SanChas blogg!

Senaste inläggen

Av SanCha - 6 december 2015 09:52

Trevlig andra advent önskar jag er alla!

 

Idag ska jag ut och fota om jag inte blåser bort!

Ha det gött gött...


Kram/S

ANNONS
Av SanCha - 1 december 2015 15:12

Jo idag har jag fixat kroppkakor och ska ha våra vänner på mat. De får soppa först och kroppkakor med lingonsylt och skirat smör till. Avslutar med chokladpudding och vispgrädde och kaffe och adventskaka. Vi lär nog i alla fall bli mätta skulle jag tro.   


Kram på er!

/S

   

ANNONS
Av SanCha - 27 november 2015 14:58

Förutom adventsstakar, stjärnor och andra ljus har jag även pyntat lite på bänkar och bord. Det blev så här inför 1:a advent.

         

Har även strukit och lagt på juldukar så nu är det bara tomtarna kvar och de får väl dröja lite till även om en och annan skymtar redan i hemmet.


Tog mig även i kragen och skurade i både bokhylla i vardagsrum och TV hyllorna i TV rum. Det var å dammigt må jag säga och behövdes den här rengöringen. Känns gott att ha gjort lite nytta också.


Ha en trevlig 1:a advent nu oavsett vad ni ska göra.

Kram/S

Av SanCha - 22 november 2015 15:56

Klart med lilla fönstret och valde ljusare gardiner för mera ljusintag vintertid.


 

Satte upp adventsljus redan nu så slipper jag ändra om i fönstret under veckan.

Tänk 1:a advent....och smakar på ordet!


Kram och ha en trevlig ny vecka nu också!

/S

Av SanCha - 22 november 2015 10:48

Dagen började med samtal av support till data och eftersom vi inte kom ut på nätet så antog vi att något galet inträffat med grävningar som sker nu i omgivningen. Så var inte fallet utan det handlar om nya Windows 10 som helt enkelt lägger av ibland. Så när vi till slut fick igång data så skulle supporten ta över och meddela Windows om felet. De brukar förneka detta och skyller på våra datorer bl a. Kom ihåg detta ni som kanske en dag inte kommer ut på nätet och har Windows 10. Ändra sedan till annat program el ring support.

Nu skulle jag lagt en före bild men tar den sedan när efterbilden är klar. Ska ta sista rummet med fönster och börjar med lilla fönstret i vardagsrummet.

Kan ni fatta att det är första advent nästa söndag?

Inte jag i alla fall.


Hörs senare!

Kram/S
Av SanCha - 20 november 2015 12:52

Nog för att det snöregnade när jag gick och la mig men att man skulle vakna upp till frost och snö på gräsmattan var en annaorlunda bortglömd syn. Jag har inte ens fodrade/termo byxor framtagna och tunna tights är ju inget att rekommendera.


Det enda positiva var att hunden var på topp och for fram som tåget på räls. Fast egentligen kanske han var så för att han frös.


Har gett fåglarna lite käk nu och ska väl räcka en vecka hoppas jag...


Kram/S

 

Av SanCha - 19 november 2015 13:25

Pannkaketorsdag!

-Fast vi ska ha fläskpannkaka idag och tycker det är mera mat än "pannisar".


Nåja dagen började inte så bra med en halv kindtand och såg kronan falla rejält. Fick en tid redan kl 10.00 så det gick ju snabbt att sätta sig i stolen och gapa stort. Denna tandläkare pratar på och man kan ju aldrig svara honom. Undrar varför han gör så? Det kanske är terapi för honom för när det gäller mig och tandläkare vill jag bara att det ska vara över. Idag var det en redan rotfylld tand men inte ett dugg bättre eftersom sköterskan fick hålla undan tungan så att tandläkare skulle komma åt men istället så höll jag på att kvävas. Jisses så obehagligt och fick kväljningar 2 ggr och trodde jag skulle spy liggandes över kläder  och allt.


Sedan när allt var klart (trodde jag) kändes tanden mycket högre än vad det brukar vara normalt så det var bara att luta sig tillbaka ännu en gång. Sedan när allt var klart upptäckte jag att kanten var vass. Så det var bara att luta sig tillbaka ännu en gång....ja man kan ju undra vad vi styr med men som tandläkaren sa; -det är ju du som bestämmer. Jag tänkte ta en omgång till när vi var klara men insåg att klockan var alldeles för mycket för den här barnsliga leken så jag tog fakturan i handen och for iväg. Ute på gatan fick jag se summan och höll på att krevera, 1.095 kr. *suck och stön*


Det var så illa att jag for till ett känt välbekant fik och tröstade mig med en morotskaka med två koppar kaffe med mjölk i. Då kändes det lite bättre.


Munnen hade blivit så ut tämjd att kinden var precis skrynklig - ja som de här bären;

   

Som tur är har skinnet blivit återställt och tanden märker jag inget av längre. Bara tungan som ska läkas efter skavsåren.


Näe, nu ska jag ta tag i den här dagen också innan den är till ända. Har inte hört några nyheter idag och fasar för vad jag kan ha missat. Fast det känns bättre i magtrakten av att inget veta.


Kram på er!

/S

Av SanCha - 18 november 2015 17:09

Ett år tog det för mig att skaffa mina förra glasögon och fick då 3 par av priset för 1 par. Detta är ju otroligt billigt kan man ju tänka men i slutänden blir det nästan lika dyrt som att skaffa 3 st på annat håll.

De sista glasögonen var till data som aldrig blev klara och felslipade varenda gång. Så när jag tog emot dem sista gången så sa jag till mannen att jag kommer aldrig mera att gå tillbaka till dem. Kom hem och såg att de inte var bra för data och att jag fick sitta och höja huvudet för att se en tredjedel av översta delen på data. Jag har nu suttit med dessa och fått besvär med nacken så klart.....förstod ju att det skulle hända så jag tog modet och beställde till på ett annat ställe. Berättade också för dem innan att det verkar vara svårt att få ett par glasögon till mina ögon etc. Ånej då; svarade expediten och menade att den förra affären inte kunde sitt jobb.

Nu har jag varit 3 ggr till den nya affären och sitter här nu med ett par nya som inte är helt bra de heller. Jag ringde  straxt efter att jag kom hem och hade provat dem framför data och med själva skärpan är det inte så farligt men de täcker int6e heller hela skärmen som de utlovade och data är ihop tryckt på höger sida som jag dessutom sa förra gången de skulle ändra på skärpan som då inte var bra. Antagligen har de glömt bort detta och när jag nu sitter hemma och skriver så går texten snett uppåt på data och gör mig vimmelkantig.

Svintråkigt detta och har lust att strunta i alltsammans men mannen min blir så arg och nu har han sagt att vi ska tillbaka och han följer med. 3.596 kr är bortkastade annars. Är det klokt för ett par dataglasögon?


Ja, angående Paris - Frankrike - Belgien - flyktingkrisen - ISIS så har jag bara en kommentar denna gång; -för jävligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu ska jag göra soppa till nyköpt italienskt bröd. Det ska bli gott och har varit så mätt hela dagen efter fikat med höstens första semla. Gud så gott det var!   


Kram/S


Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se