SanChas blogg!

Senaste inläggen

Av SanCha - 26 januari 2017 11:10

Går igenom vår brandsläckare och vänder på den allt enligt brandmännens råd. Ska även kolla filter i spisfläkt och tvätta av.

Vi hade ju en en brand i vårt TV-rums fönster i höstas och jag har blivit nästan allergiskt bara jag hör talas om brand numera. Vi gjorde alla fel man kan tänkas göra och det slutade med att mannen fick brännblåsor i ena handen och stearin fanns överallt på fönster, fönsterbräda, skinnpall och golv. Ponera också att hade vi också haft en gardin över fönstret så hade nog inget av våra åtgärder fungerat och brandbilen hade nog fått packa sig hem till oss mitt i natten.

Gud bevare oss för detta och i fortsättningen kommer inget levande ljus någonsin mer få brinna i något av våra fönster. Nu har vi två "falska" batteriljus som står där och fladdrar när inte fönsterlampan är tänd. Det är fint så också.


Allt började med resan till Öland (södra delen) där vi i shoppen fick se små miniatyrer av fyrarna på Öland, den norra och den södra. Den norra "Långe Erik" som vi missade att köpa när vi var över gången innan var mycket sötare än den södra "Långe Jan" så den fick det bli. Såg att det var en liten dörr och öppnade den. Inuti kunde man ha ett värmeljus men för säkerhets skull så frågade jag tjejen i shoppen och hon bekräftade att det gick jättebra att tända ljus i den.


Så den hamnade till slut hemma i vårt TV rum och klart att den skulle stå i fönstret så den syntes utifrån dessutom.En kväll så skulle vi mysa med lite rött och kex och så där efter en utekväll. Så klockan var ju redan då efter 12 slaget på natten. Mannen min blev trött och gick sedan och la sig medan jag låg kvar och kikade på en spännande film. Så såg jag något i ögonvrån och tittade till mot fönstret och ser att det brinner i fyren. Jag låg kvar en stund och tänkte -det brinner! Det tog alltså flera sekunder innan jag fattade att detta var på allvar. Kom ju upp på fötterna och började springa runt som en höna. Trodde jag skulle kunna släcka elden genom att blåsa ner den. Det fungerade ju bara kortsiktigt. Sprang in på toaletten som ligger närmast TV rummet och när jag väl stod där undrade jag hur jag skulle få med mig vatten in...med bara händerna? När jag rusar tillbaka ser jag att lågorna har tilltagit och är nu nästan en halvmeter höga. Får bort blommorna och puttar bort skinnpallen och bordet och sedan får jag panik. Om jag bara får upp fönstret tänker jag så kan jag putta ut den brinnande fyren och bli av med den. Tyvärr satt handtaget precis bakom fyren och där brann det så det var ruggigt varmt dessutom.

Näe, här behövdes hjälp och det var från mannen som redan gått och lagt sig. Så jag far in till honom och ropar att det brinner.

Stackarn!

Nåja han kom ju till undsättning och med sina bara händer tar han fyren medan jag öppnat fönstret och sedan kastar mannen ut fyren som sakteliga slocknar liggandes på sidan. Det var en envis jäkel!!!!


Så står vi där med en lukt som inte var speciell trevlig och en brandvarnare som bara skrek ut till alla grannar hur illa vi hade skött vårt hem. Ja vi står där nästan nakna i vårt öppna fönster och känner oss dystra när vi samtidigt konstaterar att all stearin har spritt sig till hela den väggen och golvet där fönstret befinner sig.

Mannen rusade ut till badrummet för att spola sina brända händer medan jag gjorde i stort sätt ingenting. När väl chocken lagt sig började jag skrapa stearin och höll på i 2 timmar innan jag gav upp.

Dagen efter mailade jag till den lilla shoppen på södra Öland och bad dem att absolut inte sälja dessa fyrar för att anpassas till/för värmeljus. Den blev ju glödhet och tog ju sedan eld av den plastfärg som är påmålad utanpå fyren.


Sedan började en utredning som numera är klar med både ersättning, ny fyr (utan värmeljus) och beklaganden från både fabrik (Danmark) och Öland givetvis. Fabriken påstod att de sålt dessa fyrar i över 15 år och aldrig fått någon som rapporterat om en eld. Nu fick de erfara detta och det blev första gången varför de skulle kika över med den målarfärg de använder och i samband med rätt värmeljus. Så aldrig använda värmeljus med enbart paraffin utan köp med ren stearin och kika innan på emballaget så slipper man onödiga bränder.


Så nu förstår ni varför jag bör kunna vår brandsläckare och hur filten snabbt tas fram från sitt emballage.


Ha en goer Torsdag med er och ät inte för många pannkakor!   

Kram/S

 

ANNONS
Av SanCha - 21 januari 2017 10:46

VI HAR BLIVIT MED SOFFA!

Den kommer om ca 8 veckor och har ingen panik direkt då vi inte tömmer vardagsrummet ännu. Var lite krångligt att beställa den men nu är det klart och får den hemskickad ända till dörren. Vilken, vad, hur, undrar ni säkert. Jamen jag visade ju soffan i förra inlägget.   

Den vi beställde blir inte med skinn utan imiterad mocka och lite beige/bruna dynor. Annars är det samma med kuddar i bl a. Tror säkert vi kommer att sitta bekvämt där och så många dessutom mot nu. Idag får vi sitta på indragna köksstolar eller soffans puff som är liggbar. Nu får någon annan ta över denna soffa och hoppas att den blir bra för dem också. Har redan fått någon intressent (skriver man så?) och då kommer den ju till användning i alla fall utan att bli kastad i soporna.   


Idag ska vi på kalas. Var och handlade nya kläder igår samt blommor till värdinnan. Ska bli skoj och ser alltid fram emot kalas och go mat. Så nu ska jag måla naglarna och sedan kan jag inte skriva här mera. Så ha en trevlig lördag och helg ni som tittar in och vi hörs snart igen.


  

Kram/Sanna

ANNONS
Av SanCha - 18 januari 2017 11:47

Herregud, det var inte länge sedan vi gjorde fint i vårt vardagsrum med ny soffa och fristående divan med liggplats i. Nu känns det som vi inte får plats i soffan då vi bara är 4 stycken personer. Så nu ska vi leta ny soffa och vet verkligen inte vad vi ska ha eller hur soffan ska vara uppbyggd.


Vi satt där i fredags och det var verkligen trångt och kändes i ryggen efter ett tag då jag valde sämsta platsen som på divanen. Näe nu ska det bli andra bullar och ska alltså börja leta nytt.

Kollade lite på nätet nyss och hittade den här soffan och tyckte inte det var så himla dyrt och trodde att man inte fick en soffa för under 10.000 kr längre. Vill ni se?


  Snygg va?

Den här består ju av både skinn och tyg och var kanske inte vad jag hade tänkt mig. I alla fall blev det bara mer rörigt i huvudet nu så jag tror att jag ska vänta med soffkoll till imorgon eller kanske till lördagen då vi kan fara runt lite i stadens möbelaffärer - bara för att ha något att göra förstås.   


Annars rullar det på med det nya året 2017 och verkar inte bli så himla annorlunda än förra året. Vi har gjort lite flera saker än vad vi brukar och besöken med barn/barnbarn bara ökar och det känns gott.

Hunden är med oss fortfarande även om det är mer knaggligt vissa dagar i "muskelaturen" och skelettet. Han blev 15,1 den 14 jan och man höjer ju faktiskt lite extra på ögonbrynet numera. Min älskade hund! ♥


Nu är lunchen slut likaså jag och bäst att avrunda här!

Kram/Sanna


Av SanCha - 6 januari 2017 19:48
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av SanCha - 1 januari 2017 18:40
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av SanCha - 23 december 2016 11:30

Kan inte sluta spela denna  ;

Undrar varför en del låtar inte går ur skallen?

Nu börjar tom mannen skruva på sig och tycker kanske att det går för långt. Ska leta fram LP:n med Ted Gärdestad och spela lite annat bara för att....ja ni vet!


Har du också en sådan här noja?  


Kram/S

Av SanCha - 22 december 2016 10:26

Nu är det bara 2 dagar kvar tills tomten kanske kommer med sina renar och släpper sina paket i skorstenen eller så får man ta fram sina egna som ligger och trycker under julgranen. Inte ens den är riktig utan av plast. Det är mycket fejk nu för tiden och i vårt hem har det väl varit  så i rätt så många år nu. Skulle kännas konstigt att inte tillbringa just julen hemma men alla har ju inte den förmånen. Så man kanske ska vara tacksam för det lilla som julskinkan och sillen som ligger där tryckta mot varandra i glasburken ger eller Janssons frestelsen som halva smörpaketet åkte i för en godare arom. För mätt är nog något vi brukar bli över julen och kan man röra sig efter 17-tiden får man vara glad.

Värre med att vara glad och ju att se en grön jul tycker jag även om jag inte älskar snön överdrivet mycket. Fast nog kunde det väl ha dalat lite snöflingor så barnbarnet precis som farmor kunde stå med öppen mun mot himlen och låta snön falla på tungan. Det kittlar så mysigt ska ni veta och är ju nästan lite obligatoriskt att göra under sådana omständigheter. Fast snön kanske inte är så ren numera som den var förr och kommer det inte sotflagor från branden i sporthallen så finns säkert en miljon om det ens räcker, partiklar från allt utsläpp.

Halleluja!


Hörrö ni alltså, ha en superfin jul nu och ett härligt avslut på detta år. Kanske, bara kanske kan år 2017 få åtminstone mig att må bättre. För önska får man ju göra, det är gratis.

Kram till alla som vill ha!

/S

 

Av SanCha - 14 december 2016 15:53

...näe för idag är det hundens 15 års dag!

GRATTIS önskar matte och husse.  


..................................................
Chabo;

Började dagen med bengnagning som matte och husse överraskade med. Sedan satte de igång och vrålade som stuckna grisar så man nästan fick ont i öronen. Fast vad gör man inte för flockens skull och lida i tysthet är ju rätt vanligt numera då matte ska pussa och ha sig. Husse är lite rejälare men han pussas han med ibland. Ja ja, inte luktar det gott om dem heller. Tvål, tvi vale!!!!

Nu är jag rätt så nöjd och ska lägga mig och vila lite för man vet ju aldrig vad som kommer att ske till kvällen.   

Voff på er!

 

Kram/Sanna

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se