SanChas blogg!

Alla inlägg under november 2012

Av SanCha - 17 november 2012 16:44

Tänk vad man kan hitta på Rusta....och utan att ens ha det uppskrivet på minneslappen.

 

Ja hunden ingick ju inte förstås i utbudet men han låg så gulligt och sparkade med tassarna när han blir så där glad att jag bara var tvungen att plåta honom också. Ja det finns lite bilder på hunden och som mannen brukar säga; -världens mest fotograferade hund. Det ligger kanske lite i detta men vad gör man inte när det kliar i fingrarna när man ser jycken?     


Mattan (se bild) var nästan likvärdig med den vi hade innan men den hade börjat få små hål på sig och hade tänkt länge köpa en ny.

Pälspläden var underbar och toppar frusna kvällar framför TV. Köpte åter en lykta till altangolvet och det kan man inte ha för många av. Ska leta efter en tredje i liknande modell så att det blir tre som står ihop. Snyggt och ombonat tycker jag.

Och så blev det en vaxduk. Jag som sagt att det kommer inte in någon mer i vårt hus. Egentligen såg jag en underbar snygg jul-vaxduk jag velat köpt men som mannen sa; -dyrt för bara en månad. Så därför blev det en i samma som våra stolstynor som jag tyvärr bara har 6 av (har 8 stolar) och letar fortfarande efter 2 st så skulle detta ha matchat fint ihop. Jysk har tyget kvar och skulle det krisa kan man alltid sy upp två nya.


Nej nu ska det bli mat här i stugan och är så hungrig att magen gör revolt snart. Fikade hos mamma på hemvägen men det står man sig inte så länge på. Så hej med er och ha en härlig lördagskväll nu också!


Kram/S

ANNONS
Av SanCha - 16 november 2012 13:54

 

Så himla skönt att ha fått den här veckan överstökad. Närmar oss både advent, Lucia och jul och ser lite fram emot det här nu trots att jag bara för en vecka sedan hade lust att lämna Sverige.


Fortfarande är det fullt ös vid matborden utanför våra fönster;

 

Igår hade vi en konversation hunden och jag och så här ser han ut när han inte vet vad det är frågan om;


 

Upp pch ner far huvudet och man kan ju inte säga annat än att han koncentrerar sig och lyssnar i alla fall.


Fötterna blir det på bordet ikväll med lite mys och imorgon blir det lite shopping (handdukar till badrummet, batterier till kameran bl a) och så ska toaletterna städas av.


Vem som däremot ska tvätta av fönstrena utvändigt blir att kasta tärning om men usch och fy så smutsiga de blivit.


Trevlig helg på er alla goa vänner!

Kram/S


ANNONS
Av SanCha - 14 november 2012 16:18

 

Igår förberedde jag matborden till fåglarna och det har växt på sig under de senaste åren så de räcker till flera träd runt om huset. Lade allt på en bricka och passade på att hänga upp allt vid morgonpromenden. Det första jag får se när jga kommer hem är två skator som försöker komma åt de olika matborden men det verkade visst inte fungera eftersom jag hade tänkt till det här året. Nåja med ett rytande så var de som bortblåsta.

Det hann bara ljusna så infann sig fåglarna och antar att de haft en härlig dag hemma med gosaker eller så är det skatorna som är runda om buken vid det här laget. Det återstår att se.


Hunden hade ingen fästingburen sjukdom så då kan vi radera detta också. Vad är det då som som felat honom?

Nåja man ska ju inte se bakåt men har svårt att släppa det här så sjuk som han har varit. Inget har egentligen framkommit som skäl efter alla undersökningarna. Så jag behandlar honom nu med nyponpulver och trolig frambens artros och sedan får han stå på det medicinska fodret och våtmaten eftersom det verkar fungera för magen också.

Är så otroligt tacksam att vi inte hann låta honom somna in som var tänkt i fredags. Ibland är någon med oss även om det inte är för evigt. Det kändes inte helt rätt den här gången och jag vet att man greppar varje halmstrå man får.

Så tack vem som än hjälpt oss på vägen!


Kram/S

Av SanCha - 13 november 2012 13:01

         

Underbar luft och en tystnad som bara infinner sig den här årstiden.

Så lämnar man skogen och kommer ut till den trista vardagen med bilmotorer som står på och spyr ut avgaser allt medan vindrutorna blir skarapde och några ägare intar sina frukostar lyckliga att veta att bilen är varm när de kommer ut igen.

*suck*


Idag skulle jag vilja åka till Blomsterland och skaffa hem lite nya fräscha blommor till hemmet. Fast vart de ska få plats i brist på utrymme i fönsterna är ju en senare fråga.


Trevlig tisdag på er alla bloggare!

Kram /S


Av SanCha - 12 november 2012 13:56

   

Tänk vad skoj det är med nya saker i sin omgivning. Får se om katten vågar sig in hos oss när han nu fick stå öga mot öga med terriern i vårt hus.

Den här första ronden avgick i alla fall hunden med seger då katten stack som en pil rakt in i grönområdet av enar.

Stackarn!

Ja jag tycker lite synd om den då den låg så fint och solade på muren. Det blev ju inte så långvarigt.


Idag har vi skickat Chabos blodprov till SVA och får väl veta svaret på onsdag - torsdag om han har någon fästingburen sjukdom eller inte. Ibland önskar man nästan den enklaste utvägen även om det på sikt kan ge hunden stora besvär med skov i omgångar som åtminstone Borrelia kan ge. Fast då visste man ju något och slapp som nu fundera på vad det är i endera tunntarmen eller i ena lungan som rosslar emellanåt.


Ha en finfin måndag och vi hörs säkert imorgon!

Kram /SAv SanCha - 11 november 2012 12:14

Steken är på spisen och dukningen är klar. Städat tog vi igår så hela huset luktar gott. Nu är det bara jag och duschen kvar och sedan ska vi samlas och ha det lite mysigt på Fars-Dag!

   

Chabo ligger med sina benvärmare på och har det gott. Aptiten har återvänt men han är inte helt på alerten. Imorgon tar vi lite Borrelia/Anaplasma prov igen då han hade ett par fästingar för snart 4 - 5 veckor sedan. Man vet ju aldrig riktigt utan provsvar och bäst är ju att vara på den säkra sidan.


Tittar in till er lite senare och hinner inte just nu.

I alla fulla fall så hoppas jag att ni får en härlig Fars-Dag och grattis alla pappor!

  

Kram/S


Av SanCha - 9 november 2012 18:12

Äntligen både fredag och helg!

Ska inte göra ett fläsklägg idag men imorgon blir det lite bak och städning och söndag är det ju Fars-Dag. Då blir det mat här hos oss och jag bjuder!

  

Kallt var det som sjutton idag också och is på gator och trottoarer.

   

Trevlig fredagskväll med er alla och här blir det thai om en stund!

Kram/S

Av SanCha - 8 november 2012 13:26

 

 

   

...men vem bryr sig?

Naej, inte jag i alla fall och det finns viktigare saker som ; -vad ska vi ha för mat idag och hur ska jag få bootsen torra tills nästa utepass etc


Så nu ska jag skriva en matlista och dricka dagens tredje kopp kaffe. Värre kunde man ha det!


Kram/SPresentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2012 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se