SanChas blogg!

Alla inlägg under juni 2012

Av SanCha - 12 juni 2012 14:33

Igår kom lite hundprylar med posten som jag skickat efter och bl a ett alldeles fint naturfärgat läderkoppel som vi var tvungna att testa på stört. Så jag tog med mig hunden till sjön och lade tröjan på en sten och kopplet på stigen och gick ner till sjön för att ta några bilder.

     

På tillbaka vägen låg endast tröjan kvar och kopplet var borta. Nu går det ju en stig alldels utanför och en del joggare och hundägare far ju förbi ideligen så ock igår. Så när jag hör röster går jag ut på stigen och ser två tjejer med barnvagn och hund och frågar om de sett mitt koppel.

Det hade de och en kvinna hade alldeles nyss frågat om kopplet var deras men då det inte stämde hade kvinnan skyndat vidare.

*suck*

Jag antog att kvinnan bara gått uppför den branta backen där det är en liten platå och stigar korsar varandra från flera håll så jag lockade på hunden och så gick vi dit.

Näe, inget koppel och då fortsatte vi lite till och lite till och ibland fick jag stå dubbelkrökt när det kom hundar jag inte kände igen och svetten den rann vill jag lova.

Jag började bli arg också. Det händer sällan men nu liksom började det inifrån som kolsyran i läsken man nyss hällt upp.

Ja vad hade jag att välja på. Ta mig ett par km extra för att nå samlingsplatsen för parkeringen och motionscentrum där det finns en stor anslagstavla men också mera människor och hundar. Utan koppel kändes det inte så fräscht så det var ju bara att gå hem igen och utan koppel.


Sedan går jag som alltid och grämer mig och funderar på hur människor tänker då vi trots allt är så olika. Varför tog människan öht kopplet från platsen? Såg hon inte tröjan eller var det så att hon såg det nya fina kopplet och ville ha det själv? Var går man iväg med något man hittar? Varför binder man inte bara upp det i första bästa lyktstolpe eller lät den ligga kvar på stenen som nog var tydlig så det räckte? Många frågor... 

En hundägare som jag måste ju gå ut med hunden flera ggr/dag och har man inte upptäckt att man kommit hem utan koppel bör man ju upptäcka det när man ska gå ut andra gången. Då är det ju lätt att memorera vart man sist befann sig. Håller ni inte med!

Nåja regnet kom ju som bekant igår och mannen tog hunden de två sista gångerna varför kopplet fick lägga sig längst bak i hjärnkontoret då jag var sysselsatt med knappnålar, blodflöde från fingertoppar och att trä symaskinen som ideligen trasslade ihop sig med undertråden.


Trodde ni jag glömt det idag då? Ha...

Nä nä, för imorse satte jag mig och skrev detta;

 

Så jag tog fram cykeln och lade i tejprulle, sax och den inplastade lappen och cyklade först upp till sjön och där fanns inget som väntat. Så cyklade jag till stallet och tänkte....ja egentligen ingenting och sedan var det raksträcka tills jag kom fram till samlingspunkten i utknaten av skogen och då var jag rejält svettig och regnet hängde i luften. På långt håll ser jag kopplet hängandes på anslagstavlan och under tak.

Liten gjädje..

Ja det var ju bara att lägga det i cykelkorgen och fundera på hur olika vi är som människor.

Jag har till dags datum hittat barnkläder, nappar, koppel, bl a och alltid hängt upp det på bästa utkiksplatsen intill där saken låg. Att dra iväg med något flera km verkar för mig lite obalanserat eller tom inte med sunt förnuft. Sedan  var det givetvis bra att jag tog den här cykelturen men om jag vore kvinnan skulle jag alltid fundera på om rätt person tog kopplet som jag tog från en plats och flyttade den minst 3 km för att detta var en samlingsplats. Bodde jag åt helt andra hållet i den här skogen så hade jag aldrig kommit på tanken att någon "snällt" klampat iväg åt alldeles fel håll. För vänder man på steken finns även en uppsamlingsplats i norr... och hur ska man vetavilket och vart den förbanande kopplet befann sig?

Ja, att jag också funderade på varför inte människan kikade ner på stigen mot sjön så hade hon sett både mig och hunden. Som sagt många frågor.


Hur hade du gjort som upphittare? Skoj att veta och var inte jävig nu?

ANNONS
Av SanCha - 11 juni 2012 23:23

Ja det är jag det!

Haha


Har sytt hela kvällen och är äntligen klar med 4 nya gardiner och två kuddar till husbilen. Sedan klippte jag av benen på ett par joggingbyxor så de blev härliga shorts istället.

Jag hade en strykhög som hette "duga" också men nu är det tomt och rent och iordningställt överallt. Har duschat och sitter med en handduk på huvudet och ska snart hoppa i säng. Har ont i fingertopparna och ovan som jag är har jag stuckit mig säkert ett 20-tal ggr varpå jag fick plåstra om fingrarna då jag inte ville bloda ner tyget.


Imorgon är det dags att att plocka ut allt till husbilen och mannen har städat och skurat igår och ikväll så det blänker härligt och gjort ett storjobb. Han skulle vaxa motorhuven också så det blir lite glansigare. Vi har ju 14 dagar kvar innan vi sticker och första avstickaren ska bli till äldsta sonen som jag längtar ihjäl mig efter. Därefter får vi se vart vi styr kosan men till Åhus blir nästa etappen efter att sonen fått påhälsning och har e3n kär bästa vän boendes där. Måtte vädret vara med oss denna sommar.


Nu dags att slänga ner data och alla lysen och sedan bara rära ut ryggen. Jag kommer att somna ovaggad känner jag.


God natt med er alla och kram/S

Mjauuuuuuuu................

 

ANNONS
Av SanCha - 10 juni 2012 11:56

Det regnar!


Nu är det väl bara för tråkigt och ser sommaren strilas bort som sanden mellan fingrarna. Varför kan det inte bara en enda dag vara soligt, upphåll men klarblå himmel? Måste man flytta utomlands?


 

Nu ska jag sätta mig och sy och det brukar inte ske ofta i det här hemmet men som sagt ibland får jag mina ryck. Igår tänkte jag slänga ett par jättegoa joggingbyxor men kom på att man kunde klippa av benen och ha dem som shorts istället då de krympt i tvätten. Så dessa ska jag lägga upp först och det är ju bara raka sömmar (tuta och köra) och ska väl gå bra. Mindre bra och med klappande hjärta ser jag inte alls fram emot att byta symaskinsfoten eller vad det heter som man fäller ner på tyget. Jag måste ha en halv sådan och inte som den är nu hel. Tyget och bandet jag ska sy på ligger på knappt 1 cm och då förstår ni ju att man måste vara stadig på handen.

Nåja jag sparar det här till sist och hoppas på att någon ringer på dörren och säger;

-Jag kan det här och jobbar som sömmerska i vardagen.

Funderar på vem jag känner som säger så?!


Det smattrar på taket så jag knappt kan tänka.....


Hunden är låg sedan någon vecka tillbaka och har tagit lite blodprover på honom samt kollat T4 (sköldkörteln) och det sistnämnda låg värdet bra till. Han är halt emellanåt och reagerar på simhuden mellan 4:e och 5:e tårna på varje tass. Reagerar också på ländryggen och diskbråcket har åter gett sig till känna. Vet inte att han skulle ha äventyrat detta mer än att vi inte hann med att ta hunden då han sprang uppför ett par trappor för en tid sedan. Visst ibland kan det här lilla räcka.

Så nu har jag tagit fram sulkyn igen och går i sakta mak i hundens takt och när han sätter sig ner frågar jag om han vill åka vagn och då kommer han snabbt fram till vagnen och vill sitta i.

Detta känns jobbigt som ni säkert förstår och inte så rättvist varken mot hunden eller oss. Så nu får han smärtlindring och vi tar allt i hundens takt och det blir inga trappor vare sig hemma eller hos andra och håller tummarna på att smärtlindringen / kortison kommer att lägga svullnaden i ryggen.

Efter sommaren får vi se......


Gud vad det regnar!


Nu ska jag sy och baske mig att maskinen ska plockas fram....halleluja....och på med musik på radion och sedan kommer allt flyta som en dans.


Kram till er alla!/S

 


Ny omröstning här till höger också. Gör din plikt för tusan hehe.....

Av SanCha - 9 juni 2012 21:14

Vi har haft så trevligt hela em och förkvällen och har ätit så gott att man nu står sig säkert 14 dagar. *fniss*

Jag smakade på en bit varm smörgåstårta som jag tyckte jättemycket om. Sedan satt jag och plitade ner receptet för det var så enkelt och lätt men såg lite avancerat ut. Så när jag kom hem och skulle sätta mig och skriva in receptet i Word så hittade jag det på recept.nu. I receptet ligger det champinjoner men det hade min värdinna uteslutit då flera matvägrade just svamp.

Det här tycker jag du ska testa i alla fall och tror säkert du kommer att gilla det precis lika mycket som jag. En fräsch sallad till gör det hela lite mer matglatt och färgglatt.Varm smörgåstårta

För 4 personer.

Lättlagad god smörgåstårta för både barn, unga och vuxna

 

Ingredienser

3 paket bacon,
1 stor burk creme fraiche, gärna lätt
6-9 champinjoner
2 röda paprikor
1 stor purjolök
lite salt och peppar


6 st skivor hönökakor

Garnering ovanpå:
2 paket riven ost, gärna texmex
2 skivade tomater 


Gör så här

Skiva bacona i små bitar, stek och låt det sedan dra på papper så att fettet försvinner.
Rör ihop baccon, med stekta champinjoner, paprika och purjolök i creme fraichen.
Lägg hönökakorna så att det blir en cirkel, alltså 2 skivor per våning, gärna med lite smör på.

Sprid röran på hönökakan i två lager, sedan ska tomaterna och osten på

in i ugnen på ca 200 grader och i 20 minuter.


LYCKA TILL!

Av SanCha - 9 juni 2012 11:02

Vaknade tidigt imorse och det kliade så i ögonen och minns att jag satte mig upp och gnodde ett tag innan jag var förståndig och gick upp till toaletten. Där såg ögonen väldigt röda och konstiga ut. Ja de hade tom krympt lite sedan gårdagskvällen. Så det var bara att koka lite fysiologiskt koksalt och leta fram ögonkoppen och sedan vänta på att vattnet skulle svalna. Det gick relativt snabbt i alla fall och kanske tur att jag gjorde detta på småtimmarna än att vakna upp till en ännu större katastrof. Vi ska ju på fest idag och hur på en skala är det att komma rödögd och med ögon igenmurade. Nu hjälpte ju inte den fysiologiska åtgärden så himla mycket så jag skickade iväg mannen för att skaffa hem lite ögonsalva (men den kan jag inte lägga på fören till natten då den grumlar synen helt) men lite skön mjukgelé till ögondroppar kanske gör susen så ögonen ser lite klarare ut i alla fall.

Visst är det typiskt allt det här?

Blir det inte bättre kontaktar jag ögonmottagningen på måndag och hoppas få en tid innan vår semester för med lasarettet vet man aldrig hur de har det med tiderna.


Ja sedan hann man bara vakna och titta ut på alla möbler och blommor som stod och vadade i vatten efter regnet som kom i natt. 20 mm har det kommit på kort tid och 30 mm häromdagen. Ska det aldrig ta slut? Nu fick jag gå ut och tömma alla fat som krukorna står på och torka av alla bord, stolar, bänkar till ingen nytta för snart är regnet på igen.

Sabla väder!


Näe nu ska jag sätta mig och läsa lite innan det är dags att plocka fram kläder och göra sig så vacker som det bara går. Får väl ha solbrillor på mig!  


Ha en härlig lördag alla mina vänner och kram och puss!/S

 

p.s och visst såg jag Supernatural inatt och det var inte så pjåkigt ändå när jag nu var inne på samtalet i förra inlägget och i förrförra och i .....näe... nu ska jag inte överdriva men serien kanske ska ges en chans. Ska spela in avsnittet som kommer på måndag och tisdag för de går alldeles för sent för mig.
Av SanCha - 8 juni 2012 21:53

Fick sommarkatalogen från LAREDOUTE idag och kunde inte motstå beställa de här plaggen (Se nedan!)

Känns lite mera klädd med ärm och man kan ha dem utan kavaj/tröja/bolero även om solen liksom går i moln under semestern. Trikå och viskos så det är ju sköna plagg att bära. Den mönstrade är med underklänning och lite genomskinnlig i sig då.

 
 
 
Redoute Création Grön Klänning
 
 
 
Redoute Création Mönstrad grå Klänning

Sedan skickade jag efter två linnen (vit+ljusbrun) som man kan ha under jumpsuiten då de är väldigt djupa under armarna.

Det blev inte så många korvören men hur det blir med slutresultatet får man ju se då den här modekedjan är kända för att aldrig ha sina plagg hemma och det mesta är slutsålt trots nya utskicken av katalogen. Den här gången gjorde jag nätshopping och fick svar att varorna fanns hemma. Återstår att se!?!?


Mannen ligger och kollar EM (fotboll) på TV och än så länge är han relativt tyst och antar att han endera har somnat eller så händer det ingenting.


PAUS!

Jo det började regna här och mannen och jag fick springa ut och bära in de blommor som inte har något hål i botten på krukorna. Bara så inte rötterna står och vadar i vatten tills imorgon. Så nu blev jag blöt på ryggen....*äckel* fast det torkar väl. Sabla regn!!!


Imorgon ska vi på kalas men jag plockar inte fram några kläder ännu då jag inte vet hur vädret blir och numera får man rätta sig mycket efter det till skillnad mot tidigare somrar i juni. Vart är sommaren?


Näe nu ska jag väl äntra mig in till TV-soffan och knäppa lite på dosan och se vart det landar. Glöm inte supernatural kl 00.30 inatt på kanal 5. Jag kommer att sitta spikrak i ryggen i min goa morgonrock och se de två bröderna axla de mörka sidorna galant.   


Kram och suss gott på er vartefter!/S

 

 

Av SanCha - 8 juni 2012 14:25

Att det ska vara så svårt att få en heldag med sol. Den finns där ju och man ser den ju mellan molntapparna men knappt mer än så är det. Sorgligt för snart har halva juni passerat och man är lika vit som kopieringspappret om man nu har vita förstås.


Fick nyheter från Doggy-Rapport idag att det kommer att bli ändrade in- och utresa med hund från Norge och Sverige. Se nedan!


****************************

Enl Doggy-Rapport 2/12

 

Regler ändras

Hund- och kattägare som ska resa till Norge och åter till Sverige ska vara uppmärksamma på att regelverket troligen snart kommer att ändras.

Förändringarna innebär att pass och ID-märkning blir ett krav. Det krav som gäller idag om avmaskning mot dvärgbandmask gäller även fortsatt

för resa till Norge från Sverige. För uppdaterad information hänvisas till www.mattilsynet.no .


Hela länken

http://www.mattilsynet.no/import_eksport/reise_med_dyr/hund_katt_og_ilder/sverige/reise_med_hund_fra_sverige_til_norge_97024


****************************

Har suttit ett tag nu och blivit så sugen på friterade kycklingbitar med ris och sötsur sås. Så det kanske man skulle ha till middag och det låter väl både härligt att slippa laga maten och bara sätta sig vid dukat bord.


Nu måste jag nog i alla fall fortsätta här och ha det jättegott alla mina vänner!

Puss på er!/S

Av SanCha - 7 juni 2012 11:27

Någon rekommenderade mig att titta på en serie som heter "supernatural" eftersom jag gillar lite ...hm...mörka sidor. Så jag satt och väntade till programmet skulle börja. Ja det gick sent på natten men jag ville för allt i världen inte missa det här för en gångs skull när man var ledig dagen efter. Sedan kan man ju inte sitta uppe på nätterna i fortsättningen men tänkte att jag har ju gamla Bettan....öh...videon och varför inte sparka igång den lite oftare.

Nåja jag tog mig igenom hela avsnittet som kanske inte riktigt var det jag menade med mörka sidor men jisses, tjejer och killar för den delen med.... innehållet bestod ju av så mycket mer!!!! Herregud säger jag bara och här kommer två skapelser som lyfter hela serien 10 meter högt eller 100...

Varsågoda, Jensen och Jarded från supernatural!

     

Nu är jag påläst lite och vet att det startar en ny säsong och första avsmittet gick av stapeln i fredags kväll runt 00.30 och på fredag kommer andra avsnittet och sedan fortsätter det på nätterna måndag och tisdag. Så kan man ju inte ha det och ska genast skriva till kanal 5 och skälla ut dem. Nog för att serien är mörk men inte sjutton behöver den sändas så sent. Jag kan tänka mig kl 20....eller i högsta fall kl 22 på kvällskvisten.


Se dem....öh....den vid tillfälle och du blir inte besviken.


Kram/S

 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se