SanChas blogg!

Alla inlägg under juli 2013

Av SanCha - 15 juli 2013 16:09

Synd att jag inte hade som sport här en tävling med er innan om vilka färger det kunde antas bli på stockrosorna.

Så här blev de i alla fall;

     

Det blir ju lite på vinst och förlust när man köper frön på nätet och hur de öht skulle bli var en gåta redan från början.

Jag älskar den blodröda färgen och det ser nästan ut som sammet när man tittar nära.


Igår kväll hamnade jag mitt i en skottlossning i vårt område när jag var ute och rastade hunden runt 22-tiden. Det hela gick mycket snabbt och när ynglingen med pistol inte lade sig ner utan stack från poliserna så sköt de varningsskott (bredvid mig) efter att de varnat killen. Han stack iväg och blev tagen två kvarter bort. Jag som blev huvudvittne fick stanna kvar och i 2 timmar var jag i den s.k röda zon där bara poliser, polishundar fick vara. När hundpatrullen kom tänkte jag att det här blir nog utspel med Chabo som avskyr schäfrar men han satt mellan mig och en polis och bara kikade när de tre hundarna släpptes ut för att jaga upp vapnet som ynglingen kastat under jakten.

Det blev tyst en liten stund där vi stod kvar den ena polisen och jag när de andra drog iväg på spaning och plötsligt far hunden upp och tokskäller på något över gatan och polisen blev så rädd att han drog handen till vapnet och knäade. Det var bara en igelkott som gick över gatan och både polisen och jag kunde pusta ut och där kom sedan kvällens första och enda skratt...


När förhöret med mig var klart fick jag armkroka med den första polismannen som sköt varningskottet hem till vårt område innan han vände tillbaka. Då var klockan 00.05 och vem kan sova då?

Så det blev inte många timmars sömn den här natten och bara jag varit och hälsat på mannen på sjukan blir det sängen tidigt för mig och hunden denna kväll. Så sista rastningen i kväll blir nog runt 21-tiden och sedan sätter jag inte foten utanför dörren.


Varför drabbas jag av allting? *suck* Jag verkar vara som en magnet......


Kram/S

ANNONS
Av SanCha - 14 juli 2013 10:03

Nåja det blir lite dåligt med skrivandet och det kommer saker emellan hela tiden.


I torsdags bl a fick mannen åka in akut igen med feber, yrsel och tryck i bröstet. Efter miljoner prover så är det nu fastställt att han fått tillbaka sin hjärtsäcksinflammation och de tror inte att han stått tillräckligt länge på medicinen så inflammationen hinner läka ut ordentligt. Man kan undra vad som är tillräckligt länge? Den här sista gången har han ätit kortison sedan mars och rätt höga doser också. Det finns ju andra mediciner som man ger ex; mot gikt och/eller cystostatika fast jag vet inte vilket som är bäst och bäst är väl att förlita sig på överläkaren som har hand om mannen samt några hjärtspecilister som fått titta på mannens fall.

Tragiskt är det i alla fall och har ingen aning om när de tänker släppa hem honom igen. Nu mår han toppen fast med 30 mg pred. i kroppen skulle ju vem som helst må bra, eller?


Hundens klo läker sakta och fint och han har nu fått slippa både bandaget och kragen och det tackar han för. Så idag var han precis på väg att börja slicka igen på klon men det räcker att tyst säga hans namn och bara titta ut honom numera så slutar han. Så varför bråka?   


Igår hade vi värmebölja och kollade temeraturen på utomhusväggen som låg på 31°C. Det stod öppet överallt men min golvfläkt var nog den enda utvägen om man skulle få en vindpust på sig då och då. Hade tänkt att städa ur husbilen sedan förra vändan vi var ute men det fick jag ge upp. Så idag är det molnigt och lite svalare ute varför jag tänkte ladda upp med hink, dammvippa och dammsugare och bege mig ut dit om en stund.  Ska bara posta det här jag skrivit och klunka i mig gulddrycken först.


Hoppas ni haft det bra medan jag varit borta här och ska försöka bättra mig med skrivandet.


Lite bilder!


Först en bild på det stora skatboet som sitter utanför fönstret där mannen ligger inalgd på sjukan. Det boet kunde patienter följa då det är full insyn bredvid och över boet.

Nu är det öde och tomt....

 

Sedan vill jag visa mina vackra vallmon som kommer från min farfars lantställe och är en gammal växt. Jag inte beskådat just den här färgen el storleken någonsin tidigare.

     

De är säkert 1 meter höga just nu.


Hörs och ha en toppendag!


Kram/S

ANNONS
Av SanCha - 9 juli 2013 12:01

Hemma igen och har hunnit med att tvätta, rensat på ogräs och styrt med sådant som blir liggandes när man är borta om än bara för en vecka.


Vi hade jättefina dagar i Örebro och hann med en hel del. Visste inte att utbudet var så stort i Örebro men läser man på innan så har man goda chanser att få se mycket.


Hunden hann skada sig också och splittrade sönder en klo som han inte kan låta bli. Behövde bara klippa bort flisan som väl var men han är på direkt och ska slicka så det blir krage tills det är läkt. Jättetråkigt tycker hunden givetvis.

Vi har börjat nedräkningen då klon ser ut att läka bra och tills kragen kan plockas bort.

 

Ikväll ska vi på hamnkrogen och fira sonen som fyller år....hipp hipp hurra... och hoppas vädret håller i sig om vi ska sitta ute.


Ha det gott alla bloggisar och vi hörs!

Kram/S


Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se