyckeln så de kan flytta in i slutet av månaden. Mannen min är där och hjälper till så mycket det bara går. Sedan ska de ha altandäck och en stooooooor balkong med utsikt över Östersjön. Så där lär man väl sitta med sin kaffekopp och ha sitt barnbarn springandes runt benen eller så läser vi en saga sittandes i någon gammal knarrig korgstol....eller nåt!


Idag är det Fredagen den 13:e.....bara så ni vet!   

Var rädda om varandra!

Kram/S


Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se