SanChas blogg!

Senaste inläggen

Av SanCha - Onsdag 21 nov 12:36

Igår;

           

Oj, vad mycket fint!

Sedan började det fyllas i min korg också...

 

Gjorde om min blomgrupp sedan när jag kom hem och den blev mycket bättre än tidigare. Fattas en tomte bara och den ligger givetvis i en kartong som står längst in i skåpet, högst upp som jag nästan aldrig klarar att ta ut själv...hehe.....så jag får vänta tills mannen hjälper till.

Sedan ska jag ta ett nytt foto på blomgruppen och visa.


I går skrev jag brev eller kanske rättare sagt på ett crasy-kort till mitt barnbarn. Tror inte hon fått något brev tidigare och tyckte det var en skoj idé. Så nu ska jag gå och posta det!


Kram/S

ANNONS
Av SanCha - Tisdag 20 nov 13:01

Igår vände jag upp och ner på blomgruppen jag har på köksbordet och satte om lite nya blommor och la tillbaka glaskrosset. Blev inte så dumt men idag ska jag jaga ett högst stort vitt ljus som ska sitta någonstans i mitten. Det blir nog inte så tokigt till advent.

 

Älskar ju att experimentera med glas och limma ihop olika delar så de blir som nya konstellationer man skapat. Denna är ju en sådan av en glasbunke och ljusstake.

Så nu blir det en tripp till Blomsterlandet.   


Kram/S

ANNONS
Av SanCha - Måndag 19 nov 10:26


Ovanstående är en gammal bild från den månad jag började blogga (sept 2008).


Gick upp i morse för att ringa vårdcentralen och då såg ansiktet ut precis som vanligt och var varken svullet eller rött så jag gick och la mig igen. Nu några timmar senare börjar det bli lite flammigt men om det bara håller sig så här så ringer jag inte. Känns löjligt att uppta någon annans tid bara för att ansiktet gillar julrött. 


Ja jul ja, snart stundas det kapitlet också och det kanske är dags att planera eller vad man nu ska göra för att känna att man lever. Ska ha mina barn hemma över julen och det känns bra.


Har suttit och redigerat lite bilder sedan igår och är straxt klar med dopbilderna och några mappar till som kom som efter släntare då jag sorterar efter datum och tid. Känns jätteskoj att sedan plocka fram en mapp och kika på tiden som gått.

Har fått inbjudan till Lucia också både från förskolan barnbarnet går på samt Nordea som bjuder friskt med både frukost, Luciatåg och lite bankvett med besparingar.


Nu ska jag ta en påtår och sedan ut och ge pippifåglarna mat. Ger dem bara jordnötter nu då vi annars får alla fåglar man inte önskar i sin trädgård då de dessutom skiter ner överallt så man får städa varje dag. Lägger gärna talgbollar till skator/duvor etc en bit från hemmet istället.


Ha nu en finfin måndag på er alla!

Kram/S

Av SanCha - Söndag 18 nov 14:24

Har aldrig längtat så mycket som till en måndag idag. Jag är alldeles svullen och röd   i hela ansiktet och har antagligen drabbats av allergi mot mina ögondroppar jag fick mot det höga trycket efter operationen.

Vågar ju inte sluta med dropparna innan jag fått kontakt med den läkare som gett mig medicinen och han finns ju inte på plats denna söndag (veta).

Ja fy så jag ser ut.   Kände redan igår att ansiktet höll på att svullna och såg det mest runt ögonen men idag är kinderna pluffsiga och hela ansiktet är groteskt...haha. Synd att inte halloween är i faggorna  !

Nåja tur att man kan hålla sig inomhus och sitter med fläkten   på så snart det blir varmt och hottigt. Kanske inte är så bra detta att vänta en dag tills men jag står ut och brukar vara härdad.

Tyvärr lägger jag ingen bild   och vill ju inte skrämmas så här på söndagseftermiddagen.


Igår var vi på dop   och sonen blev gudfar. Så fint och vackert det var. Den lilla tösen sov   sig nästan genom hela akten och blev väckt av en farbror i vitt som hällde kallt vatten på huvudet. Kan ju inte ha varit så värst roligt och sedan stod alla och log eller skrattade åt henne. Så vi är vi människor!  


Nu ska jag börja med maten och se vad det kan bli. Lutar åt något salt, fläsk eller kanske korv. Ja ja något ska det väl bli i alla fall och hör magen kurra något alldeles förskräckligt.

  

Ha det bäst o

kramen/S

Av SanCha - Lördag 17 nov 10:58

Igår var vi fullastade när vi gick tillbaka till bilen på parkeringen utanför slottet som hade en hantverksmässa. Det hade kommit hantverkare från hela Sverige och fanns inget till salu som var liksom maskingjort utan här gällde kreativiteten och egenhändigt gjorda alster.

Oj vad mycket folk det var och så mycket saker. Slottets lada var fullbelagt samt alla byggnader runt om. Själva slottet hade öppet även här i källaren och som de säger att det spökar här var det en liten olustig känsla som smög sig efter ryggraden medan man gick där i trappor och rundade mörka hörn...hehe   

Lite allmänna bilder ska jag väl fixa fram här också!

           

Armbanden (bild överst) har damen som stod bakom bordet virkat själv. Hur det var gjort är en gåta men så vackra och fina var de. Ångrar att jag inte tömde plånboken här!   

Köpte ett ljus med 4 på som man kan tända under advent och finns på bild 4 längst ner och första ljuset t.v i skåpet.

Avslutar med en bild på själva slottet, Ekenäs!

 

Idag ska jag på dop och se när yngsta sonen blir gudfar till den lilla flickan. Ska bli så kul!

Ha en härlig helg nu också!

Kram/S

Av SanCha - Fredag 16 nov 10:24

Perfekt dag att besöka ett slott och se vad alla hantverkare har med sig från hela Sveriges delar. Kanske det kommer några bilder vartefter.

Här kommer i alla fall ett par skogsbilder från i tisdags!

         

Nu när ögonoperationen är klar har jag något mycket skoj att packa upp. Ska vänta lite till eftersom det är lite suddigt på ögat fortfarande men jösses vad jag längtar. Har köpt en ny kamera och ett nytt objektiv som inte går av för hackor. Det blir så tungt att jag få endera ha karlhjälp på vägen eller stativet jag köpte som bara består av en pinne. Kommer kanske att bli lite vingligt och i sådana fall har jag det andra stativet att ta med i fortsättningen. Sedan kan man komma fåglar nära och hoppas på pang-bilder. Mest för mig själv förstås men är ni nyfikna kan jag ju visa upp några alster här också...hehe.

Nu dags att fixa till sig innan det är dags att äntra slottet.


Kram/S

Av SanCha - Torsdag 15 nov 15:56

Jisses, hur många vändor ska det ske innan vi får en regering?

Lyssnade på Annie Lööf nyss på TV och kan inte annat än skaka på huvudet för skratta finns inte en chans att man kan göra i denna sorgliga situation Sverige har fått. Jag vet inte hur de ska lösa det här men kanske ett nyval vore det bästa om nu inte resultatet blir precis detsamma - för då är ju detta också meningslöst med både tid och pengar.

Jga kan ta statsministerposten ett tag tills de har löst detta internt och jävlar rent ut sagt vilken ändring jag skulle få till i vårt laglösa land då. Här skulle man inte få vänta 1 - 2 år för att en lag kan ändras, det skulle ske över en natt. Så det så!

Sedan skulle jag be USA bästa poliser komma över och lära våra poliser hur man gör för att sätta respekt i fä och unga som tror att man får uppträda och säga precis vad som helst till poliser utan att något görs *suck* Ja jag har så mycket i skallen att det rent av kryper i mig av hur och vad man skulle kunna göra för att lösa de största problemen...fast vem skulle lyssna på mig om jag inte vore stadsminister - ingen!


Ärligt! Hur ska det bli i Sverige? Jag är rent ut sagt orolig och läser var och varannan dag om saker som händer omkring oss - mest tråkiga och uppseende väckande händelser som aldrig skulle ha skett för 10 år sedan. Det är rena rama vilda västern och vi befinner oss mitt i allt elände.

Stackars stackars alla barn som ska växa upp i detta nu så oroliga land. För att det blivit oroligt kan ju ingen ha upptäckt förutom våra politiker som är fullt upptagna med att leka i sandlådan med hink och spade och slåss om bästa sandplatsen....buh!

Nu ska jag passa på att städa av lite hemma och vattna blommor. Kanske man hinner fixa till en go mat också innan det blir kväller igen. Tycker dagarna är så korta numera och hinner inte allt man vill göra.

Ska ladda upp med skissblocket och nyvässad penna till helgen och får se hur det kommer att fungera igen med skissningen. Var ett tag sedan och behöver träna upp mig, men det ska bli så skoj.

Ha en härlig helg nu!


Kram/S

Av SanCha - Onsdag 14 nov 12:40

Under våra konstresor på hösten brukar vi passera Rejmyre som har en antikaffär med café. Blev kär i den här munkstolen redan första gången jag såg den även om den inte är en höjdare att sitta på. Så nu sist vi åkte iväg (3 nov) blev det att vi också tog med den hem. Efter lite tvätt/puts och nya stolbens tassar blev den som pricken över i:et i vår hall. Tyvärr saknades en sits och den hade jag redan sett i mitt huvud hur det skulle se ut. Inte tyger som kom på 1700 talets Italien utan mer modernt med skinn eller imiterat skinn. Rödbrunt fick det bli samt skumgummi och en bräda mannen sågade ut. Idag la vi dit brädan efter att fått dit tyget och det var minsann inte helt lätt att dra och hålla och häfta dit mälor under.

Har provsuttit stolen nu och den är mjuk och härlig att sitta på men bara en kort stund och som det tar att ex; ta på sig skorna. 

Läste lite om munkstolen och dess historia och till Sverige kom den sent 1800 tal och alltid gjord i ek. Kul att det är en gammal stol som passar in med sin lilla eleganta stil och till vårt hallbord vi köpte för ett tag sedan. De är som gjorda ihop.

Lite bilder förstås på munkstolen och de kommer här;

 

Nu blir det skogspromenad kombinerad med lite gångbanor i området och ska ta på stegräknaren och får inte gå hem fören jag kommer upp i 6000 step. Jisses (torkar svetten) hihi.


Kram på er!

/S

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se