SanChas blogg!

Alla inlägg under juni 2012

Av SanCha - 6 juni 2012 19:31

Före!

Efter!  

Här har jag plockat ner gardinerna från husbilen och sprättat bort bandet till upphänget som jag ska återanvända till det nya tyget. Hoppas det blir lite fräschare och passar bättre ihop till dynorna än det blåa tyget som satt när vi köpte bilen.


Så ska husbilen städas ur och här har mannen varit lite sysselsatt som synes!

     

Jag flyttade ut alla blommor från altanen också och hoppas nu att inte kylan återkommer. De verkar ha klarat sig och är bara en nässla som dragit ihop sina blad men har också sett att det kommer nya utskott så den överlever säkert.

Är de inte fina va?

           

Sedan gick jag runt till framsidan vilket är ett ställe man sällan är på men så här ser det ut hos oss.

        

Till kvällen blev det friterad kyckling, ris med sötsur sås och jag är såååååå mätt och kan knappt röra mig nu. Så jag sitter bara still och dricker då maten var salt......och är inne på tredje glaset Coca-Cola. Inte underligt kanske att man blir mer törstig så söt som den läsken är. *raaaaap*


Näe nu måste jag börja mäta upp lite på tyget och sätta igång och klippa ut längderna. Så ha det bra och vi hörs!

Kram/S

 

  

ANNONS
Av SanCha - 6 juni 2012 10:50

Kan det bli mera svenskt och blir glad när jag såg mina turkiska grannar hissa den svenska flaggan.


Hurra för Sverige som kan om den bara vill!


Dagen ska börjas med att åka och köpa en present och lite smink inför semestern. Det är väl urtypiskt för mig i alla fall som är helsvensk.


Ha en härlig nationaldag vart ni än befinner er i Sveriges avlånga land.


*vink vink*

ANNONS
Av SanCha - 5 juni 2012 16:17


Idag har det bara strulat här på bloggplatsen och vet inte hur många ggr jag försökt att logga in. Det är klart att allt kanske inte håller i längden om man bygger ut domänplatserna men visst är man en vanemänniska och man ska bara kunna logga in på sin egen blogg tycker jag. För den är ju min tänker man och glömmer bort att man bara sitter här till låns så länge ägaren tycker det är okej. Fast man ska kanske inte gnälla för det händer verkligen inte ofta och när något ska göras får vi veta det i tid och ofta är det under nätterna installationerna sker.


Nåja nu kom jag ju av mig och kom inte på ett dugg att skriva om och har tyvärr inget färdigskrivet manus.


Jag har ju plockat ner gardinerna i husbilen och började sprätta bort upphänget på baksidan. Jag orkade bara en gardin igår och det tog en hel evighet. Har tre kvar innan jag kan börja sy av det nya tyget. Det måste bli klart före midsommar så lite tid har jag ju fortfarande på mig.


På lördag är vi bortbjudna på fest och den 15;e ska vi på student utspringet med galej efteråt. Grabben det gäller ska bli musiker så han och några av hans kompisar ska underhålla oss på inhyrd lokal efteråt och det ska bli hur kul som helst. Man kan ju undra vart det ska sluta för de här ungarna som har det medfött. Det är säkert en blivande kändis inom musiken och i det här fallet är det gitarr som gäller och han har fått både stipendier och jobb på utsidan trots sin ringa ålder. Den dag han blir rikskänd ska jag stolt berätta vårt släktskap, inte ännu.


Näe, nu ska jag ta en påtår och sedan kolla ut på regnstänken på rutorna. Det är bara för tråkigt nu tycker jag.

Ha det bäst!

   

Av SanCha - 4 juni 2012 19:47

Nu börjar det bli tröttsamt det här vädret och tittar på mina halvt-om-halvt solbrända armar. Det är bara en tidsfråga innan färgen nöts bort.

Så nu får de högre makterna lyssna på svenska folket och se till att det blir sol. Det behöver inte bli för varmt utan bara lite lagom fläktande vackra junidagar så vi får tillbaka våra leenden.


Ja så skandalen med Big Brother då. Inte vann min Amandus inte utan Hanna kammade hem hela segern mitt framför ögonen på många besvikna tv-tittare. Jag överlever men det är skoj att läsa dagens kommentarer om hur en del verkligen använder ordet hata utan att förstå ordets innebörd. Man kan undra hur de hade det med den svenska grammatiken i skolan. Fast en del kanske sov sig igenom lektionerna också. I alla fulla fall är ordet hat -a ett mycket starkt ord man nog ska undvika använda om man som i det här fallet inte är torr bakom öronen heller. Undrar om det används i skolorna också? Fast när de skriker kukjävel och hora till allt och alla så är väl de här orden svaga i den jämförelsen, eller?


Idag fick nog mannen en hel del regn på sig när han vid middagstid stack iväg med ett 50-tal motorcyklister. Vart de skulle visste han inte själv. Typiskt för min man att inte ta reda på innan. Han ringde nyligen och då hade en MC pajat men med ett gení gäng som dessa gossar var MC:n snart lagad. De skulle äta en försenad middag och jag väntar säkert inte hem honom fören vid 22.00 tiden.


Hunden och jag var nyss ute och då blev han plötsligt halt igen. Fick krypa in under ett träd och lägga undan paraplyet och leta fram näsduken i fickan. Stod sedan som ett U med huvudet ner och undersökte den lilla tassen utan några som helst förbättrade resultat. Torkade av den så gott den gick och så försökte vi gå på gräs resten av vägen hem. Bara ett kvarter hemifrån kom en igelkott ut från en buske och hunden som hängt med huvudet fick plötsligt energi från ingenstans och for fram utan att varken halta eller visa smärta mot igelkotten och satte igång att skälla ut den lilla vassa skapelsen så att grannarna tittade ut och undrade vad som stod på.

*suck*

Väl hemma är tassen återigen undersökt under lupp och jag hittar inget som säger att hunden borde halta och har klämt och känt igenom hela tassen, leden, benet och tom ryggen utan att hunden reagerar. Underligt!


Näe nu är det äntligen hemma och jag ska krypa upp i soffan med hunden på magen och se Martin snickra för fulla muggar.

Vi hörs vad det lider!

 


Svaren på FIN FEM FEL!

 

Tack Susanne P som kämpade gott och fick ihop alla rätt. Grattis!

Av SanCha - 3 juni 2012 19:26

Nu som först är alla mina fönster tvättade och klara. Det tog tid men så blir det ofta med för mycket av allting. Känner mig nöjd i alla fall trots att en del pollen lagt sig på de rutor jag började tvätta först. Det får regnet ta de dagar det ligger på fönstrena. Annars kan man ta slangen de ggr man vattnar ute också fast det gillar inte mannen som säger att det kommer in vatten mellan fönstrena och då sväller virket. Vaddå sväller i sommarvärmen? Äsch!


Vi fuskade med pizza till kvällen och en kall go öl. Det var mumma och nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig fräsch till BB finalen ikväll kl 21.00 Hoppas Amandus vinner med stora stormsteg även om jag vet att Hanna är omtyckt också, men inte av mig.


Helgen har för övrigt varit kall och blåsig med lite regnbyar. Det är inte alls skoj att ta sig ut och jag fryser i min tunna sommarjacka varför både halsduk och handskar har åkt fram. Undrar hur länge man ska gå så här?


Nu ska jag göra slag i saken och ställa mig under en het välbehövlig dusch.

Hej svejs!

Laaa la la.....tralla...
 
 
p.s Glöm inte lösa FINN FEM FEL från mina bilder;
Av SanCha - 3 juni 2012 12:04

Någon av dessa kommer att vinna ikväll;

Amandus, Annica eller Hanna J.

 

Amandus, Annica och Hanna har chans att vinna Big Brother 2012. Foto: Daniel Ohlsson/TV11

Själv önskar jag att Amadus kommer att vinna som haft så många medlemmar emot sig och alltid stått rakryggad upp för den han är.

Den andra två bemödar jag mig inte ens att skriva varken positiva eller negativa saker om, då de negativa överväger alltdeles för mycket.


Så GO Amandus och för de som vill ge en röst är detta telefonnummret;

Amandus Allstadius
Telefon: 099- 418 01
SMS: Amandus till 72 400

Av SanCha - 2 juni 2012 19:00

Anton Hysén och Sigrid Bernson dansar jive.  Foto: Pavel Maira

Anton Hysén och Sigrid Bernson Foto: TV4

Anton Hysén i en tango Foto: Pavel Maira

Foto: Pavel Maira
Foto:
Anton Hysén om nerverna inför finalen Foto:TV4

Anton Hysén och Molly Nutley. Foto: TV4Molly klar 2:a!

Grattis till segern och de var ett nöje att se alla danserna under den här säsongen och klart bästa dansaren någonsin tycker jag!
...tycker att Sigrid Bernson är en skitgo tjej också och jätteduktig koreograf.
 

Anton%20Hys%C3%A9n%20%E2%80%93%20tango

Av SanCha - 2 juni 2012 14:27

   

Ibland ser man det på direkten men andra ggr får man verkligen glo så ögonvitorna blir blodsprängda.

Här en bild från Visby och den berömda Fiskargränden jag fotade för ett par år sedan.

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se