SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2013

Av SanCha - 5 augusti 2013 15:37

Fy som jag har fasat för den här undersökningen idag (sigmoideoskopi) då läkaren skulle gå upp 60 cm i tarmen till skillnad mot förra gången då det bara rörde sig om ca 20-25 cm.

Kan ju säga att det var INTE behagligt och ont gjorde det som tusan och både jag och undersökningsbordet var genomdräkta av svett. Fast nu är det över för den här gången i alla fall och hoppas så att jag ska få bra besked på posten om några veckor.

Det fanns ett litet rött ärr på platsen där polypen suttit och bara för att vara på den säkra sidan togs ett prov från ärret samt från två närliggande ställen. Så skulle allt visa sig vara bra kommer jag att bli kallad om ett år för samma kontroll och skulle det till min fasa visa något annat blir jag kallad på momangen.

Det är tur att vi har läkare och sköterskor när det krisar och dessa två personer jag hade idag var guld värda och otroligt rara. Det behövs ju när man ligger där till synes helt frisk men får sådana smärtor att man inte tror det är sant fören man själv får uppleva det.

Nästa gång ska jag absolut be om att få det där "ruset" alla pratar om och glömde totalt bort det av ren nervositet idag.


Jag har fortfarande inte ätit sedan i förrgår och är inte det minsta hungrig idag. Kanske p.g.a all gas som är kvar i tarmarna eller för den mentala delen som inte vill släppa helt. I alla fall har jag kommit hem och duschat (2;a gången idag) och inte hunnit landa riktigt ännu. Känner i alla fall att jag borde äta något och hoppas hungern snart ska infinna sig.

Om inte så tar jag en dietdag idag också men någon buljong vill jag inte se på lång tid framöver.


Ha det bäst mina vänner!

 

En Valdemarsvikros!

_____________________________________________________________________________________________


ANNONS
Av SanCha - 4 augusti 2013 10:39

Frukost;

 

Mellanmål, kaffe, vatten och äppeljuce.

Middag;

 

Mellanmål; kaffe, vatten och saftsoppa.

Kvällsmat;

 

...och sedan är det väl läggdags.


Imorgon ser inte bättre ut och det är inte fören kl 14.00 jag ska göra min sigmoideoskopi.

Mannen har redan ätit sin frukost och det luktar såååååååå gott i hela huset efter gröt, sylt och mjölk. Tänk jag som aldrig riktigt har varit så begistrad i den frukosten även om jag gärna äter gröt på morgonen. Nu skulle jag göra vad som helst för ett litet, bara pyttelitet fat med gröt. *suck*


Ska lägga mig i en solstol nu och dra något gammalt över mig så kanske jag sover bort den här dagen.  


Hörs!

Kram/S

ANNONS
Av SanCha - 3 augusti 2013 12:33

Hemma igen med ett svullet knä som faktiskt inte gör mer ont än om jag ligger på magen och ska försöka sova.

Fast det ser illa ut och det hettar. Antagligen ett sådant där som läkare kallar "skurkärringknä" och betyder väl kort och gott lite överansträngning. Har ju kutat en hel del ut och in i husbilen s.a.s senaste tiden.

 

Sedan fick jag se att det här, en av de sista rosorna av fristående rosbuskar vi har i planteringen och hoppas den får sitta så här vackert många dagar till.

Några fler knoppar kommer så det är väl inte helt slut ännu kan jag tro.

 

Vilken värme och kikade nyss på altan som visade på 39 grader. Utomhus fläktar det något så det är inte helt kört om man vill sitta ute (och det vill man ju).

Har varit med sonen och fästmö som cyklat hela Göta Kanal och det var en slitstark resa för dem och förstår att de har ont både här och där några dagar nu. Skjutsade upp dem till Sjötorp precis i kanten på Göta Kanal vid Vänern och sedan cyklade de hela vägen ner till Karlsborg där vi körde in smygandes dagen efter. De blev rejält suprisade och vi stannade några timmar innan deras cykeltaxi skulle skjutsa dem vidare runt Vättern till andra sidan och där Göta Kanal fortsätter vid Motala. Sedan fortsatte de hela vägen ner till Mem i Söderköping där Göta Kanal går ut i Östersjön och en resa på över 20 mil.

Mannen for upp och hämtade dem i Mem då de var precis slut båda två och då fick ju vi göra lite städer också som vi inte planerat. Hamnade i Hjo som jag varmt kan rekommendera som trivsam lite kuststad och himla go mat som vi käkade på deras hamnkrog. Sedan vill jag också nämna Mariestad som en fin svensk vacker stad liggandes vid östra sidan om Vänern. Den staden har vi gjort tidigare men då regnade det så den här gången var det lite mer trivsamt förstås.


Nu ska jag ta och dricka lite kallt och linka ut en stund igen och läsa färdigt sista bladen i boken "Frukta ingenting" av Dean Koontz som inte var någon direkt höjdare och blev lite besviken då jag annars föredrar hans böcker före Stephen King numera.

Nåja en (flera?) ny bok ligger också väntandes sedan vår tripp i Örebro där alla böcker från ett boktält kostade 25 kr. Överkomligt förstås och handlade på mig som vanligt en hög så att jag har framöver till kallare tider när bokläsning bara är ett måste (åtminstone för mig).


Ha det gott!

/Kram S


Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se