SanChas blogg!

Alla inlägg under januari 2013

Av SanCha - 26 januari 2013 09:50

 

Nu drar vi snart mannen och jag och ska passa på att besöka en husbilsaffär som ligger 5-7 mil hemifrån. Det blir nog en heldag borta och hunden får stanna hos mamma som blir glad för det celebra besöket.   

Hörs kanske senare mot kvällningen och ha en bra dag ni också!

Kram/S

ANNONS
Av SanCha - 25 januari 2013 18:21

Aldrig mera få den komma fram till jul.

Aldrig mera får den känna vikten av julskinkan på sig.

Aldrig mera får den existera....


För nu bränner vi den och hunden ligger där och övervakar så att allt går rätt till.


   

Åh så härligt det sprakar av brasan och snart ska vi ut i kylan.

-"Bara en stund till," säger hunden och ligger där och myser.

-"Ja bara en stund till", svarar jag.ANNONS
Av SanCha - 25 januari 2013 14:11

 

Så ligger det då äntligen på sängarna det här överkastet som bara ställt till med besvär för mig från dag 1.

Det har fått hänga ute över natten men sådan tur hade jag inte att det blev skrynkelfritt. Så igår kom mannen henm med ett nytt strykjärn och i helgen ska jag våga mig på att stryka ut det. *hua*

  

Middagen igår förflöt jättefint och alla blev mätta och belåtna (får man hoppas). Jag tyckte i alla fall att det var jättegott allting och ska se om kameran senare vill släppa till lite bilder under tiden då jag ägnade min själ åt matlagningen.


Jag har nyss hjälpt till att bötfälla en bil. Den stod bak-och-fram sedan igårkväll och ingen tycks känna till den. Så två stoooora boys kom till undsättning för att sätta på den lilla gula lappen á 900 kr.

-"Väl become" - du bilägare!

Kan inte annat än förundras över vilket trafikskick folk har och de som inte är torra bakom öronen ska inte ha körkort tycker jag.


Nu ska hunden snart får sig ett skrovmål och sedan ska vi gå ut - i kylan och frysa nosen igen....brrrrr!

Ikväll blir det thai och orkar inte stå en kväll till i köket. Lite måtta får det ju vara i alla fall.

Trevlig fredagskväll på er alla och njut medan det varar!


Hörs vad det lider!

Kram/S

Av SanCha - 24 januari 2013 11:56

-20°C visade utomhus temperaturen i morse och täcket som jag tvättat igår var inte helt torrt så jag ställde mig på stolen och letade bland hundsakerna och då ramlade det här täcket ner på golvet.

-Vad bra, tänkte jag och satte det på hunden som accepterade det på stubinen.

   

Jag ska sy fast två breda resårer i var sida bak så inte täcket glider fram och tillbaka över bakdelen. Det är ju av vikt att han hålls varm vid sitt diskbråck i ländryggen bl a.

I normala fall slipper han täcke men som sagt är det så här kallt finns inget att välja på.


Nu ska jag dammsuga så det blir fint till kvällen då mina matgäster kommer.  

Hörs!

Kram/S

Av SanCha - 23 januari 2013 18:06

Äntligen hann jag fota den där lite udda fågeln som inte kommer varje dag i alla fall.

Nötväckan, den där fåglen man ser som nästan kryper upp/ned utmed trädstammarna. Den är rätt så fin tycker jag men skygg. Så här har jag stått innanför fönstret och gömd bakom två blomkrukor. Annars hade jag nog inte haft en chans att plåta den.

Tyvärr med en ruta emellan så blir också bilderna därefter men ett bildbevis är det ju i alla fall, säger en glad Sanna!

     

Nu ska jag hoppa in i mjukiskläder och bara slappa. En bra bok är precis vad jag vill ha och kanske ska jga tända en brasa också. Stackars mannen och hunden som snart måste ut. Skönt att jag slipper det den här gången.

  

Kram/S

Av SanCha - 23 januari 2013 15:30

Receptet!


Nu är den äntligen klar men jag har inte provsmakat den än så det blir lika nytt för mig som för gästerna imorgon!

       

Halleluja och nu ska jag ut med hunden i den hemska kylan och jag fasar för varje gång vi är ute att den stackars hunden kommer att förfrysa sig.

  

Hörs!

Kram/S


Av SanCha - 23 januari 2013 11:22

Pekar till höger --------------------------------->>>>>>>>>

Av SanCha - 23 januari 2013 10:27

Tänk att det känns lite som att det handlar om "småbarn" när man läser hur och om vilken makt vissa länder har när det kommer till kärnvapen och robotattacker.

Det känns inte för fem öre som om det fanns något skäl i världen att bete sig som NordKorea gör just nu om man inte har blivit trampad på tårna.


Sedan kan man ju spekulera hur det kommer sig att de nämner det som en fredlig uppskjutning av den här raketen som ligger till grund för all världens reaktion. Fredligt eller en otillåten test av robot?

Så vad vissa länder har angående atombomber törs man inte tänka på men jag undrar om många länder har glömt bort Hiroshima och vad världen hade för efter reaktioner då? Fast är man som en ett "småbarn" kan man ju inte minnas allt som hände år 1945 och/eller minnet är väl begränsat som hos barn antar jag.


Jag tycker det är dags att världen skrotar alla bomber och vapen.

...och så var det ju dags med en skolskjutning i Texas USA igen. Kanske dags att det blir en lagändring och insamling av alla valpen igen och denna gång med hårda staff om de inte efterföljs.


Varför kan man inte leva i harmoni med naturen och göra det bästa möjliga av det istället för att kasta sneda blickar över axeln av maktbegär till sin närmsta granne?


Idag är mitt enda mål att baka en morotskaka och den kommer innehålla lite gosaker till skillnad mot innehållet i bomben.

Ha en toppendag!

Kram/SPresentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se