SanChas blogg!

Senaste inläggen

Av SanCha - 14 november 2018 12:40

Under våra konstresor på hösten brukar vi passera Rejmyre som har en antikaffär med café. Blev kär i den här munkstolen redan första gången jag såg den även om den inte är en höjdare att sitta på. Så nu sist vi åkte iväg (3 nov) blev det att vi också tog med den hem. Efter lite tvätt/puts och nya stolbens tassar blev den som pricken över i:et i vår hall. Tyvärr saknades en sits och den hade jag redan sett i mitt huvud hur det skulle se ut. Inte tyger som kom på 1700 talets Italien utan mer modernt med skinn eller imiterat skinn. Rödbrunt fick det bli samt skumgummi och en bräda mannen sågade ut. Idag la vi dit brädan efter att fått dit tyget och det var minsann inte helt lätt att dra och hålla och häfta dit mälor under.

Har provsuttit stolen nu och den är mjuk och härlig att sitta på men bara en kort stund och som det tar att ex; ta på sig skorna. 

Läste lite om munkstolen och dess historia och till Sverige kom den sent 1800 tal och alltid gjord i ek. Kul att det är en gammal stol som passar in med sin lilla eleganta stil och till vårt hallbord vi köpte för ett tag sedan. De är som gjorda ihop.

Lite bilder förstås på munkstolen och de kommer här;

 

Nu blir det skogspromenad kombinerad med lite gångbanor i området och ska ta på stegräknaren och får inte gå hem fören jag kommer upp i 6000 step. Jisses (torkar svetten) hihi.


Kram på er!

/S

ANNONS
Av SanCha - 13 november 2018 14:20

...och intresset för att sitta här har tyvärr avtagit mer och mer. Nu ska jag ägna mig åt akvarellmålning istället och förstår att det inte är en lätt match för mig. Har studerat lite YouTube filmer för att påminna mig om hur det en gång var när man stod där på -70 talet och målade för fulla muggar. Det är härligt ska ni veta och man tömmer så mycket energi och mår tusan så mycket bättre när man får jobba lite med kreativiteten.


Hittade lite äldre kort hemma och tycker denna är så slående. Pappa jobbade i flyget och var inte hemma så ofta som man som barn önskade sig så när han satte sig i solen på balkongen och mamma skulle ta en bild kom givetvis jag och ville vara nära och inpå....som jag längtat. ♥

 

Det skulle vara så roligt att få veta vad jag sa....haha!


Nej nu ska jag duscha och sedan sätta på mig lite snyggt och gå ut och äta med tjejerna. Vi hade inte setts på många år och en dag träffades två av oss (vi är fyra) och de bestämde sig för att leta upp oss två andra och träffas. Så på den vägen är det och nu är det andra middagsträffen och gissa om vi har mycket att berätta för varandra *fniss* Glada skratt behöver man i vardagen och det är inte svårt att få med dessa 3 stollar jag varit så nära som vänner förr i tiden. Det är som om klockan stannat och vi är tillbaka på 60,70 och 80 talet.


Glömde ju berätta att jag opererat ögat - haft ett helvete men smärta/blödning/ och högt tryck. Första återbesöket av klarat och det går i alla fall inte baklänges även om det verkar ta tid. Har droppar mot inflammationen och mot det höga trycket och slipper sedan i söndags de starka svidande dropparna mot pupillförstoring. Så nu ska pupillen tillbaka i rätt storlek (bli mindre) och ögonen bli mer vita än röda och förhoppningsvis att även trycket gått ner till den 26:e. Då blir det första besöket med alla provtagningar som jag ställt upp frivilligt på via studier men också gratis för mig samt att allt blir upp kollat. Känns ju tryggt. Synen är också på G. och blir bara bättre och bättre för varje vecka som går. Så bär det blir lite bättre ska jag skaffa mig nya datorglasögon liksom läsglasögon som kanske kommer passa mina ögon bättre än de gamla jag har nu. Längtar tills allt är över!


Hög tid att fånga dagen och hoppas ni har det jättegott där ute!

Kram/S

ANNONS
Av SanCha - 18 oktober 2018 12:39

 

Fortfarande vill inte sommaren eller värmen släppa taget och 20-22°C verkar inte längre onormalt. Vill inte alls ha någon vinter och tycker allt är bra som det är men visst, lite mera väta borde komma. Vår bäck står helt tom och dammen i skogen är halverad. Inte så mycket fåglar heller som det varit och förstår ju att konkurrensen är stor när utrymmet är så litet.


Bilden ovanför är från en av alla strandängar vid Östersjölandskapet. Kor går där fridfullt och betar och annorlunda fåglar eller lite mer ovanliga kan man ha tur att få en skymt av. Det fick jag tyvärr inte denna dag och hade hoppats på ett örn-möte...hehe.

Nåja det går ju flera tåg.


Idag är det städdag här och vem har lust att springa runt med dammtrasan eller skurborsten då? Fast vi ska ha lilla barnbarnet här i 2 dagar och då många lekar blir på golvnivå blir städat ett måste idag. Måste ta en koll på hur alla blommor mår också. Har glömt dem lite under sommaren och därför satt lite blomskott i vatten som snart ska plantera om. Då blir det lite fräscht igen.


På måndag ska jag in och opereras för linsen som lossnat och kommer att sova i narkos de ca 2 timmar det tar att blåsa ut vätskan i glaskroppen (vitrektomi) och ta bort gamla linsen och sätta dit ny. Sedan ska allt sys fast denna gång så det inte blir samma sak igen om ca 10 år. Usch är lite nervig och kanske mest för narkosen som ju inte alltid är så trevlig.


Ha det bäst och ska bättra mig i skrivandet (som jag lovar varje gång...*fniss*)

Kram/S

Av SanCha - 1 september 2018 12:13

Jösses vad tiden flyger iväg. Redan 1 sept och snart är det vinter. Tycker denna sommar bara kom och gick och känner att man inte hann med något p.g.a denna värme vi alla drabbades av. Åtminstone jag, var totalt färdig och utslagen emellanåt och kan inte säga att det behagligt. Vi hade 40°C i husbilen och vem vill sova där med stängda och låsta dörrar nattetid? Näe, så vi blev hemma och det här med ögat kvarstår och väntar fortfarande på op. De ställde in alla op. i somras på grund av infektionsrisken och det är bra tycker jag även om jag fick vänta ytterligare på att få min syn tillbaka.

Ja utöver detta har det inte hänt så speciellt mycket varför jag heller inte skrivit något i bloggen. Köpt ett litet brickbord till nya soffan vi köpte på Jysk i somras och det blev så här - dag resp kvällstid.

   


Har fixat lite med vikten trots att man gjort mindre saker i värmen och gått ner 4-5 kg. Känns bra och har lite kvar innan jag blir helt nöjd. Så igår fick jag mina kängor jag skickat efter för ett bra tag sedan och med dem ska jag vandra i skog och mark när jag fotar. De är lättviktare mot tidigare kängor jag haft som vägt alldeles för mycket och ECCO är ett tryggt märke.

Bild;

   

Ja så är det val nästa helg och jag vet vad jag ska rösta på men tror att många tvekar och funderar denna gång p.g.a all debatt som varit och är på TV rutorna. Man kan ju inte växla kanal fören det är valprogram där också. Så jag kan förstå att människor inte vet vad de ska välja så det blir rätt.

Tänker inte göra reklam och detta är något var och en måste bestämma själva.


Nu ska jag ut i trädgården innan regnet kommer tillbaka. Fast de har lovat sol idag men vart den är vette sjutton.

Hörs!


Kram/S

Av SanCha - 30 juli 2018 11:38

Vi for upp till stora staden (Sthlm) i lördags och hämtade äldsta sonen för en dag i Naturhistoriska museet. Det fanns bara en nackdel med dagen och det var montrarna och den dåliga belysningen. Att fota var ett rent helvete och ni kan inte tro hur originalen såg ut från början innan jag fick behandla dem alla i PS. Gäller ju bara bilderna från och i museet. Att fota med blixt förvärrade bara bilderna då ljuset reflekterades tillbaka via glasen. Så mer ljus vore ju önskvärt men kan också förstå dramat de vill ge oss som går där och kikar på alla förhistoriska djur vare sig det var skelett eller uppstoppade djur. 2 timmar bara rann iväg och sedan for vi iväg för att ta lite kaffe och macka innan vi skiljdes åt igen.

Några bilder vore väl på plats att visa kanske och får väl en och annan att vilja ta sig dit en dag och göra ett besök. Det är gratis dessutom. Kommer nog att göra om besöket då vi inte hann med riktigt allt som jag skulle vilja läsa om också.

                      

     

Av SanCha - 29 juli 2018 17:47

   

 

Här är några av de blommor jag köpte på Blomsterland från mitt förra inlägg. Sista bilden visar ställningen jag köpte för halva priset och antar att det är för att den lätt tippar framåt. Så mannen min satt dit ett extra ben av en trasig golfklubba och nu står den stadigt. Blomman dagöga slokar nu hemkommen från Sthlm en helg trots vattningshjälp och antar att den behöver komma ner i jord relativt snart.

Näe nu ska jag fortsätta städa medan det är svalt och skönt inomhus efter regnet (trots hög luftfuktighet) då barnbarnet kommer om några dagar och blir kvar ett tag. Oj vad vi ska hitta på mycket bus....hehe.


Kram/S

Av SanCha - 22 juli 2018 10:01

I går fick jag åter kasta en blomma som inte såg ut att trivas med livet. Det är trist när en efter en dalar och det blir mindre och mindre blommor i fönsterna. Har ju lite att skylla mig själv då jag under värmeböljan fortsatte att vattna troget mina dagar - torsdag och söndag. Att vattna en tisdag var ju orimligt i hjärnkontoret som mycket annat när värmen kom. Hade de bara fått vatten så. Den jag mest sörjer är ett apelsinträd som jag själv odlat fram. Den var 4 dm hög och började breda ut sig. Plötsligt en dag så började den tappa sina blad och nu ser hela trädet skrynkligt ut. Jo jag vattnade mer förstås när jag upptäckte detta men antagligen gav den igen för den svåra torka jag utsatte den för. Ibland ska man ju få en känga också även om det kommer från en blomma.

Får se vad jag hittar idag när jag ska dit om en stund och kanske lägger till några bilder när jag kommer hem. För hem måste jag och ska göra en cheesecake med jordgubbar på. Smarrigt värre!


Näe nu måste jag fixa till mig!

Kram/S

 
Av SanCha - 21 juli 2018 19:07

Jag är nog mycket rödare i ansiktet än kräftorna efter en em i solen på vår bakgård. Som vanligt när man fastnar i en bra bok betyder inget annat i min omvärld och det kunde lika gärna bli en jordbävning utan att jag märkte det. Näe, nu ljuger jag friskt och så är det givetvis inte men att jag glömde smeta in med solskyddsmedel det är ju helt klart. Ska snart duscha och sedan leta upp "after-sun" som givetvis ligger i husbilen. Får som vanligt springa ut barklätt *flina*


Knät är mycket bättre idag och kan tom gå omkring och våttorka inomhus nu efter maten, Det går åt minsann och har inte torkat/dammat av på 14 dagar medan mannen istället troget tar golven och toaletterna varje vecka. Jag får skärpa mig!


Imorgon ska vi ha kaffekalas så där utan egentligt skäl mer än att paret som kommer också tar med sig sina små barn. Får plocka fram barnbarnets leksaker igen som fyller en hel skinnpall med innehåll av lite blandat utbud. Skulle tro att bilarna, byggklossarna och pusslen kommer att bli favoriter och sist men inte minst, jag-Sanna som brukar spela clown...hehe.


Nu ska jag dricka ur kaffet, våttorka klart och sedan bara andas och ta det lugnt. Får se vad klockan blir innan man stänger igen butiken.....hm....huset idag då och brukar ha helöppet till sena kvällen innan det blir dags. Tom myggen tycker det är för varmt för att surra omkring inomhus och som jag brukar säga; -reta inte den tiger som redan är arg.

  


Ses eller hörs snart igen!

Kram/S

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se