SanChas blogg!

Alla inlägg under maj 2011

Av SanCha - 24 maj 2011 17:16

Info från Jordbruksverket!2011-05-24

 
 
 
 

En mindre mängd förorenat hundfoder från Belgien har sålts i Sverige

 
 
Förorenat hundfoder har via ett belgiskt företag sålts till flera länder i Europa inklusive Sverige. Samtliga svenska återförsäljare som köpt in fodret har kontakts av Jordbruksverket och fodret har dragits tillbaka.
 
 
Källan till föroreningen är inte identifierad ännu men man misstänker att den orsakat beteendeförändringar hos enskilda hundar.

Produkten heter Nutritional Balance Lamb & Rice all breeds GROWTH. Det rör sig om 1, 3 och 15 kilos säckar med följande partinummer eller batchnummer:

  • 1 kg: OW246, OW320, OW321
  • 3 kg: OW221, OW320, OW321, OX039, OX040
  • 15 kg: OW222, OW249, OW291, OW312, OW336, OW356, OX025, OX055

Övriga partier av fodret bedöms inte vara förorenade. Jordbruksverket uppmanar hundägare som har köpt av det förorenade fodret att återlämna det till den butik där man köpt det. Om man har övriga frågor ska man kontakta återförsäljaren i Sverige, kontaktuppgifter ska finnas på förpackningen.


 

Larmsystem varnar om farligt foder


Det är via larmsystemet RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) som Jordbruksverket fått uppgifter om att företaget Versele-Laga i Belgien har levererat det kontaminerade fodret till återförsäljare i Sverige.

Fodret har tagits in i Sverige av tre företag. Dessa är informerade och utredning pågår för att dra bort allt foder från marknaden. Jordbruksverket följer vidare utveckling i fallet.


 

Kontaktperson för journalister


Catrin Molander, chef på enheten för foder och hälsa, tfn 036-15 61 45
Klara Eskilsson, handläggare på enheten för foder och hälsa, tfn 036-15 61 39
 
 
Du kan inte kommentera detta inlägg
ANNONS
Av SanCha - 24 maj 2011 13:38

Här var det dammigt må jag säga och ovant att titta in. När jag fick se den långa kommentarskön blev jag både lite rörd och oroad. Oj, kanske man borde skrivit lite tidigare än vad jag gjort.

Tack för alla era goa ord och uppmuntran!


Nåja nu är jag här i alla fall och börjar få tillbaka luften i lungorna efter åter en stor sorg i släkten. Man känner sig totalt uttömd och mer ord om detta har jag inte.


Vad har jag sysslat med då?

Jo jag har varit ute så mycket som möjligt och vädret har ju bara varit för underbart, ja i alla fall vissa dagar. Idag är det åter en surmulen dag och det syns på allas läppar också. Fast personligen tycker jag det känns som lite upprensning i luften och regnet tvättar bort pollen som ligger som ett täcke överallt.


Jag har hoppat hopprep också och hoppat så till den milda grad att jag skadat foten. Så jag tar mig fram hoppandes ibland på ett ben och ibland haltandes. Så cykeln är avdammad och får följa med som stöd när hunden ska vallas runt. Hopprepet har jag knytit ihop och hängt undan och får väl se om det kommer fram någon mer gång av den här sidan året. Skulle ju inte tro det.


I helgen hade jag hela familjen samlad och stornjöt alla sekunderna vi fick tillsammans. Saknar dem så när vi skiljs åt. Det gäller att ta vara på de där stunderna som aldrig kommer igen. Bara i ett annat tidsperspektiv förstås.


Har inga nya bilder laddat här idag men kan ju alltid klämma till med någon gammal bild och lägger den bara för dig och kom ihåg att just du är speciell. Glöm aldrig det!

Hörs! ANNONS
Av SanCha - 8 maj 2011 13:39

Ja man blir lite slö i värmen och hunden pendlar mellan sol, skugga ute och sin bädd inne. det blir ett evigt trampande ut och in och räknar alla hans små steg.

Fick se något litet grönt i ena kopparbunken på altan;

  

Det är inte mycket till världen just nu men vänta bara och förra sommaren blev det så mycket gräs och tofsblommor så det liknande inte något annat man tidigare sett. Ja i alla fall om man visste hur ynkligt det sett ut från början.

Tagetesen har kommit lite längre och solrosorna kan jag snart stå på torget och sälja billigt. Det växer så det knakar.

   Svärfar mår inte bra och mannen och hans syskon har nu samlats hemma hos honom. Enligt sista samtalet jag fick från mannen nyss så låter det inte alls bra.

Det är så himla tråkigt.....och man ser hur skört livet är. Så ta hand om er nu och tänk på era närmsta för imorgon kan det vara försent. 


Kramar...  

Av SanCha - 7 maj 2011 14:51

Vaknade av fågelsång och låg kvar ett tag och bara lyssnade på alla härliga underbara ljud. Sedan satte vi fart och mannen fixade dammen som blev rengjord och fin medan jag ringde till cykelmontörer i staden och hamnade hos en som hade tid med min cykel om vi kom på stubinen. Så det var bara att kasta in cykeln i bilen och dra järnet. Nu är växlarna åtgärdade och smorda och justerade samt kedjan spänd. Så himla snällt av dem att hjälpa mig så snabbt.

(Normalt brukar man annars få lämna in cykeln och vänta en vecka - 14 dagar minst, på det gamla stället)


Sedan när vi kom hem så högtryckssprutade mannen alla plattorna på baksidan och vattnade i landen. Ja jag gjorde också min beskärda del och satte om blommor i ny fin jord. Jättebra att kunna hållas med detta utomhus och duscha blommorna innan man tar in dem igen. Hann med ett tiotal större blommor och tar nu en paus från det jobbet också.


Dricker vatten och går runt i trädgården och bara andas och insuper alla växterna som är på gång. Ser också att vi har både talgoxar och blåmesar i holkarna och tassar tyst tillbaka till andra sidan och låter dem vara ifred ännu ett tag. Det är en känslig tid nu.


Plockade lite blåklint och la dem i bloggen också. En symbol för att sommaren snart är här.

Trevlig forts. på helgen!


Lite bilder från min rundtur!

  

  

             

Av SanCha - 6 maj 2011 17:19

...och startade dagen men världens värsta huvudvärk. Gav upp vid 15.00 tiden och stoppade i mig tabletter och nu hemkommen har den äntligen blåst iväg.

Ska sätta fart och hoppa in i duschen och göra mig iordning då vi är bortbjuda på mat ikväll.


Så mer än så blir det inte i bloggen idag och jag avslutar med en härlig bild jag tog för några veckor sedan och precis när vitsipporna höll på att slå ut.

 

Snacka om grönt!   


Hej hej...    

Av SanCha - 5 maj 2011 14:50

Igår fick jag en present av Yves Rocher. Jo jag visste att jag skulle få den om jag gjorde en beställning förstås och plockade ur en duschcreme, "after"-sun, läppglans och så förstås det lilla inslagna paketet från kartongen.

Blev snopet glad och ska givetvis ha dem på mig imorgonkväll när jag ska bort på mat.

Någon mer som filar på en beställning?  


Jag fick höra en varning idag om att någon springer och skär av kopplen på hundar som sitter utanför affärer som väntar på sin matte eller husse. Minns inte vart det var men tar det återigen och kan inte varnas för ofta;


-Ta inte med dig hunden när du handlar och låt den förr stanna hemma än att sitta i bilen också.

-Vi närmar oss en varm sommar och låt inte din jycke gå till statestiken över hundar som dog instängd i en bil.

-Bind heller inte hunden i dragkroken då vi ser hur puckade en del hundägare är som sedan glömmer hunden och kör iväg.

-Börja tänk nu istället för efteråt är ju också en bra regel!


...och till sist;

Istället för att lägga besparingarna i madrassen kan ni ju skaffa guldtänder. Mycket lättare och ni slipper oroas för stöld också för på banken får man ju ingen ränta vilket känns lite krast.


 Happy smile!  
 
 

Av SanCha - 4 maj 2011 14:05

Har varit hos mina vänner hästarna igen och måste ju föreviga sötnosarna på bild även om en del av dem inte var särskilt rena.


Läser om brand- och explosionen på KTH (Kungliga tekniska högskolan) i Stockholm. Undrar om det kommer bli något kvar av byggnaden efter den svårsläckta branden. Obehagligt och tråkigt!


Läser också att värmen är tillbaka till helgen och skakar tänderna fram tills dess. Hostar också och har säkert blivit kall . Så imorgon ringer jag absolut till vårdcentralen om den inte blivit bättre och sörplar Bisolvon och försöker prata lite tystare och lite lugnare än vanligt. *host*


Har du pollenallergi kan du kolla på kartan över Sverige och vara mer förberdd med dina mediciner. Själv har jag klarat mig utan nässpray ännu och hoppas att jag slipper de tråkiga sprayningarna ännu ett tag eller kanske helt då den mesta pollensäsongen redan startat.


Nu ska jag ta mig en påtår och sedan djupdyka i lite papper den här eftermiddagen. Ibland måste man ta hand om sådant också. Fast det mesta ligger ju i data  numera men de hamnar ju inte där utan min hjälp.  


Avslutar med de här "snuskiga" nyheterna;

Larvsprutande fluga sprids söderut

Publicerad i dag 12:22

 

citat

Den tjocka flugan trodde att Malin Hallgrens öga var näsborren på en älg och sprutade ögat fullt med larver. Senare kunde hon plocka ut 30 larver med hullingar ur ögonvrån.

 
Hej hej...  


      

Av SanCha - 3 maj 2011 17:02

  

Igårkväll gick CNN för fulla muggar i köket och det handlade som ni ser mestadels om Bin Laden. Jag förstår på ett sätt och vis "jänkarna" att de är glada för att han äntligen inte kan fortsätta sina terrorhandlingar men att dansa på gatorna blev bara för grotest. Nu har jag visserligen ingen närstående som har fallit offer för al-Qaida men jag skulle säkert reagera som jag gjorde igår när nyheten släpptes att det bara kändes tragiskt hur man än vrider och vänder på det och ser ingen glädje i den här avrättningen.

Jag avstår vidare tankegång här.


Så till vädret som alla talar om, SNÖÖÖÖÖ...

   

Himlen bara öppnade sig och det snöade och det haglade och det regnade. Sedan blev det plötsligt fint väder tills kylan kom....brrrr....

Imorse fick jag bära in en del krukor som stod på altanen för ska det bli någon tillväxt i dem lär de inte växa där så kallt som det var idag.

Det blev tom strumpor för min del....jag som aldrig.....straff kommer senare givetvis när man bryter mot denna lag. Uschja på sig Sanna.....


  

Hemkommen och det regnar rejält här även om det inte syns i kameran. Så jag ska sätta på en brasa och laga lite mat och sedan bara mysa bort den här kvällen.


Ha det bäst!

  

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se