SanChas blogg!

Direktlänk till inlägg 25 november 2012

Förföljd!

Av SanCha - 25 november 2012 10:18

Jag ska snart åka och hälsa på mannen så jag har inte så gott om tid här.

Imorgon ska de åter ultraljuda hjärtat för att se om förändringen är borta nu efter all medicinering. Han var nästan som *normal* igårkväll och skoj att se att färgen återvänt till ansiktet också. Fast följa med hem, det fick han inte.


Själv var jag med om en olustig händelse igårkväll och klockan var inte mer än 22.00 då jag gick ut med hunden. Jag går alltid och rastar hunden där det är upplyst i samhället på kvällarna till skillnad mot morgon/dag när vi som oftast är i skogen. Igårkväll lyste både hund- resp annat folk med sin frånvaro och antog att de flesta satt inne och såg på nyheterna. På hemvägen så drog hunden in till kanten så det blev tvärstopp och hörde då steg bakom oss som stannade. Såg en man som står och drar upp sin kapuschong på den svarta jackan och sedan knyter den hårt runt ansiktet. Varför gör man så tänkte jag snabbt och fick en ilande känsla i magtrakten som sa åt mig att gå vidare. Jag kom fram till ett gathörn och låtsades snabbt kolla om det kom några bilar runt hörnet där mannen befunnit sig och såg att han stannat och tagit upp något som liknade en mobiltelefon. Han stod där och låtsades kolla på den allt medan han också kikade på mig.


Då korsade jag hela gatan och klev upp framför en radhuslänga och tänkte att jag ringer på första bästa dörr om han kommer efter. Han hade då stannat vid gathörnet där jag staxt innansjälv stått. När jag satte av och kom fram till halva längan av hus i det kvarteret ville jag absolut vända mig om och det bästa man låtsas göra är ju att prata med sin hund för att det ska se verkligt ut. Så jag stannade och låtsades belöna hunden allt medan jag kikade upp under luggen och kunde inte se mannen tills han plötsligt visade sig med huvudet bakom en bil. Han hade också korsat gatan felaktigt som jag gjort och nu kände jag att det var bråttom för det här kändes inte normalt. Så nu fick jag användning för all träning av mina apostlahästar och satte fart med snabb gång tills kvarteter tog slut och rundade med en så där lagom fart. Hann se mannen som nu tagit sig upp på trottoaren och gick även han i snabb takt. När jag var utom synhåll så satte jag fart och dök in bakom radhuslängan och in i mörkret (ja, det var becksvart där) for vi fram både hunden och jag så det bara switchade i gräset av alla frusna löv. När jag kom fram till slutet av sista radhuset på deras baksida väntade jag en stund för att se om mannen skulle dyka upp på framsidan eller inte. När säkert 5 min hade gott räknade jag med att ta mig över gatan och till det andra huset i den längan för jag känner dem väl och det skulle kanske ta mig någon minut om jag inte halkade på gatan som var snorhal.

Allt gick bra och jag ringde på dörren utan att höra deras hundar och började känna mig liten igen då ingen öppnade. Så jag hade bara en sak kvar att göra och det var att ta mig genom parken till vårt villaområde. Där var gångbanan upplyst vilket innebär att även jag skulle bli synlig. Fast tog jag mig bara genom parken så hade jag vänner i nästan varje hus och skulle snart vara hemma också.


Jag smög fram till gathörnet och såg inte en människa varpå jag satte fart så gott det gick i halkan. När jag kommit ungefär till mitten av gånbanan ser jag plötsligt den mörka gestalten stå en bra bit bort på en gångbana längre bort i mörkret. Han syntes så väl eftersom gatlyktorna lyste upp bakom honom och fick hela hans gestalt att framträda bra. Han bara stod där utan att ge sken av att följa efter mig. Jag brydde mig inte så mycket om detta just då utan höll mest kollen på att ben och fötter lydde mig. När jag kom fram mellan de två första villorna blev jag osynlig för mannen och då satte vi av igen och sprang. Denna gång mest för att han inte skulle se vart jag tog vägen. Det är ju olustigt att låta en man se vilket hus jag också bodde i. Så jag korsade gatorna och tog bakvägen in till vårt hus och där kände jag mig trygg. Sedan satt jag länge och funderade på vad polisen ex skulle ha sagt, gjort om jag ringt. Antagligen hade de inte ens en chans att ta honom om han nu i tankarna hade tänkt sig något olustigt denna mörka lördagskväll.

Fy faen så rädd man kan bli och om jag inbillat mig allt detta så borde han ju inte följt mig i samma spår eftersom jag gjorde allt det här för att just kolla om jag var förföljd. Lite ologiskt om det skulle ha varit oskyldigt alltsammans.


Ikväll kommer vi att gå ut tidigare och jag ska be en granne att följa med när de rastar sin jycke. Tänk att det ska vara så otryggt numera och förr var jag hur tuff som helst och aldrig rädd utomhus. Är det tiderna som ändrats eller bara jag som blivit äldre och mer lättskrämd?

Jag längtar ännu mer efter mannen nu....


(Ops jag skulle bara skriva några rader)  


Hörs!

Kram/S

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

25 november 2012 13:44

oh fy vad läbbigt. blir rädd bara jag läser det. Men tycker du skötte det jätte bra :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ariel

25 november 2012 15:07

Vad skönt att mannen din är på bättringsvägen.Hoppas du snart har honom hemma igen.

Vad hemskt att läsa om det du och Chabo var med om.
Jag riktigt känner hur rädd du var.

Kram♥

 
Mita

Mita

25 november 2012 18:07

Nu har jag läst i kapp på din blogg lite. Jag är som sagt lite dåligt på hugget i bloggvärlden just nu..*
Så hemskt att mannen din har mått så dåligt.Jag förstår att det är jättejobbigt. Hoppas han blir bättre nu och får komma hem igen.
Olustigt att bli förföljd så där,gud alltså jag riktigt känner skräckkänslan som sätter sig i hela kroppen. Skönt att du kom hem välbehållen.Men att inte få känna sig trygg det är rent bedrövligt,och värre blir det hela tiden i samhället..
Kram vännen och ta hand om er♥♥

http://mitasguldkorn.blogspot.com

 
skånepågen

skånepågen

25 november 2012 18:20

Bra jobbat!!
Samhället har förändrats på alla plan. Var vaksam, ett tips.

http://aake.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

26 november 2012 19:24

Usch så läskigt..
Men du borde nog ha ring polisen ändå. Även om dom inte får tag på honom kanske dom kan patrullera lite i området och skrämma iväg honom. Äcklig typ! Undrar vad han var ute efter. Hoppas ingen annan råkade ut för honom efter dig. Det är såna typer som kan få en hundägare som vi att bli rädda att gå på promenader! Normalt tycker man ju det kan vara ganska härligt men du kommer säkerligen tänka på det där länge, och titta dig över axeln när du hör nåt.

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

dotobe

26 november 2012 20:25

Usch så läskigt! Det värsta med att man har en liten hund är att ingen är rädd för den. Kanske du trots allt borde slagit en signal till polisen, för den mannens beteende var inte normal. Äckligt!

 
katsura

katsura

26 november 2012 20:38

Obehagligt... Man borde ju kunna känna sig trygg, men så ser det ju inte riktigt ut idag. Skönt att det gick bra iallafall.

http://katsura.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SanCha - Söndag 18 nov 14:24

Har aldrig längtat så mycket som till en måndag idag. Jag är alldeles svullen och röd   i hela ansiktet och har antagligen drabbats av allergi mot mina ögondroppar jag fick mot det höga trycket efter operationen. Vågar ju inte sluta med dropparna i...

Av SanCha - Lördag 17 nov 10:58

Igår var vi fullastade när vi gick tillbaka till bilen på parkeringen utanför slottet som hade en hantverksmässa. Det hade kommit hantverkare från hela Sverige och fanns inget till salu som var liksom maskingjort utan här gällde kreativiteten och ege...

Av SanCha - Fredag 16 nov 10:24

Perfekt dag att besöka ett slott och se vad alla hantverkare har med sig från hela Sveriges delar. Kanske det kommer några bilder vartefter. Här kommer i alla fall ett par skogsbilder från i tisdags!           Nu när ögonoperationen är kla...

Av SanCha - Torsdag 15 nov 15:56

Jisses, hur många vändor ska det ske innan vi får en regering? Lyssnade på Annie Lööf nyss på TV och kan inte annat än skaka på huvudet för skratta finns inte en chans att man kan göra i denna sorgliga situation Sverige har fått. Jag vet inte hur d...

Av SanCha - Onsdag 14 nov 12:40


Under våra konstresor på hösten brukar vi passera Rejmyre som har en antikaffär med café. Blev kär i den här munkstolen redan första gången jag såg den även om den inte är en höjdare att sitta på. Så nu sist vi åkte iväg (3 nov) blev det att vi också...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2012 >>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se