SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2010

Av SanCha - 7 augusti 2010 11:10

    

Ah min favvokille har namnsdag, GRATTIS!

Känner faktiskt ingen som heter Dennis och ibland när man ser vissa namnsdagarna så undrar man ju lite korkat hur en del kan döpas efter så förlegade namn eller namn som är svåra att uttala. Sedan tycker en del att vissa namn är så söta ....men -"herrejösses min nåd", de kommer ju att växa upp en dag också och hur kul på en skala är det då för en man i karriären blir tillropad i korridoren;

-" Ansgar eller Baltasar eller Tyko.....?

Tibertius då?  


Jag kikar upp för att beskåda min fina bild på almanackan jag har framför mig på väggen men den syns inte längre då en räkning hänger över spikhålet och ger mig en påminnelse om att denna räkning ska betalas lite tidigare än den övriga. Jag tror det var den 16:e augusti och då kan man som nu undra varför man bara inte tar och betalar den. Näe för mannen min tjatar jämt att de ska betalas i sista-minuten och man ska minsann inte glädja företagen. Fast ju mer jag tänker på det här så förstår jag inte hur företagen kan veta att jag sitter på en räkning och att den hänger framför min almanacka. De ser väl bara till att pengarna kommer in och i tid! Jag tror jag ska fråga någon annan hur mannen tänker för han kan ju ha rätt eller så kan han ha fel och solsting dessa tider är ju förlåtligt.

Ja jag retar mig bara på att den fina bilden bakom räkningen inte längre syns och att jag inte får se den på 16 dagar.


När mannen kom hem igår satt jag ute i solen och gjorde ordning mina naglar. Så han kastade av sig sina kläder och sedan låg vi där och hade det toppenskönt i solen...host... men p.g.a grannens bigaråträd så ligger man snart i skuggan på förkvällen så det var ju bara att gå in huttrandes och laga maten. Vi grillade och köttet blev så himla gott varpå jag jublade och tog en polka på bordet bland tallrikar och glas. Det är sällan det blir så här bra och de få gångerna är jag extra glad. Hade bearnesås och klyftpotatis till. Inga bilder blev det då kameran har semester och är i Allingsås...hehe!


Idag var det skillnad på väder då det under natten varit en sådan dimma att den trängde in genom sovrumsfönstret och fick en att hosta av alla jordångorna. Då ingen orkade gå upp och stänga fönstret såg låg vi istället kvar och hack-hostade  men kanske var det bigaråträdets fel istället, vem vet?

Idag är det i alla fall igenmulet och en bra dag att städa på. Så jag ska snart sparka igång dammsugaren, våttorka golv och mannen han ska mnsann inte gå sysslolös då badrummet ska rengöras och mattor ska skakas utanför. Fast känner jag honom rätt så gör han allt det här utan tjat....puss puss  


Nu är kaffet uppdrucket och jag har inget att skylla på längre så nu stängs datan för idag och öppnas om ......ca 30 min....*skojar*

Ha det gott!

  


p.s Allting har en baksida, visst?

  


Ni som semestrat klart kan väl besvara min omröstning här till höger...please!

ANNONS
Av SanCha - 6 augusti 2010 15:40

Fint folk kommer ju sent som det heter!

  

Otroligt vacker!

ANNONS
Av SanCha - 6 augusti 2010 12:52

 Alfons Åberg har ju namnsdag, grattis!


Lika soligt och fint väder är det idag och hunden söker bara skugga och är tyst som en mus. Jag får gå med jämna mellanrum och checka upp så att den gamla gossen har det bra.


Det flödar med insekter nu och igår skulle jag försöka fota dem men det är inte det allra lättaste eftersom de är skiträdda för mig. Tänk er själv att se en stor kontur som böjer sig sakta över dem och som andas som en flodhäst men liknar en apa och beter sig som en sömngångare. Vem skulle inte bli skiträdd själv?


Getingar har också kommit och de sätter sig helt fräckt på armarna eller benen utan att fråga om lov. Bara för ett par år sedan skulle jag ha störtat upp och gallskrikit varpå utryckning med polis och brandbil blev oundvikligt. Det blir dyrt att bekosta alla dessa fejkade utryckningar så jag har lärt mig att hålla igen munnen och bara "mumma" istället. Det går precis lika bra och sedan vifta bort dem lite klämkäckt. Sedan kan man sätta sig och låta knäna få tillbaka sin styrka igen.


Här kommer gårdagens trädgårdsgäster!

  

  

  

  

  

  

  


Jag önskar mig fortfarande en liten pool sedan den förra gick sönder och mannen tycker det var onödigt att köpa en när sommaren snart är slut. Vad snackar han om? Bara för att han har börjat arbeta. Näe, hunden och jag ska sitt-strejka idag tills det blir en pool hemtagen. För hade jag orkat cykla ända in till staden och sedan ut genom den till alla stora lageraffärer så hade jag gjort det på stubinen. Det är i sådana här lägen jag önskar mig en vespa när nu bilen är upptagen. Ska sittstrejka för vespan också så det blir en lugn fredag - lördag.


Lyfter handen och vinkar och önskar er en skön fredag och helg!

  

Av SanCha - 5 augusti 2010 22:59

En vanlig åkomma är hundens Impetigo (svinkoppor) och brukas också benämnas som valp-plitor eftersom det bara drabbar valpar och unghundar som ännu inte hunnit bli könsmogna.


Utslagen börjar som blåsor och fylls rätt snart med var. Varblåsorna är inte smittsamma som människans svinkoppor och är ofarligt för hunden. Varblåsorna läker ut av sig självt och ingen behandling behövs. Hundarna brukar inte besväras av detta men skulle så ske kan man badda med ljummet vatten och lactacydtvål.


Man ser varblåsorna mestadels på buken men de kan förekomma även i axillerna (armhålorna) och runt könsorganen hos hanhundsvalpen.Lycka till med din hund!

/Sanna

Copyright ©Du kan inte kommentera det här inlägget!

Av SanCha - 5 augusti 2010 19:58

  

Av SanCha - 5 augusti 2010 11:50

En ny dag att vakna upp till med en strålande sol och klarblå himmel men vi hann bara komma ut så lade sig hunden ner och tungan blev längre än mannens slips. Så det var bara att leta fram cykelvagnen och koppla på den till cykeln. Säga vad man vill men starka lårmuskler får man i alla fall.


Igår rensade jag bland smycken och kastade krimskrams som jag sparat på mig. Man måste ju ge plats för det nya man skaffar på sig.  

Fast jag gjorde inte som när jag var barn och hade fått teskedar i silver och de hade legat och blivit missfärgade. Jag lade dessa bl a i en påse och skulle gå och kasta den i soptunnan när mamma undrade vad jag skulle slänga. Så guld och silversmycken får allt bli kvar och tom brons jag köpte på mig när vi var på Gotland. Nyputsat ser det guldigt ut minsann. (rekommendera)

Ska vid tillfälle fota sommarens nyheter och gäller som säkert alla vet vid det här laget även väskor och skor. *suck* Ja jag vet....


Har inte gjort så mycket ännu idag utom solat, läst och ska nu ut igen en stund innan kanske den stora stygga vargen kommer...hm...menar molnen. Måste passa på när nu grannarna har åkt iväg och man hör vad man tänker utomhus. Det är rätt så trevlig och hade nästan glömt den känslan.


Så ha det bra och här kommer fler "efter-regn-bilder" från semestern.


  

  

Av SanCha - 4 augusti 2010 12:42

Grattis på namndagen lilla pappa!


Jag satte i CD och skulle läsa manualen till kameran igår. Jag fick påbackning bara av hur jag hade satt fast remmarna i sidorna.

VILL DU TAPPA DEN VA?

Så stod det och jag var tvungen att ta upp allt och göra om det. Sedan såg jag inte att en rem på en sida var vriden så när jag gladeligen trodde att jag var klar var det bara att börja om igen. Tänk att det alltid ska vara det yttre som tar längst tid. För när väl batterierna var laddade så var ju kameran skitenkel att fota med. Dessutom är den inte så tung som den andra, Canonkameran var.


Tror Ni jag fick i batterierna då? Inte heller. Det gick banne mig inte att stänga locket och jag gjorde exakt som bilden visade men den gick bara inte igen. Så den fick ligga då där upp och ner och fick blodstockning tills mannen kom hem och visade lilla barnet hur man gör. Hur gör djur?

Nåja nu är locket stängt och kameran har intagit sitt vanliga läge och idag om det inte blir regn ska jag ta med den ut och fota.

Sjutton det blir lite som att ta med barnet ut för första gången och rädd för att tappa den, att snubbla, att det ska regna, att folk ska skratta åt mig, att hunden får skämmas och sedan retas med mig hela kvällen. *suck*

Varför köpte jag kameraeländet?   

Så trösta mig då!


Den gamla kameran är fortfarande suverän att ta närbilder med och här kommer några från gårdagen då regnet hade ett litet uppehåll.


  

  

  

  

  

Nu ska jag ta en försenad kaffepaus och ta med mig tidning ut i solen. Ja ni hörde rätt, solen tittar fram och kanske för att stanna några minuter.


Ha en fin lill-lördag nu!


Av SanCha - 3 augusti 2010 13:54

http://www.youtube.com/watch?v=pdFFCttFE7w


Alltså va, nu har jag säkert hört den här låten 20 ggr sedan igår. Det är inte normalt....sedan sitter den där i hjärnan och kan inte släppas ut...HJÄÄÄÄÄLP...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se