SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2013

Av SanCha - 16 augusti 2013 19:16

En eftersläntare i trädgården av min egensådd av vallmofrön kan bli så här också. Har hänt några år tidigare att vallmoblomman blev som en nejlika istället och den är så vacker tycker jag.

   

Har hunnit med att dammsuga av lite och ska nu duscha och sedan se TV 1:s premiär av Doobidoo kl 20.00


Hörs kanske imorgon!

Kram och trevlig kväll!

/S


ANNONS
Av SanCha - 14 augusti 2013 19:07

Idag har jag varit på banken i ett personligt möte. Det kommer jag säkerligen att fortsätta med en ggr/år eftersom jag är väldigt dålig på att placera mina pengar rätt. Så vem är bättre att hjälpa till om inte utbildad personal och just på banken. Man får många bra tips även om det inte finns några garantier kortsiktigt.

Så nu fick jag lite hemläxa där jag ska ta ut pengar från en bank som inte ger någon ränta. Jo kankse någon krona/år och sätta in på förmånskonto där man senare kan placera dem lite bättre. Bara så att jag gör hemläxan blir jag kallad redan i september för att se om jag varit duktig.

Jag fick i alla fall godkänt med pensionsförsäkringen och den ger bra utdelningen den dagen då man blir pensio...


Ja sedan har det regnat idag och nästan lite otroligt väder för man hinner bara vända ryggen till så står det som spön i backen och har man med sig paraplyet då? Nähä...


 

Nu ska jag byta till skönare kläder och bjussa mannen på en fika som är ute med hunden för tillfället. Sedan blir det väl inget nytt under solen och har lagt fram en ny Nora Roberts bok ifall att tiden finns!

Säg inget ifall du har läst den!!!!Puss o godnatt!

Kram/S
ANNONS
Av SanCha - 13 augusti 2013 16:13

Från inlägget;

http://sancha.bloggplatsen.se/2013/08/07/10079361-varlden-ar-liten-men-uppsala-ekeby-ar-stort/

fortsätter storyn med alster från Uppsala Ekeby.


Mannen som sålde de tidigare vaserna ringde straxt före helgen och hade mer att sälja. Jag hade inte tid då utan vi bestämde att jag skulle ringa som igårkväll vid 18-tiden. Han var inte hemma el svarade inte så jag glömde bort det för stunden. Så ringde han lite senare och bad om ursäkt men hade glömt att sätta på sin telefon bl a.

Nåja han berättade att han skulle få hem hantverkare (idag) så när det besöket var avklarat kunde han komma ut till mig med de vaser han tänkte sälja av. Jag frågade givetvis om priset men han ville att jag skulle titta först och var jag sedan intresserad så skulle vi säkert överens....hm....ja man funderar ju!


Han kom punktligt efter att jag rastat hunden och med en låda med vaserna i. Plockade sedan upp dem på köksbordet och jag visste inte vad jag egentligen tyckte men två av vaserna skulle jag helt klart vilja ha. Så jag frågade om priset och då säger människan; -"300 kr för dem alla"!

Jag trodde han skojade och sa det också men han såg så allvarlig ut.

Jag förstår ju att han har fler alster hemma så det är säkert inte tomt på hans hyllor men han menade på att han avskydde att packa in och skicka paket och tyckte det var enklare så här...om jag var intresserad förstås.


Ja här snålas det inte och jag gick och hämtade plånboken och sedan efter en "high five" var vaserna mina.

Innan han gick berättade han att han skulle rensa på mera alster och hade bl a björnen och pandan av Stig Lindberg men de skulle nog bli något dyrare. Så vi får se när han hör av sig nästa gång och ibland ska man ha tur och då leker livet.

Ringde till mannen som visste om besöket och han tyckte också jag kommit billigt undan. Får se vad han säger när han kommer hem. Nu är de diskade och uppställda på hyllan och på köksbänken där de passade rätt bra om jag får säga det själv.

Det är fortfarande Anna Lisa Thomsons (Uppsala Ekeby) vaser för er som undrar. Älskar dem!


Bilder;

       

Nu dags att steka baccon, koka potatis och göra spenatstuvning med kokt ägg i. Kanske huvudvärken släpper då som envisats med att sitta kvar hela dagen. Beror det på lågtrycket vi haft i omgångar här i dag är det förståligt. Jisses vad det har åskat och blixtrat och regnat el haglat även idag. Ska det aldrig bli en brittsommar?


Kram/SAv SanCha - 12 augusti 2013 17:29

Vilket oväder vi haft här idag och två ggr under eftermiddagen så haglade det.

     

Stuprännorna blev nog ordentligt urspolade och det rann vatten utanför i forsar den lilla stund det bara vräkte ner. Det mest otäcka är nog ändå åskan och känner mig liten när den mullrar rakt över huvudet på mig. Tom den annars så karska hunden gick in och lade sig under skrivbordet.

Nu skiner solen igen och som alltid efter ett dåligt väder!


Kram/S

Av SanCha - 11 augusti 2013 19:26

Hemma igen efter en helg hos släktingar samt ett besök i den alltid så pittoreska lilla staden vid havet mitt i skärgårdens Sörmland, Trosa.

             

Thureholm är egentligen ett slott - igenbommat och synd att de inte håller det öppet för det finns mycket sevärda föremål i det huset. 

Så vackert stod rådjuret där och betade.          

Vi fick inte en droppe regn men hemma hade det vräkt ner och regnmätaren stod på 12 mm innan jag vände upp och ner på den.


Nu är semestern slut och mannen börjar jobba igen efter sin sjukskrivning. Han kommer nog in i vanorna efter några dagar och hoppas han får behålla sin goda hälsa nu som gäckat oss en tid.


Dags att hänga tvätt och har två maskiner fulla att ta hand om. Sedan blir det en dusch och sedan sängen för det blev sent igårkväll och det måste man ta igen...hehe.

Ha det gött folk!


Kram/S
Av SanCha - 8 augusti 2013 14:24

Både mannen och bilen gick igenom besiktningen igår (för bilen) och idag (för mannen).

Jag får ju ta och köra lilla "skorpan" nu när mannen ska börja jobba igen (måndag) och detta efter att ultraljudet idag visade bara positivt.

Så igår var vi iväg och besiktigade skorpan och klart att den också gick igenom.

Bilder;

           

På hemvägen kom en häst galopperande på rätt sida av vägen emot oss. Vi stannade givetvis och jag for ut för att locka till mig hästen men den slog dövörat till och fortsatte med klapprandet på asfalten. Den mötande trafiken från samma sida där hästen sprang hade också stannat ifall att... och där kom "husse" i full fart i bil och körde om hästen som blev nerprejad på ängen där den sedan kunde infångas.

Vilken härlig solskenshistoria jag bjuder på va? Ja för hade hästen hunnit  runt hörnet (se bild) som korsar motortrafikleden hade det kunnat gått riktigt illa till.

 


Ha en bra bra dag och här duggregnar det just nu och ett bra städväder.


Kram/S


Av SanCha - 7 augusti 2013 11:08

Min nya samling - Anna-Lisa Thomson från Uppsala Ekeby

( född 20 september 1905 Karlskrona, död 12 februari 1952, var en svensk målare och keramiker).

Har lyckats skrapa ihop två alster och det är om den sista bilden jag kort ska berätta varför rubriken är skriven som den är.

 

Den kända klyftvasen!

   

Igårkväll satt jag och slötittade lite på datan och checkade in lite på Tradera. Fick se att det fanns en vas från Anna-Lisa Thomson som höll på att gå ur (klockan) från auktionen. Jag lade ett bud och så ropar mannen att Lotta på Lisseberg hade börjat så jag funderade inte mera och loggade. Detta har jag aldrig någonsin gjort tidigare under en pågående budgivning men trodde väl trött som jag var att vasen redan var förlorad till andra Traderare.

Sedan jag släckt ner data och lampor gick jag och gjorde mannen sällskap tills en halvtimme senare då telefonen ringer. Jag svarar och en man frågar om det var jag och det var det ju och då gratulerade han mig till vasen jag vunnit på Tradera. Jag lovar er att det tog i alla några sekunder innan polletten ramlade ner för även om man vinner har jag aldrig varit med om att man ringer upp köparen. Nu fick jag i alla fall min förklaring efter att jag förvånat sagt;

-Vann jag?

Han måste ha trott att jag skämtat om man lägger ett bud och det endast är några minuter kvar och inte håller koll på läget. Nu har jag ju redan förklarat för er att jag inte var helt normal i hjärnkontoret igår men det visste ju inte den här stackars mannen som ringde mig. Han måste nog ha trott att detta var en underlig människa. 

I alla fall så berättar han att han känner mig......VAAAAA???? Hur kan detta vara möjligt?

Jo vi är nästan grannar berättade han och det skiljde bara ca 6 kvarter mellan våra hus...  


Så jag satte mig i bilen, ja det duggade lite ute och körde sedan bort för att hämta min vas.

Hade en trevlig stund i familjens kök innan jag bilade hem igen med min lilla dyrgrip jag fyndat. Han hade två vaser till som han "kanske" skulle lägga ut men eftersom de inte är gröna (vilket är den färg jag älskar just hos A.L Thomsons vaser) så bad jag bara att få en vink innan på mailen att de ligger ute på auktion så har jag i alla fall möjlighet att tänka om.


Det var nog rekordet i snabbhet att buda på Tradera för att sedan bara någon timma senare hämta hem sitt gods. Ibland ska man ha tur!


Många undrar varför man börjar samla på gamla ting och det är givetvis olika för en och var. För mig är det minnen ffa och att sakerna jag skaffar berör på mig något sätt. Just de här gröna vaserna, skålarna, faten etc som Anna-Lisa Thomson gjort fanns i mina far- och mors föräldrahem och de känns så bekanta för mig. Kanske är det så för dig också att du minns i bakhuvudet något från barndomen även om det ibland är svårt att greppa om vad det egentlligen är men man bara känner sig hemma med vissa föremål. Kanske är det ett utslag av trygghet el kanske tom habegär för andra men oavsett vilket ska det vara lagom av allt och är själv ingen storsamlare av just en sak. Jag köper det som tilltalar mig och mer än så är det inte.


Ha en finfin dag och själv ska jag snart hänga med mannen som ska besikta bilen.


Kram/S

Av SanCha - 6 augusti 2013 18:36

Det märks att jag är frustrerad så lite shopping hjälpte idag!

         

Imorgon vet jag vad jag har att göra och det är att rensa på kavajer och de jag inte använt de två sista åren åker till välbehövande medmänniskor utan kavaj.


Snacka om snygg kavaj och den passade jättebra till mina korta svarta shorts med vid tunika från Jsfn som slutade någon dm över shortsen. Så med kavajen på som är öppen blev det en kick i spegeln och inget svårt val att släpa med fram till kassan. Är supernöjd med dagens inhandling.


Magen inte helt bra idag och beror säkerligen på gårdagens behandling med slang hit och slang dit i min stackars tjocktarm. Inte underligt om den är vettskrämd idag. Så jag klappar lite på magen och hoppas den ska lugna ner sig lite.


Ha det gött!

Kram/S


Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se