SanChas blogg!

Alla inlägg under januari 2013

Av SanCha - 14 januari 2013 13:24

Innan jag gick ut imorse såg jag himlen och hur solen så gärna hade velat visa sig men molnen håller ljuset tillbaka. Det såg verkligen lite dramatiskt ut och så här blev bilderna efter att jag kom ut med kameran!


   

Vi träffade ett gäng hundar också som fick rumla om lite i snön och det var skoj för Chabo som fått hålla igen så mycket sedan han blev sjuk i sin mage. Så gissa om han gav mig härliga ögonkast på hemvägen. Då blir även jag full av lycka!


Har betalat för spetsen jag budade på Tradera och hoppas de skickar mig den senast imorgon så jag kan börja sy till sovrummet. Skrev jag att jag beställt ett överkast också. Om inte så är ett sådant på väg också från Jotex.

Får visa er sedan när allt blir klar och inget speciellt märkvärdigt men skoj att få lite nytt och fräscht.


Såg ni serien igår, "En pilgrims död" igår? Jag hade laddat upp med popcorn och varsitt glas rött. Endera var det det röda som gjorde att jag tröttnade och timman gick väldigt långsamt. Mannen tyckte det var bra så jag får väl ge det en chans innan man dömer ut det.

Vet ju hur Leif G W Persson är så lite av hans synsätt kunde man både se och höra och även i talet som var lite grötigt med faktan här. Så typiskt för just Leif att tala och berätta. Hoppas på bättre fortsättning i alla fall för jag gillar Leif G W Persson i vanliga fall. Så tro inget annat om Sveriges "orginal".


Man kan ju inte låta bli att minnas själva händelsen när Olof Palme sköts och hur tankebanorna gick i kors och tvärs för varje vecka som gick. Jag trodde aldrig på deras teorier om PKK spåret el korrupta poliser utan det fanns bara en man som jag tror var skyldig till detta och det är ju den viktiga fru Lisbet Palmes vittnesmål, -Christer Pettersson.


Nu kaffe och sedan ut en sväng med jycken och sedan är det full fart igen.

Kram/S


Olof Palme. Foto: St Paul Film  


ANNONS
Av SanCha - 13 januari 2013 12:04

Jag blev och blir inte klar med gardinen i sovrummet och just nu ser det ut så här;

 

Det blir inga omändrade fästen och jag måste förlänga tyget lite på varje sida och kom på idén att köpa en beige spets. Så mannen for iväg för att handla två meter beige spets och ringde så klart och sa att det inte fanns någon spets mellan 4 - 6 cm bredd. Bara mindre.

Så vad gör Sanna då?

Jo då söker man på Tradera och hittade en tygaffär som sålde ut allt sitt material och så här ser den kommande spetsen ut på bild;

Den är 4 cm bred och 3 meter lång vilket gör att jag kan sy spets runt våra dukar på nattduksbordet också. Allt som allt kostar den 36 kr varav frakten låg på 6 kr. De spetsar som fanns på nätet kostade en bra vit över 100-199 kr/m.

Ibland ska man ha tur!


Så vaknade hunden på fel sida idag och vägrar äta igen och då får han slippa. Ingen mening med att truga och hålla på så skålen har bara varit nere 15 ggr än och varje gång plockar vi upp den när han blängt ut den en stund. Det kallas väl inte för att truga va? *kliar mig i skallen*


Nåja han äter väl när han vill och visar ingen smärta, el illamående från magen och det är ju bra.

Han har precis blivit kammad av matte och snart ligger lotten hos husse att borsta tänderna också så de blir vita och fina.

   

Så avslutar jag med bilder från TV rummet och vardagsrummet (mattan) som jag blev klar med igår. Har bytt allt det textila och fick upp de nya gardinerna också.

       

...och så mattan som rullat ut sig nästan helt. Skönt för jag var lite orollig igårkväll.

 


Ikväll blir det deckare på TV 1 el som det står i annonsen *dramaserie* av Leif G W Persson.

citat

Svensk dramaserie från 2013. Säsong 1. Avsnitt 1 av 4. Chefen för rikskriminalpolisen, Lars Martin Johansson, är frustrerad över att Palmemordet inte blev löst. Kunde han ha förhindrat mordet om han handlat annorlunda på den tiden? Han får en möjlighet att skapa en parallell utredning till den ordinarie Palmeutredningen och tillsätter en ny grupp med strategiskt utvalda personer som han tror kan sätta utredningen i ett nytt ljus. Någon bör ha sett eller hört något. Serien är baserad på Leif GW Perssons prisbelönta trilogi "Välfärdsstatens fall" som kretsar kring Palmeutredningen.

slut citat


...och den måste vi titta på!


Ha en härlig söndag på er alla och vi hörs!

Kram/S

  


ANNONS
Av SanCha - 12 januari 2013 18:48

Nu får man hålla sig undan 30 min och sedan är det dags att gno en omgång till på golvet.

Det kommer att bli så fint och blankt men inte halt. Där är skillnaden i impregneringen.


 

Inget är som väntans tider *trummar med naglarna*


Hej svejs!

Av SanCha - 12 januari 2013 16:40

Tog en paus och käkade kycklingben och pomme med sallad. *gott*

Det går inte alls som jag vill med det textila och så här ser det ut just nu;

 

Nya mattan intagen och nu får den ligga så här tills imorgon då jag verkligen hoppas att den rullat upp sig som man säger.

Visst är den färggrann?

 

De här gardinerna är nu upplagda strykna och hänger på plats. De får ni se färdiga imorgon samt kuddfodralen i TV soffan som en del var nya.


(Lampan i fönstret köpte vi förra veckan och kasserade den höga lampa som stod på fönsterbrädan tidigare. Blev lite rymligare för växterna nu också.)


   

Här jobbar mannen på att flytta fästen och sedan blev det inte bra och då skulle vi ta ner stången och sätta upp en skena istället men då saknade vi de där fästena i rostfritt som man kan skjuta vartefter eget önskemål. Vi letade tom i garaget men saknar just nu de två.

Sedan när jag hängde upp den nya kappan som ska rullas och sedan knytas upp så ser den verkligen för liten ut i bredden varför jag ska skaffa en beige spets och sy fast på sidorna så kanske lite mer romantik infinner sig i sovrummet också.

  

Ja dessa gardiner kanske inte hinns med imorgon men på måndag kommer jag säkert att kunna få tag i en spets och sy fast den på kvällen.

Så här ser tyget ut samt två kuddfodral att ha på sängen också.

Ja jag saknar fortfarande ett överkast sedan jag gav bort det fula nya till en vän.

Ett vitt sytt i täckjacksrutor skulle jag kunna tänka mig. Har du något sådant att skänka?   


 

Nu ska jag fortsätta här och putsa upp stengolvet i grovköket så det blänker fint och sedan blir det dusch och mys framför TV. Vad det blir återstår att se.

Trevlig kväll alla bloggare!

Kram/SAv SanCha - 12 januari 2013 13:57

Inte nog med att vi åt så vi höll på att spricka både mannen och jag igårkväll utan vi spädde på med "tisdags-bullar" ovanpå det också. Underligt hur lätt det slinker ner;

 

Är upptagen nu och bilder kommer senare med vad!

Kram/S

Av SanCha - 11 januari 2013 12:44

Hade inte tid att blogga igår för jag var på teater på kvällen och hade bråttom att få ihop det med maten och hunden innan bl a.

Föreställning var både rolig och musikalisk. Det var så håret reste sig på armarna om jag hade haft något emellanåt. Sällan mannen fnissar men här hördes lite kvävda ljud som fick mig att hålla igen det där gapskrattet man bara inte får lägga av i sådana här sammanhang.

Mannen trodde att jag satt och hackhostade och skulle bjuda på ett tuggummi. Det fick mig bara att bli än mer full i skratt.


Ja så här klädde jag mig kvällen till ära och tröjklänningen var ny för dagen och som ni säkert gissat från China. Jag och mitt Trader...  

   

På hemvägen såg vi den här fina granen som jag bara var tvungen att gå ut i snörusket och fota. Den blev ju fin till slut.

 

Idag är det så fredag och det snöar än. Måste nog ta tag i snöskottningen till kvällen annars lär det inte gå att få in bilarna på uppfarten.


Mannen har snackat in sig hos en säljare av husbilar som hämtar hem dem från Tyskland till en bra mycket billigare pris. I helgen ska vi åka och titta på en ny husbil fast den är reg 2012. Får se hur det blir med den affären också eller om vi bara fått en liten lufttur ut på landet.


Ha det bäst och trevlig helg!

Kram/S

Av SanCha - 9 januari 2013 11:21

Inte ser man många färger numera i naturen men det kan ändock bli vackra bilder. De har jag ännu inte tagit för då måste jag ta mig ut på landet eller traska upp i den där hala skogen för att få det där andra ljuset och diset som fukt och råkyla bär med sig. Så jag håller mig fortfarande på gångbanorna och får kramp i höfterna av att spänna mig så för att inte ramla på skumpen. Har klarat mig hitills och klarar jag mig detta år så är det bara att gratulera för förra året slog jag bakut ett par ggr och hade jag inte haft den tjocka dunkjackan hade jag nog inte så lättvindligt kunnat resa mig igen efteråt.


Idag fick man ha med sig en lupp ut för att kunna skönja något grus. Vart i helsike är sandbilen el grusbilen som det snarare heter?

De lyser lika mycket som solen gör med sin frånvaro och temperamentet ligger och pyr hos mig nu sedan ett par dagar tillbaka. Jisses vad kommer att hända när någon drar ur proppen?

Hoppas jag slipper närvara då!!!


Proppen ja, den gick igår när mannen skulle korta av en sladd på den nya lampan vi köpt till TV-rummet. Efter lite bök så fick han till det med en kontakt också så nu behöver jag bara stå lite grand på tå för att nå upp över fönstret och trycka på on - off - on - off och hela tiden kan de se mig genom fönstret som en fyr ut mot havet.

Nåja, jag fick som jag ville i alla fulla fall och nu behövs inga andra lampkontakter blandas ihop med en en enda liten fönsterlampa. Vi har takfläkt med lampor i också och innan var kopplingen ställd även till dem. Hur kul på en skala är det att tända allt bara för att få lite fläkt på sommarens heta dagar. Näe då kanske man är lite lättklädd också och vill ju inte direkt synas ut genom fönstret. Så nu har jag två kontakter jag kan trycka på hur mycket jag vill och bara när jag själv önskar utan att andra lider av glo-soppa-effekten man lätt får när man har grannar rakt över gatan.

Hör ni hur elak jag har blivit?

Måste sluta upp med det här genast, "basta" och bli en snäll liten flicka igen...*host*


Här kommer lite färglösa bilder eller kan man skönja det gröna från granen och den röda kvisten jag hittade. Jösses det flödar ju av färger och inte bara från gråskalan.

Tänk att vi fick vår nya hundbajstunna också. Det tog bara två vardagar. Jag ska skicka ett mail med en ros på som tack för ett snabbt jobb av kommunen. Däremot ligger fyrverkeriresterna kvar och lär väl så göra tills de kommer och klipper gräsmattorna på försommaren. Fast då kanske de har murknat så pass mycket att det går att beblandas med gräset, vem vet?


Hörs när humöret återvänt oavsett vilken rikting det blåser!   

Kram/S

               

(mattes troll)

Av SanCha - 8 januari 2013 12:42

Jag suckar och skakar på huvudet för hur otroligt det än låter så kan jag och sjukvården inte komma överens och alltid är det något som strular.

Sist fick jag vagitorier som jag fick blödningar av och när jag då ringde till Gyn på lasarettet så skrev de ut samma recept ännu en gång fast jag bara meddelade att jag upphörde med medicinen och ville anmäla biverkningen. Den medicinen pratade läkaren sig varm för och när jag frågade om jag verkligen behövde det här så svarade hon att det behövde alla. Vilket jävla skitsnack för om man nu får biverkningar och slutar så skulle det per automatik innebära att jag inte kommer att leva så länge till?


Den här gången är det ögonen det handlar om och så här ligger det till!Den 21 dec kändes ögonen grusiga (var röda och ögonlockskanterna var svullna) så jag kollade bland mina sparade recept och såg att just ögondropparna på recpet var slut. Så jag ringde till ögonmottagningen där man via knappnummer kan komma att få förnya sitt recept och bad där på bandspelaren att få då de här dropparna utskrivna på ett recept. De meddelade att all medicin kunde ta 3 - 5 vardagar så jag förstod ju att jag skulle få fira jul med svullna ögon men inte till nyåret i alla fall.


Dropparna brukar verka rätt så snabbt och på 1 - 2 dagar brukar jag vara symptomfri. Så efter jul traskade jag bort till apoteket som inte hade någon salva inringt från ögonmottagningen. Tjurig åkte jag hem och fick vänta till dagen efter där jag ringde ögonmottagningen igen och upprepade allt om inträffat. Den sköterskan (ingen bandspelare) lovade att ta kontakt på direkten med en läkare så att jag skulle få hjälp när jag nu gått så här länge med eländet.

Dagen efter var min man snäll och besökte apoteket men då kunde de inte få in dropparna fören vecka 1 då den var restnoterad.


Den 3 jan var åter mannen på apoteket men fick då veta att den här medicinen hade utgått och rek. mannen att jag skulle ta kontakt med läkaren på nytt för att få annan likvärdig medicin urskiven.


Jag spyr snart....


Så ringde jag till en sköterska igen igår den 7:e och hon tyckte detta var förskräckligt och lovade mig att kontakta min tidigare ögonläkare (som gjorde gråstarrsop.) och fixa en annan medicin och den skulle jag ha idag efter lunch på apoteket. Så tänkte jag att innan jag skickar mannen på nytt som ändå åker förbi där varje dag så ringer jag bort och kollar att det verkligen finns en medicin till mig nu.

Jo det fanns det men vad tror ni det var för medicin? Jo samma som jag fått tidigare och som alltså inte finns p.g.a den är restnoterad. Just nu ligger datumet i framtiden på 13:e februari.


Jag spyr lite till....


Nu har jag ringt igen på bandspelaren och om ca 30 min kommer jag att bli uppringd. Jag vet att det inte lönar sig att bli arg men vet ni, det kryper i kroppen på mig när jag ser gång på gång vilken nonchalans som sjukvården visar oss patienter.


Känner mig som en jäkla jojo...

 

 

Hörs!

Kram/S

 

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se