SanChas blogg!

Direktlänk till inlägg 28 september 2011

Flexikopplets vara, -köksbordsdekorering och -stark kryddad korvätning!

Av SanCha - 28 september 2011 13:43

Idag såg jag och några till hur en ålderstigen farbror tar sig ur en bil och öppnar bakluckan. Ut hoppar en smärt ung Golden Retriever rakt över gatan medan farbron hinner få tag i ett handtag till ett flexikoppel. Hunden bangar inte för linans längd utan drar omkull farbron i farten ett par meter extra innan det blev stopp på framfarten.


Både farbror och hund fick givetvis hjälp men jag kan inte låta bli att bli mer och mer stärkt i min tro att detta redskap borde förbjudas. Eller så ska man som jag ta en körlektion först. Se nedan där jag lägger min lilla novell till er!

 

Man kan undra vad det är för fel på ett vanligt gammalt herderligt koppel.

 

Så här blev köksbordet efter lite dekoration och det är samma underlag som jag köpte i våras (stenar/vas) men nu med utbytta växter.

Gissa om den är tung?.....grymt!   


 

Nu ska jag ta en påtår och sedan ringa ett par samtal. Har tom noterat på en lapp vad jag ska göra idag. Kan det vara åldern och minnet som börjar svika måntro?

Inte heller....  

Man ska ju gynna bokhandeln  också och pappersblock finns det hur mycket som helst av.


Ha en goer dag alla bloggvänner!::::::::::::::::::::::::::::::::::::


¤ Min första "körkortslektion" med flexikoppel!


Jag ska väl inte vara sämre att fördöma detta redskap utan att ens ha provat det. Så jag kopplar på min hund selet som jag tycker passar bra till detta rullkoppel och beger mig ut.
Det första jag hör är ett rrrrrrrrullande ljud och en hund som formligen flyger ut på gatan efter en skata. Mycket märkligt när jag hade tryckt in stopp-knappen. Nåja, det var ju bara ett par meters träning så man får ju inte ge upp medetsamma.
Vevar in min hund och kommenderar "fot" tills vi kommer fram till gångbanan. Allt gick bra men handtaget tynger verkligen i handleden. Får byta och växla mellan höger och vänster hand ganska så ofta.


Väl framme på gångbanan släpper jag denna stoppknapp och låter hunden gå före med kommandot "varsågod". Av någon konstig anledning springer inte hunden till vänster som jag tränat in utan till höger och tillbaka till vänster osv. Antagligen en löptik som varit framme. Så här kan man ju inte ha det utan ger kommandot "stanna" och hunden stannar snällt. Går fram till hunden och undrar vad jag ska säga nu. Han ska ju få en frihet men hålla sig på vänster sida. Så jag tittar ner på den lilla hunden och hostar till och säger, hm...vänster och visar med handen var det är tillåtet att gå.


Då tar vovven ett kliv upp i den höga snövallen och tar sikte på trädet som står ca 5 meter in. Kissar stolt på detta träd och beger sig runt trädet och tillbaka ut där jag väntar med nu en utsträckt lina som går runt ett träd. Jag ber snällt och vänligt hunden att gå tillbaka igen. Med tuff attityd blänger han på mig och rör inte en fena. Jag bönar och ber och drar lite försiktigt i denna lina för att få honom att backa, men han tränger sig framåt med alla krafter och den här diskussion ger oss ju inget. Så jag får kliva upp på den höga vallen och ta mig fram till trädet själv med påföljd att varje steg sjunker ner under snön och ger mig kalla kårar av all snö som hoppar in i mina stövlar. Tar mig runt trädet och har just då inte något sikte på gångbanan varför min hund som plötsligt har fått linan att ge efter, kliver ner på gångbanan och genar den rakt över. I ögonvrån ser jag mer en dunkel hägring uppstå av en cyklist som kommer sättandes med en hastighet av 100 km/timmen. Han kör rakt på linan som med ett dunk fastnar i stänkskärmen och handtaget kastas ur min hand av det våldsamma rycket. Träffar cyklistens bakhjul av farten. Cyklisten tvärbromsar med rykande däck och får stopp på sin tvåhjuling. Tappar lite balans och hinner precis innan knät sviktade få tillbaka sin balans.


Själv står jag kvar och i aktar allt som om det vore en skräckfilm på dagis. Min hund står lika oberörd och tittar han med på fart vidundret. När dimman försvinner från mina ögon stegar jag likt en 2-åring med blöja i rumpan fram genom den höga snön och når fram till vallen.
-" Hur gick det, frågar jag!
-" Vad faen tror du, säger killen med snoret rinnades under näsan.
-" Ja, ursäkta mig men vi tränar med linkörkort, svarar jag lite hurtigt.
Killen glor på sin stänkskärm och stapplar knäsvagt igång sin tvåhjuling igen och försvinner bort. Jag tittar på min hund och undrar om vi någonsin kommer hemåt helskinnade idag eller om vi kommer att hamna på akuten innan kvällen är över!!!!


Jag tar upp det tunga handtaget igen och ser att den fått många fula revor på sig. Borstar bort lite snö och blåser på det onda.
-" Nu ska vi träna ordentligt, säger jag till min hund.
-" Haaa, hörs lite svagt från hunden.
Vi kommer nu fram till en gata och duktig är jag som innan halat in hunden och tryckt på stoppknappen. Vi låter flera bilar passera innan vi går över. Nu känns det riktigt roligt men jag får fortfarande byta handtaget mellan händerna då det väger mycket.


Nu ska hunden kissa på alla stolpar förstås och bara för att retas så går han inte bara en gång utan två gånger runt varje stolpe. Det blir lite svettigt och jobbigt att leka "följa John" men hunden tycker detta är jätteskoj och skyndar på till nästa stolpe med en matte precis i bakhasorna.


På håll ser vi en hund komma med sin husse. Bäst att hala in linan och gå "fot" förbi. När vi möts så börjar hundens husse att prata. Då domnar min tumme som sitter på stopp-knappen och när husses hund vill hälsa så vill även min hund hälsa. Detta går mycket fort och plötsligt har jag två hundar ihoptrasslade med min lina. För varje hund som jag ska lossa så tillkommer en ny och trasslar in sig. Vi skrattar lite, den andra hundens husse och jag medan vi hjälps åt och svetten skvalar i nacken.


Efter 10 minuter känns det som man kört ett hårt träningspass och jag börjar ge upp. Nu finns bara en chans att trassla ur hundarna och det är att koppla av flexikopplet och börja nysta i en ände. Efter en stund har vi lyckats trassla ur våra hundar som sedan springer iväg och leker med varandra. Själv tittar jag på det stora handtaget och försöker få tilbaka linan där den en gång har suttit. Nu verkar hela fjädern också ha gått sönder.


Jag suckar och ropar in min hund. Har fått nog av denna lektion och återvänder hem. Denna gång låter jag hunden få vara lös. När vi kommer hem till vårt gathörn tittar jag på handtaget med de fula revorna och en lina som hänger ut två meter och inte vill rullas in. Så när vi kommit fram till vårt hus stannar jag till och öppnar locket på soptunnan!


Jag klarade inte "körkortet"!


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.


Ett gott skratt kan man kosta på sig när man är så dum så man testar världens starkaste korv....haha

Här med Baren-Håkan! 

 
ANNONS
 
Anita Lundwall

Anita Lundwall

28 september 2011 14:55

Fin front bild Är det du & en Bordier Terrier. Stora grabben har en Underbar hund.
Kopplt gillas inte i vår släkt vet ingen av barn eller barnbarn som har sina hundar i dessa koppel. En förskröcklig olycka inträffade i Örebro för något år sedan En ung flicka med sin lilla Bordier Terrier i ett sådant På Övergångstället var hunden långt före matte. Vilket resulterade i att bilen som kom såg inte matte utan körde på kopplet som sträckte sig över till andra sidan Hunden avled flickan klarade sig Bilen smet eller visste i och för sig inte vad den ställt till med " eller kopplet" ställt till med Borde förbjudas.
Där det finns gång och cykelbanor matte eller husse på gångbanan hundt på cyckelbanan fy
Rosorna har jag fått beskrivning av min kära blogg vän Ruth fråga om du kan få beskrivningen lovade att inte lägga ut på bloggen.
Men fråga hon är jätte trevlig
Kram på dig Anita L

http://tisalaya.bloggplatsen.se

 
Mita

Mita

28 september 2011 16:17

Jag gillar inte flexikoppel. Provade ett sånt för längesen med min Berner sennen som jag hade då. Men som sagt, jag tyckte inte att jag hade rätta kontrollen med kopplet,och i stan bland cyklister gående och alla lyktstolpar,nä ingen höjdare. Dom flesta man ser är dom som har mindre hundar. Först kommer en pytteliten hund, sen långt efter så kommer husse eller matte. Den lilla hunden hinner oftast fram till oss och sno sig runt mina ben innan matten kommit fram.Tur min Peppe är så snäll.
Nej jag tycker fram för vanliga koppel där man kan kontrollera sin hund. Vill man att den ska få ha frihet så får man väl ta sig till såna platser där den kan springa fritt...
Kram vännen♥

http://mithasplace.wordpress.com

 
skånepågen

skånepågen

28 september 2011 18:11

Hej Sanna.

Ska försöka svara på dina frågor.
Vår bil, Elnagh (alltså ett Italienbygge), byggd som de flesta på Fiatchassi. Knappt 6m lång. Motor 130 hk diesel. Smidig att köra och parkera.

Inredning, när man kommer in i bodelen är köket till vänster. Rakt fram när man kommer in genom bodelens dörr finns sittgruppen. Sätena i förarhytten är svängbara. Till vänster efter köket en garderob och sedan toa delen med dusch. På högra sidan efter sittgruppen en liten bänk och därefter en dubbelsäng. TV är monterad i taket på ett fäste som går att justera i sidled. Går också att svänga på. Så man kan ligga och titta om man nu skulle vilja det. Annars blir bilstolarna sittplatsen i svängt läge.

Vi är mycket nöjda med bilen men ångrar kanske valet av säng. Långbäddat vore nog att föredra för vår del men då blir bilen snäppet större och betydligt dyrare.
Nästa bil, om det nu blir någon, kommer definitivt bli en långbäddad variant gärna av märket Adriatik eller Dethleffs. Vi har kollat runt bland dessa bilar både före och efter vårt köp. Allt är naturligtvis en pengafråga.
Gå och titta på Adratiks nya. Lånbädd och avskilt toa/dusch utrymme längst bak med dörr som avskiljer.

De personer som jag känner som kan mera än mig om husbilar rekommenderar Dethleffs p g a kvaliteten. Jag är nog beredd att hålla med på den punkten.

Vad menar du med ”Uppbäddat i vagnen” ??

Blir det ny eller begagnad ??

http://aake.bloggagratis.se

 
Ingen bild

dotobe

28 september 2011 19:25

Flexikoppel är bra om man vet hur man ska handskas med dem. Men att låta ett barn gå ut med hund i flexi är totalt förkastligt! För att inte tala om att det är helt fel att låta ett barn gå ut med en stor hund.
Fy farao för den korven! Varför ska man utsätta sig för sådant när man då och då kan njuta av att äta en korv.

 
Anne-Lie

Anne-Lie

28 september 2011 22:26

Har testat men det fungerar inte. Jag köpte ett midjebälte(sånt som skidåkare har) som jag kopplar båda hundarna i och det fungerar bra! Inga onda axlar eller handleder länge. Kan verkligen rekommenderas för de som lider av värk. Hundarna går bredvid varandra som ett par parhästar.

http://www.zelvis.bloggplatsen.se

 
Anita Lundwall

Anita Lundwall

29 september 2011 11:13

SV Rosor av Lönnblad

Gogglade
Rosor av Lönnblad då kom allat upp 15 bilder steg för steg Lycka till
Kram Anita LUndwall

http://tisalaya.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SanCha - Söndag 3 feb 10:00

Nu får väl de snöälskande så det räcker och blir över!     Mannen skulle iväg tidigt i morse och jag hade svårt att sova då det sista jag såg var snö som yrde och fyllde på gatan/trottoarerna bl a. Ville att han skulle stanna hemma eller åtminsto...

Av SanCha - Lördag 26 jan 12:44

    Idag är jag precis lomhörd eller vad man ska kalla det. Hör varken ordentligt på höger resp vänster öra. Var på vårdcentralen igår för att få hjälp men då de upptäckte en hinna eller hudflaga som verkar sitta fast framför trumhinnan ville de i...

Av SanCha - Tisdag 22 jan 11:18

Kall utomhuspromenad och halkig. Det är det värsta att det är så förbaskat halt och inte hjälper de små stenarna som de lagt ut under snön när det är rena rama Rolf....ett helvete m.a.o. Nåja tog mig runt i skogen på en timma som normalt brukar ta ...

Av SanCha - Söndag 20 jan 19:49


Du som orkar hålla dig vaken eller bor där det inte är molningt. Ut och fota månen då. Så här ser den ut just nu där jag bor men kommer att få molningt tyvärr i natt.   Kram/S ...

Av SanCha - Söndag 20 jan 10:04


Så skönt det ska bli idag och bara duscha, klä sig lite fint och gå bort på mat. Mums och härligt! Har köpt en härlig begonia med färgerna vitt och lila och den blommar precis överallt på topparna. Den hoppas jag blir en vårklick hemma hos värden/v...

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se