SanChas blogg!

Alla inlägg under januari 2013

Av SanCha - 7 januari 2013 16:04

citat

Tv 4 21.00 måndag, tisdag och onsdag!

Inkognito -ny svensk dramaserie

Du kan undkomma lagen, men inte rättvisan – det är parollen för Tre Vänners nya dramaserie Inkognito med Per Morberg i en av huvudrollerna.

Inkognito handlar om hur stjärnåklagaren John Sjöö (Per Morberg) får nog av de brott som ostraffat begås i samhällets toppskikt. För att sätta dit de skyldiga samlar han tre unga specialister: en yrkesmilitär (Susanne Thorson) en polis (Richard Ulfsäter) och en datahacker (Christoffer Nordenrot). Genom förklädnader, teknisk kunskap och respektlöshet genomför de sina planer så smart att skurkarna inte har en chans att förstå vad som drabbar dem.

Serien kommer sändas på TV4 och blandar spänning och humor på ett sätt som är ovanligt i Sverige, men framgångsrikt ibland annat USA, är filmer som Dödligt vapen och Snuten i Hollywood varit stora framgångar.

Tre Vänner står för originalidén och serien är en del i TV4:s storsatsning på svenskt drama. Den produceras av Johan Hedman på Tre Vänner och regisseras av Alain Darborg. Huvudförfattare är Tomas Tivemark och Piotr Marciniak. Serien kommer att sändas i tre delar.


Måste ses ju!


 

Själv får jag kisa mig fram idag då ögonen svider och den salva/droppar jag brukar få av ögonläkare har utått. Imorgon trodde sköterska på telefon idag att jag skulle få en annan likvärdig salva. Jisses och jag måste ju kunna se både till kvällen (se ovanstående TV) och på torsdag då vi ska gå på teater.

Snacka om otur ibland.


Näe nu vill hunden ut och jag med. Vi hörs!

Kram/S

  


ANNONS
Av SanCha - 6 januari 2013 18:14

Äntligen klar med julstädningen. Har hunnit med alla fönster idag också och har våttorkat på målningen och tvättat fönstrena på insidorna. Alla blommor är omskötta och tillbakaställda. En del fick sparkas ut...

Så nu är det bara gardiner som fattas och det får jag ta lite pö om pö i veckan som kommer.

Har beställt nya gardiner från Jotex så det är egentligen dessa jag väntar på samt en matta till vardagsrummet. Man ska passa på efter julen för då rear de på en hel del av de nyheter jag kikade på i höstas. Mycket prisvärt i slutänden.


Mannen har lagat mat och servat mig idag och varit hur gullig som helst. Det tackar man för och hann ju därför allt jag skulle. Har däremot inte haft tid med hunden och det får jag ta igen imorgon.


Så nu ska det bli en varm dusch och sedan krypa in i min goa overall och kanske slötitta lite på TV.

Hörs imorgon om vi lever och har hälsan!

Kram/S

 

ANNONS
Av SanCha - 5 januari 2013 14:22

...alla barnen dansar ut ut ut,

men till nästa år igen

kommer han vår gamla vän.  

För det har han lovat.

  


     

Fortsätter julstädat.... *pust*Kram/S


Av SanCha - 4 januari 2013 10:35

                 

Har bara ett ord att säga om det här;

-Bedrövligt!

  


Sedan vill jag poängtera att det inte är vi, villaägarna som lämnat kvar det här utan människor på genomresa och åldern på dårarna är ju heller inte så svår att sätta här.

Så detta är ytterligare ett skäl till att jag vill ha ett helt förbud mot raketer oavsett årstid och tillfälle.


Tycker du detsamma så ställ upp med ditt namn på sidor på nätet som önskar detsamma och det kostar ju nästan ingenting mer än betalningen för att du öppnar din data.


http://www.smallarupproret.se/


http://www.skk.se/om-skk/kampanjer/antismallare/


http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7311#.UOa5BXc0MjE


...osv osv och det finns många fler sidor på nätet, bara att leta på!


Fram för ett fyrverierifritt Sverige i första hand och sedan tar vi itu med utlandet också!

Kram/SAv SanCha - 3 januari 2013 12:38

*borstar händerna"

.....och nickar belåtet med att jul och nyår är över. Nu är det bara att se fram emot en härlig vår med takdropp och fåglar som håller en vaken på mornarna. Jisses vad lyrisk jag blir och får en sådan härlig känsla i magtrakten när jag tänker på sommaren också. Fast samtidigt blir jag lite orolig av alla orosmoln som farit förbi ett tag nu och känslan av att aldrig riktigt få vara glad tynger mina axlar.

-Äsch, måste skaka av mig det här och gå vidare med livet jag som brukar vara så glad. Ja, så sa en kär släkting till mig igår. Kanske är det så att det börjar synas utanpå mig alla sorger och bedrövelser jag haft ett tag nu.

Så jag välkomnar mer än gärna det här nya året med behagligheter och ff a många glada och goa skratt. Det känns som någon tagit dem ifrån mig. Den tjuven måste vi jaga efter....


Jag såg att Camilla Läckberg fått ta en hel del skit av sin nya deckarserie "Fjällbacka morden". Jag läser också vidare vad folk egentligen skriver som skäl till att serien är så pass dålig. Nu tycker ju inte jag det som bekant efter gårdagens inlägg och förundras över vad den lilla människan begär att få bli behagad efter. Att smaken är olika får man ju ta men att så många skrev att detta var ett kalkonfjasko irriterar mig. Vad är det som inte var bra?

Ingen verkar ha ett bra svar. Personligen tycker jag så här istället att platsen detta är inspelat på är så gemytligt att man genast vill flytta dit. Skådespeleriet tycker jag också är bra även om polis- och författarparet är lite, bara lite omaka i mina ögon. Mannen behöver liksom sträcka upp sig lite om ni förstår bad jag menar. Han är lite som en grå råtta. Nåja, igår så kom ju andra delen av 5 fristående filmer från Läckberg och vad jag har förstått så hade hon en negativ inblandning i den första filmen men backade för de andra fyra. Igår var det rikrigt bra och jag tom stönade högt ett par ggr med lite otäck feeling.


Att man inte behöver se blod som flyter och starka våldsscener är bara bra och ska ju INTE förväxlas med thriller. En deckare ska vara snäll och den ska vara lite ledande så man kan sitta och gissa på rätt mördare etc.

De som inte har förstått detta ska nog inte titta på en ren deckare utan inhandla eller hyra en s.k motorsågsmassaker för att få sitt behov stillat inom filmvärlden.

För mig räckte det gott och väl med den starka scenen där frun kommer hem till en uppbruten dörr och inser att barnet redan har gått in  -till "faran!


*applåderar* och hyllar sådana här bra svenska deckare och hoppas inte svenska folket ska förstöra den glädjen för oss andra. Det finns ju en "off" -knapp på TV:n.


Idag regnar det! *upplysa* Det hjälper tyvärr inte på de glasklara trottoarerna där ännu isen inte vill ge sig. Kanske för att det fryser på nattetid.


Ögat kanske bedrar men kanske kanske såg mannen en varg igårkväll. Nu ligger kameran i fickan konstant.


Ha en härlig januaridag och må gott!

Kram/S

  Från 2008!Av SanCha - 2 januari 2013 22:44

Vad skoj att se den ena efter den andra deckaren som görs i Sverige nu för tiden och är så här bra. Då behöver man inte amerikanska deckare som åtminstone jag haft som val ett tag bakåt i tiden. Bästa deckarna är och förblir de engelska enligt mitt tycke men kvällens "Fjällbackamorden" ligger inte långt efter med en miljö som man bara längtar efter att få vistas och bo i.


Såg du den också?


Nu ska här nannas kudden och sov gott!

Kram/S

  

Av SanCha - 2 januari 2013 13:51

Ser att det inte bara är min jycke som lider av det krossade gruset som strös ut lite varstans i vårt område. Pratade med en kommungubbe nyss och det beror på att detta är det billigaste sättet att sk sanda.

Att våra hundar inte kan ta sig fram betyder ingenting bara man gör besparingar så.


Stackars, stackars alla små hundtassar!

  p.s

Ser att Tele 2 har ögonkontakten med bloggen här också och visst, det är alltid skojigt att få lite flera points till statestiken men tycker samtidigt att det är löjligt att följa mig som en hök istället för att ta hand om bolaget och säljarna så kunderna blir nöjda istället. *vinkar glatt* 

  


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Av SanCha - 1 januari 2013 11:24

Nyårsaftonen förflöt ju utan några större incidenter och det kan man ju tycka är skönt. Visst sköts det raketer både före och efter 12 slaget men inte alls på långa vägar så mycket som det brukar i vår stad. Jag såg drösvis med thailändska rislyktor på himlen istället som varvades med raketerna. Tyckte personligen att lyktorna var mycket roligare att titta på när de så vackert flög iväg i vinden. Tyvärr gick dessa inte att fotografera då de bara blev orange/röda streck i kameran. Däremot fick jag in några raketer på bild och ska visa er här.

Förhoppningsvis önskar jag och hoppas inför nya året att det var sista ggr privatpersoner fick köpa dem.


Vår mat startade med förätt som mannen grejade.

 

Själv lade jag bara på päronskivan!   

Sedan blev det grillade lammkotletter, hasselbackspotatis, tomater och vitlökssås. En specialité som jag ätit mycket i Spanien och älskar.

 

...och som avslut lite sött på tungan med chokladpudding och gräddglas vanilj!

 

Till förätten blev det P. Morbergs "bubbel" och passade jättebra med både bubblor och lite strävhet till räkorna på brödet. Rödvinet till köttet blev ett italienskt vin som jag nu tappat namnet på.

Bananlikör till efterrätten och sedan drack vi en expresso så att mättnaden sjönk undan lite behagligt.


Efter en stund var det dags att plocka fram kortleken och då säger jag vid ett tillfälle som tydligen uppskattades och skrattades åt när jag lade ut fel kort;

-"Jag måste vara blind i huvudet"!


Ja ja, alla säger vi och gör saker som ibland kan tyckas komma från en annan planet.

 

TV;n stod på och brölade och ibland var det;

 

Peter Jöback som sjöng så fint och i nästa stund byttes han av;

 

Carola som verkligen kan skråla....hm....sjunga!

James Bond kom igång också men den filmen såg vi inte mycket av då kortlapparna smällde härligt i bordet och jag förlorade allt mer vartefter tiden gick. Fast jag är en glad förlorare ska ni veta!

 

Ja, så var det dags att pussa lite på mannen och skåla i "bubbelvinet" och titta ut en stund genom altandörren. Passade på att fota som jag skrev i inledningen och resultatet blev så här;


Bara att trycka på dem om du vill se dem större!

       

Hoppas alla människor städar upp efter sig idag för det ligger krutrester och pinnar lite varstans. Vi som har hundar får bära bajspåsarna rätt så långt nu för en tunna är söndersprängd och det vet man ju vilken tid det tar att få en ny sådan. Det kostar lite för kommunen det här med att rensa upp....har ni tänkt på det, skattebetalare?


Ha det bäst på nya året och vi hörs vad det lider!

Kram/S  Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se