SanChas blogg!

Alla inlägg under juni 2011

Av SanCha - 8 juni 2011 17:44

citat

Cykla inte för fort i stan. För då kan det bli fortkörningsböter. En 17-åring fick erfara detta när han fastnade i en hastighetskontroll i centrala Tranås, skriver Tranås Tidning.

Pojken körde i 58 kilometer i timmen, enligt polisens mätning. Alldeles för snabbt och det blev 1 500 kronor i böter.

– Har aldrig hört talas om att cyklister fått böta för fortkörning, säger Anna Berggren som arbetar med körkortsfrågor på Transportstyrelsen.

slut citat


Jag cyklade en gång med mannen åkandes i bil bakom mig och då höll jag 35 km/tim och undrar hur man kan komma upp till 58 km/tim. Kanske hade 17 åringen dopat cykeln.


  

ANNONS
Av SanCha - 6 juni 2011 16:08

Trevlig nationaldag på er!

                    

ANNONS
Av SanCha - 4 juni 2011 12:56

Ni som läser min blogg minns ju tjafset med min kavaj (läs här) och vad hände igår då? Jo det låg ett kuvert i posthögen till mig från Ellos med en upplysning om att kavajen tyvärr var slutsåld. Fast som plåster på såren fick jag 100 kr tillgodo om jag beställer en ny vara.

Hur kan man lova något på telefon efter den versen vi hade? Det är för mig obegripligt. Så jag får lätta på ändan och bege mig ut i djungeln i klädaffärer (som jag hatar) och leta upp en ny kort svart modell. Tipsa gärna om ni vet ett bra ställe.

 

Idag är det åter en varm dag för årstiden och hoppas bara inte det är högsommaren som redan är på besök. För hur kommer då juli och augusti se ut då?  


Jag är inne som hastigast för att torka svetten och sätta på lite kaffe. Det finns att göra nu både ute som inne och sällan man behöver vara sysslolös. Om det bara kom några vindar eller lite bris så kunde det vara skönt att slänga sig i solstolen men som det är nu söker jag skugga. Ja vi är två, hunden trängs vid andra sidan och stönar och frustar och har sig. Inte så trevligt att se in i hans vidöppna mun precis med de vassa rovdjurständerna och den långa rosa slipsen som hänger ut och fladdrar på mitt ena lår. Det ger mig en rysning samtidigt som jag svettas och jag känner mig smått feberhet.


Det var tur att jag gick in för nu mår jag genast bättre. Hör ett ljud bakom mig och där har nu hunden lagt sig och spanar in mig. Jag känner mig lite förföljd och ler snabbt mot honom och frågar om han vill ha ett ben. Då sätter han sig upp som till svar och det är bäst att skynda sig på så han slipper vänta allt för länge. Så jag vinkar snabbt till er och rusar ut i köket efter hundens ben så att jag får vara ifred ett tag.


Hörs lite senare kanske!


***********************************************


Ca kl 15.00

 

Mannen ropade på mig och berättade att fågelungarna höll på att flytta ut från två av våra 5 holkar. Så jag rusade in och hämtade kameran och med solen i ögonen försökte jag se in i kameran men ibland är inte turen helt med och det blev suddigt. Ändå ett litet minne från tiden talgoxarna har bott vägg i vägg med oss.

  


 

...och mattes älskling kom också med på bild!

      Av SanCha - 3 juni 2011 13:43

Ja det är väl kan man väl säga nu utan att trampa våren på tårna. Det mesta blommar och bina har full rulle nu att stå i.


Igår skulle jag hämta en säck jord som vi förvarar under tak där också cyklarna och grillen står. En gammal piltavla hänger kvar där på väggen sedan urminnes tider och jag vet inte ens vart pilarna till den håller hus.

Nåja, när jag böjde mig ned under tavlan där säckarna låg hörde jag en surr som heter duga och flög upp. Såg då hur en geting tog sig in under dörrarna till piltavlan och surret blev värre. Jag som har allergi och har blivit stucken ett par ggr under min livstid vet hur jag svullnar upp och någon gång också fått söka akutmottagningen för hjälp, backade snabbt bakåt och sedan gör man som alla andra rädda möss, ropar....-HJÄÄÄÄÄÄÄLP (fast med mannen namn istället).

Jag måste säga att han hör verkligen skillnad på skit och pannkaka för han kom springandes med hammaren i högsta hugg och såg utan att fråga vad det rörde sig om.

Det blev ett snabbt slut på byggboendet och den fina villan raserades tills sista lilla resten fladdrade iväg för vinden som en liten fjäril.

-"RIP", säger jag bara.


Nu vankas det helg och en extra dag ledigt för många. Hoppas att vädret blir lika fint som idag, då kommer jag att vara glad. Är lite sugen på minigolf och ska höra med vännerna om de vågar anta ett vad.


Trevlig helg på er!

  


NY OMRÖSTNING HÄR TILL HÖGER!

Ge din röst så får vi se vart vi hamnar i denna fråga!

Av SanCha - 2 juni 2011 12:59

Ja man skulle rent av kunna tro att vi sadlat om mannen och jag. Det skrapas runt fönstren och på plåten runt garagetaket. Sedan ska en vägg anti-mögelsprutas och ännu en vägg lagas upp med betong och sedan när det torkat målas. Det blir tre olika färger som träfärg, betongfärg och plåtfärg (lackfärg).

-Puh, jag blir. Blir helt slut när jag ser och hör mannen fara runt huset med verktygslådan och kofoten men han ser himla käck ut med kortbyxor till sina vita rasben. Synd bara att de är så raggiga bara men han totalvägrar att raka dem. Klart att det är hans ben och han gör precis som han vill med denna ytterst personliga del av sitt liv. Fast jag rakar inte heller benen och varför skulle man göra det när jag knappt kan se några strån, inte ens om jag tar fram förstoringsglaset.  


Det brann ju igår och mannen som kom från samma håll fotade det här innan han åkte hem.  

Inte mycket kvar av det huset inte och alla klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Det ska givetvis utredas nu men redan igår hörde jag att branden  kunde vara överlagd. Jisses....

Nu ska jag ut med en kaffebricka allt medan tvättmaskinen maler på och fåglarna retar hunden som har ett mycket viktigt jobb som hålla dem ifrån våran damm. Ska ta med löningen till honom nu i form av ett kex för det har han sannerligen förtjänat.


Tryck för större bild! 

 

 

Trevlig Kristi himmelfärsdag!Av SanCha - 1 juni 2011 14:00

Idag brinner det någonstans och eftersom jag inte haft radion på vet jag inte vart eller vad som brinner men det är ett dis utomhus och det stinker rök ordentligt. Har satt på lokalradion nu och får se vad de säger.


Jag skickade efter en liten beställning via express (man får varorna inom 48 tim) från Ellos för ca 14 dagar sedan och när jag hade bekräftat beställningen på nätet så stod det att en kavaj och något mer inte kunde skickas via express. Så jag noterade bara ner detta i hjärnkontoret och hämtade efter 48 tim ut paketet. Jag tänkte heller inte på att där inget stod om restnoterade varor och betalade fakturan och så vad det med det. Igår kom jag på att de inte skickat kavajen ännu så jag ringde upp dem och då finns det ingen beställnig alls. Va va va.....?

Nåja efter att jag fått klaga av mig lite så beställdes en ny och jag slipper frakten. Vad mer jag hade beställt har jag glömt lika fort och var antagligen inget jag behövde. Kavajen är bl a till begravningen vi har framför oss i juni.

Gillar du den?

  Bara jag kan ha den nu också!  


Vår grannpojke fyller 18 år idag och berättade detta imorse innan jag for iväg. Så de skulle ha lite turkiskt kalas ikväll med sång och musik. Så snyggt att säga till och att måna om sina grannar. Helt klart grannar jag gillar och det roliga med dem är att prick klockan 00.00 är det dödstyst hos dem oavsett de har fest en tordag eller en lördag. Då åker folket hem och de som är kvar går in. Där kan man snacka om att ta hänsyn till andra.


Näe varför säger de inget om brandlukten???


Lunchen slut om än lite försenad idag. Det är det som är skoj med livet att ingen dag är den andra lik. Variation skapar inte tristess och det är bra.


Ha det gött...  ...alla som tittar in!

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se