SanChas blogg!

Alla inlägg under november 2012

Av SanCha - 7 november 2012 13:21

Han har gjort det igen!  


Young Girls lyrics by Bruno Mars.


I spend all my money on a big ol' fancy car
For these bright eyed honeys
Oh yeah you know who you are
Keep me up 'til the sun is high
'Til the birds start calling my name
I'm addicted and I don't know why
Guess I've always been this way
All these roads steer me wrong
But I still drive them all night long, all night long

All you young wild girls
You make a mess of me
Yeah you young wild girls
You'll be the death of me, the death of me
All you young wild girls
No matter what you do
Yeah you young wild girls
I'll always come back to you, come back to you

I get lost under these lights
I get lost in the words I say
Start believing my own lies
Like everything will be okay
Oh I still dream of simple life
Boy meets girl makes her his wife
But love don't exist when you live like this that much I know, yes I know

All these roads steer me wrong
But I still drive them all night long, all night long

All you young wild girls
You make a mess of me
Yeah you young wild girls
You'll be the death of me, the death of me
All you young wild girls
No matter what you do
Yeah you young wild girls
I'll always come back to you, come back to you

You, you, you, you
Yeah you you you
You you you you.................

All you young wild girls
You make a mess of me
Yeah you young wild girls
You'll be the death of me, the death of me
All you young wild girls
No matter what you do
Yeah you young wild girls
I'll always come back to you, come back to you

ANNONS
Av SanCha - 6 november 2012 15:38

Alltid är det något man ser och har man inte kameran med så får man minnas i hjärnkontoret. Idag blev högerhanden kall och att fota vintertid kan ha sitt gissel. Det finns fingerlösa vantar ju och står starkt prioriterat på min önskelista.

Det här blev dagens skörd i alla fall och allt medan hunden raskt pinnade på bredvid.

               

Kram! /S  

ANNONS
Av SanCha - 5 november 2012 15:56

Satte ihop ett gäng bilder och detta får bli den sista visningen. Har lite att kommentera och börjar med de här två bilderna;

   

Så tufft att kombinera en träskulptur (mannen) och den målade tavlan. Bara för att visa er då det blev lite otydligt drog jag fram föremålet från tavlan lite större och det ska givetvis föreställa mannens hund. Han står ju där med sitt tomma koppel. Det här fick mig att brista ut i skratt.


Förutom tavlan och ett silverhänge köpte jag mig en ullkappa med kapuschong på. Den är så mysig och varm och passar lika bra till klänning som till byxa. Naturligtsvis var detta också under konstrundan och av en textilkonstnär som jobbade med ull. Vilka stickningar hon hade gjort i strumpor, mössor och vantar. Tyvärr reagerar jag lite på ull men den här härliga kappan hade ingen hög stram krage och eftersom jag bär halsduk som oftast höst och vintertid berör den inte halsen. Har haft den på mig ett par ggr nu och den är verkligen varm och go.


 


Några fler bilder på tavlor jag gillade...men dyra;

   


Vi kom till ett nytt ställe med härliga små torpstugor och det var utställning i ett par stycken. Här jobbade man och fru ihop, hon som textilkonstnär (dukar, kuddöverdrag, gardiner etc) medan mannen gjorde trädgårdskonst och smycken i silver och guld. Han målade även på koppar och plåt och hans alster kan stå ute året om ifall man så önskar och vi funderade lite på en av tavlorna som skulle ha passat bra att pryda ena husväggen med även vintertid. Här kommer lite från deras hem;

           


Vi hann med en antikaffär också som mamma blev såld på. Allt kände hon igen och som hon levt ihop med sedan hennes barndom. Det var hemskt spännande att göra den här vandringen tillbaka i tiden och jag fotade glatt på medan mamma berättade om dittan och datten.

Här några alster från sekler tillbaka trots att de nästan ser nya ut;

     


Har ni kommit hit har ni också vandrat tillsammans med mig i blandat nytt och gammalt. Härlig upplevelse och skoj att man får de här chanserna. Kommer sakna den goda glöggen som var hemmagjord på ett ställe och den trevliga gemenskapen man får så här på landet.


Skoj att du också ville vara med.

Kram /S

Av SanCha - 4 november 2012 00:01

Åh vilken härlig dag vi fick bland människor och konstverk blandat med frisk luft på rena bondvischan. Att jag inte tog med gummistövlarna fick man ju ångra lite senare då bootsen var leriga och man såg verkligen ut att komma från landet.

Vi åkte från by till by där det bjöds på glögg, läsk eller kaffe med dopp till. Mamma och hunden fick följa med och tror att båda uppskattade den här dagen lika mycket som jag gjorde.

Tog med ett värmetäcke som hunden hade över sin korg bak och med en filt ovanpå detta fick han ligga i bilen och kika på allt som rörde sig utanför. På varje nytt ställe vi kom fram till så fick han komma ut en stund. Detta älskar han och gillar att vara med.

Första etappen på resan blev till ett härligt lantligt ställe med små torp som var inredda med både altelje och utställningsrum. Att konstnärerna bodde där kunde man inte ta miste på då en del dörrar stod privat på. Några extra hus på gården visade också på beboddhet.


Här kommer det en hel hög med bilder från det första stället och resten kommer imorgon och kanske en dag efter det till åtminstone bilderna är slut. Orkar ni kika?


                             

Såg ni tavlan jag köpte?

Den sitter nu upphängd i hallen och syns välkomnande när entrédörren öppnas. Tavlan är gjord av tyg fastsatt på duk, med batikfärg, trådar av stygn och virkat garn. Den heter Lagad 1 och betyder lagade sömmar kort och gott enligt konstnären.


Nu dags att sova!

Kram/S


Av SanCha - 2 november 2012 14:12

...och en efterlängtad sådan också. Ska bara ta det lugnt ikväll men imorgon ska vi på en s.k höst-konstrunda. Det ska bli skoj och får se om jag får med mig mamma också.

Det är mildare ute idag och dunjackan som jag plockat fram får hänga ett tag till. Den skulle jag nog bastusvettas i som vädret är just nu. Ja vad har vi då? 9°C och en halvsol. Inte illa!


Det här lövet låg så till att det skimrade som guld. Tog upp kameran men så gick solen i moln och det får väl bli silverskimmer istället....eller brons....eller vad man nu vill kalla färgen som ser lite avdankad ut.

 

Hoppas ni får en trevlig helg ni som tittar in och ha det gott!

Kram/ S

Av SanCha - 1 november 2012 11:29

Oj vad tiden går fort!


Mannen är hemma igen och sjukskriven denna vecka ut med en hel del medikamenter som ska hålla honom frisk. Att det var något med lungorna förstod vi i förrgår natt och nu ska väl pencillin och kortison avhjälpa det här.

Hunden är pigg ungefär varannan dag och idag är en dag han vill banta igen. Nya maten är accepterbar men bara när han själv vill äta den.


Det är kallt nu om ingen har märkt det ute. Har fortfarande inte tagit fram dunjackan men det är väl nästan på gränsen nu vissa kvällar och tidiga mornar. Usch för den här årstiden och gör som en del djur, går i ide.


Trevlig november på er nu också!

Kram /S


Den här bilden tycker jag blev vacker från iPhonen.

 

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2012 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se