SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2010

Av SanCha - 14 augusti 2010 15:26

Nyss hemkomna och har varit och tittat på golv och kakel. Hela köket står färdigt i garaget och ska bara monteras upp medan golv och kakel ännu inte är inhandlat. Det vi hade kikat på är utånget men finns att beställa och då tillkommer ca 100 kr /km² och det blir dyrare förstås än att bara ta ett annat golv, men vilket då? Tänk nu hittar man inget snyggt bara för det här bakslaget. Usch!  


Idag fastar jag och lever hitills bara på buljong, juce och vatten. I kakel och golvaffären hade de glass vid kassan och jag frågade mannen om vi skulle ha varsin.

-Ska du ha det idag då, frågade mannen?

Tänk så snabbt allt förlorar sitt värde som att banta. Jisses så urtråkigt allt är men vi ska grilla lite senare och då blir det bara en enkel köttbit med sallad till. Varför jag nu måste sätta igång är för att jag orkar inte höra folk tänka -"när jag ska föda". Då kan ni ju tänka er själva hur magen ser ut. Däri ligger det snask och snacks och bearnesås med smör i och jag vet snart inte vad. Fast har man varit på semester så har man ju och tappar ju då både vett och sans.

Imorgon ska jag testa att fasta hela dagen hur nu det ska gå. Det är ju inte farligt att göra en urrensning bara man dricker mycket också.


När vi ändå var iväg och hade tiden för oss själva så åkte vi och tittade på skjutdörrar (dubbla) in till vardagsrummet. Vad snyggt det är som i körsbär med en ram omkring i samma träslag. Ytterdörrar hade de också en uppsjö av och det är inte svårt att peka ut vad man vill ha bara när man slipper betala. Så drömma är ju gratis.


Nu ska jag ta lite vätska och sedan inte göra ett dyft i denna värme. För det orkar man bara inte och såg att vi hade 30°C på altanen.

Ha det bra och vi hörs säkert om man lever och får ha hälsan. Det fick inte min förra tandläkare Ulrika som avled förra veckan. En varm tanke till henne och för den tid vi fick tillsammans. Det var givetvis canser som tog hennes liv och vad annars?

  

Var rädda om oss!

ANNONS
Av SanCha - 14 augusti 2010 15:23

2010-08-13

Minkuppfödare snabbgranskade

I veckan har kontrollbesök genomförts på cirka 40 procent av landets minkfarmer. En sammanställning av resultat visar inte upp en bild som tyder på utbredd vanvård eller en generellt dålig omsorg om djuren.
Länsstyrelserna i Blekinge, Kalmar, Skåne, Jönköping och Västra Götaland har i samarbete med Jordbruksverket oanmält eller med kort varsel genomfört kontrollbesök i cirka 40 procent av landets minkfarmer. De utförda kontrollerna har skett under perioden 10-13 augusti. Syftet har varit att få en dagsfärsk lägesbild med anledning av de bilder om utbredd misskötsel i landets minkfarmer som medierna rapporterat om.

Sammanställningen av de fem regionala kontrollmyndigheternas resultat visar inte upp en bild som tyder på utbredd vanvård eller en generellt dålig omsorg om djuren. De avvikelser och påpekanden som vi framför allt fått rapporter om gäller skador och slitage på äldre burar och inredning, enstaka döda djur i burarna men i övrigt en låg frekvens av skador på djuren.
Kontrollanterna beskriver generellt djuren som lugna och välmående men pekar samtidigt på en del brister i miljöberikningen.

Myndigheterna har också noterat att några anläggningar inte har tillstånd för att bedriva pälsdjursuppfödning eller fört journal vilket är ett krav enligt gällande djurskyddsbestämmelser.

Pälsdjursuppfödarna måste anstränga sig ännu mer


– Vi vet att det finns problem med att hålla ett förhållandevis vilt djur i nuvarande bursystem. Men de kontroller som nu gjorts bekräftar inte den allvarliga vanvård som beskrivits i media. Samtidigt är det uppenbart att enskilda pälsdjursuppfödare måste anstränga sig mer för att uppfylla den redan gällande lagstiftningen, säger Leif Denneberg, chefsveterinär vid Jordbruksverket.

Jordbruksverket kommer nu att rapportera denna lägesbild till Jordbruksdepartementet som ett första steg i det uppdrag som verket har om en åtgärdsplan.

– Vi fortsätter nu också vårt tidigare påbörjade arbete för att få fram bättre långsiktiga uppfödningslösningar som kan ge djuren en miljö med större möjligheter att utöva sina naturliga beteenden och därmed öka djurens välfärdssituation, säger Leif Denneberg.

Närmast inväntar Jordbruksverket ett förslag till djuromsorgsprogram från pälsdjursbranschen som, tillsammans med nya forskningsrön, kommer att bli vägledande för hur framtida kompletterande regler ska utformas.

Kontaktpersoner för journalister


Leif Denneberg, chefsveterinär, tfn 036-15 58 10, mobil 070-645 27 68
John Bräutigam, chef för avdelningen för djurskydd och hälsa, tfn 036-15 50 63
 
 
/Du kan inte kommentera det här inlägget/
ANNONS
Av SanCha - 13 augusti 2010 13:09

... titta här vad farbror Frej tar fram...

-En stycke tavla till Anglinder och utan bil, vassego!  

  


Sommar sommar sommar...  

ja i alla fall idag om man ska titta till temperaturen som bara stiger. Fortsätter det så här så smäller den högt i taket som en raket. 


Mannen kom hem på morgonsidan med dubbla veck under ögonen och hes.   Med glimten i ögat som hos en liten pojke som får en glass när han stolt visade mig de svarta krälande kräftorna som lättlurade gick i fällan i natt. Stackars arma krakar och nu ska de tillbringa en dag hemma i gargaret och sedan få en snabb död i kokande vatten. Vad är det vi håller på med och vad säger egentligen djurskyddet om det? *skojar*


Så det lär inte bli kräftkalas fören nästa helg så vi fick skjuta på helgens planer.


I helgen ska jag bara...ja egentligen inte göra ett skvatt och bara lata mig. Fast om det dyker upp något trevligt ska jag givetvis inte avhålla mig från den sortens underhållning förstås.


Här en liten stuga i Gränna högt belägen på kullen med utsikt över Vättern och Visingsö. Jag tror någon gillar rosor.

  

Hunden är seg men har slutat halta. Han hörde mig nog igår när jag mummlade;

-Du har bara till lördag på dig och sedan.....


Annars är allt väl och frid och fröjd men att det är fredagen den 13:e får vi ha i bakhuvudet. Så gör helst igenting idag, det är det allra bästa.

Trevlig helg och ta vara på dagarna nu innan den brinner upp och grattis Kaj på namnsdagen.


  ,  !
Av SanCha - 12 augusti 2010 18:46

"Klara" -dagen med solsken och underlig hetta som tog musten av mig på em. 


Hunden något bättre men beror säkert på smärtlindringen.


Laila Bagge Wahlgren har varit ute i blåsväder igen och förtalat Kicki Danielssson i sin blogg. Istället för att berätta konkret vad Kicki drabbats av så används ord som att Kicke springer och tjuter och grinar som ett barn när hon inte får som hon vill.

Jag blev mycket snopen att läsa det här av Laila och fler med mig då kommentarena låg bortåt 200 st när jag var inne i förrgår. Det kliade så enormt i mina fingrar varför jag till sist inte kunde hålla mig utan gav en kommentar som säkert tog skruv.


Jag skulle givetvis ha kopierat mitt svar här om jag vetat att det nu har plockats bort så att återge den exakta beskrivningen är svårt men ungefär så här skrev jag;


Vi kvinnor borde hålla ihop istället för att smutskasta varandra och göra narr av människor som det går illa för oavsett det gäller Kicki eller andra kvinnor (medsystrar). Man får givetvis skriva vad man vill i sin blogg, så ock du men då kan man ju berätta något med helt annan ton och jargong mot vad du använt här i din blogg. Du är jättefin och snygg och har en guldklimp till både son och ny make så varför gör du så här mot någon annan? Det har jag mycket svårt att förstå. Jag ställer mig inte upp och försvarar allt Kicki gör och inte dig heller men att vara elak och ironisk tycker jag är helt onödigt. Det finns krig och elände ändå så det räcker till. Att du sedan har fått en hel del kommentarer här som också liknar de som du skrivit är ju inte att förvånas över även om det är lika illa. Det var ju du som startade det hela och då får man räkna med respons även om den är negativ i hög grad.

Vore jag dig så skulle jag radera hela blogginlägget med svar och allt och börja om på nytt i bloggen imorgon. Det betyder ju inte att du bad Kicki om ursäkt utan bara att du mognat och förstått ditt dåliga övertramp. Nästa gång kan det vara du som vill ha stöttning av Kicki...

Lev väl... från en obetydlig okändis till bloggare!

(Namn/Bloggadr./Mailasr/


Efter att Laila läst min kommentar så kikade hon in hos mig och bedömde mig med två sekunder som att det var lönlöst att kommentera en medsyster med något mer elakt så hon lämnade sidan på stubinen och klickade på TABORT knappen över mitt svar! (Det finns alltså inte kvar precis som 100 st till som åkte med i farten)


*vinkar till dig Laila* och bedömer dig härmed som en kvinna som bara önskar medhåll och applåder och när du inga får kanske du gör som Kicki!!!!.... men vad hon gör skriver jag ju inte här eftersom jag egentligen inte vet och inte har sett mer än vad du skrev på din blogg. Så idag blev jag en lika god kålsupare som dig.

Hur känns det?

**************************************************
Det blev en sen blogg idag och har inte varit hemma på förkvällen och nu är mannen ivägskjutsad till en övernattning ute på en ö. De ska nämligen fiska kräftor ett grabbgäng och han, äta gott och basta och ta nattbad. Allt medan kräftorna kryper in i sina burar.

I garaget ligger det dill och doftar gott!

Så imorgon blir det storkok.


Ha en fin fredag på er nu!

  

-Som en tavla!

Av SanCha - 11 augusti 2010 12:23

Lill-lördag och sol, kan det bli bättre?


Igårkväll när vi skulle gå och lägga oss så luktade det jordmögel i hela sovrummet eftersom fönstret hade stått på vid gavel hela kvällen. Jag var tvungen att springa igenom huset och öppna ytterdörren för att känna så att det inte enbart kom från vårt sovrum, men det gällde hela luften utomhus. Det var så där som kvällar när man cyklat och ställt ifrån sig den för att återkomma någon timma senare och upptäcka att hela sadeln var blöt. Utan plastpåse och utan något att torka med får man stå och cykla hem om man inte vill ha en helblöt rumpa vill säga. Så det är höst mina vänner oavsett att solen försöker göra sitt bästa idag. Sedan mötte jag mannen med svampkorgen också och den var mer eller mindre full och svamp kommer på hösten *veta* och stampar bestämt med foten i golvet. 


*skruvar tiden tillbaka*

Den här bilen stod på en parkering utanför Tullgrans slott och givetvis tillhörde  domänerna och stod där bara för att visa bilarvet för entusiasterna.

  

Vill ha, vill inte ha, vill ha....äsch vad ska jag med den till som önskar mig en vespa vettja!


Hunden är då en olycksdrabbad krake. Han visade lite hälta i förrgår på vänster ben men igår var det rent av bedrövligt att se honom knixa med benet vid varje övertramp. Så när vi kom hem efter en lite provtestning ute så klippte jag bort all päls mellan trampdynorna, checkade igenom huden samt klippte klorna. Smetade sedan in vaselin som avslut. Alla leder känns naturliga och varken svullnad eller värme förekommer. Så idag är det bara korta rastningar som gäller samt smärtlindring då han han inte visar oss varken smärta eller obehag och man alltid får gissa diagnoser på denna hund. Han är röntgad från varje led så det finns inga lösa benbitar (osteoschondros) som kan påverka som skäl. Detta brukar mestadels förekomma hos större och tungre raser i uppväxtåren. Han har heller inte rumlat om något speciellt som skulle kunna vara orsak.

Ja ja, idag får han ha tråkigt liksom 4 dagar till och sedan får vi se utan smärtlindringen hur gångarten kommer att bli.

Puss puss min vovve...  


TACK!

Innan jag avslutar dagens blogg så vill jag tacka alla som svarade igår och det var trevligt att kunna läsa folks åsikter utan påhopp och omogna svar. En heder till er!  


Nu så loggar jag ut!

  


p.s Man kan lägga en plastpåse under cykelsadeln så slipper man stå och cykla efter regn och hjölper inte det heller kan man gå och leda cykeln hem. *veta*

Hjälper inte det heller kan man ringa till min man. Han har en sådan där sak man sätter fast cykeln i bakpå bilen. Fast ni får betala bensinkostnaden, säger han!

Av SanCha - 10 augusti 2010 13:02


Gomiddag!


Igår hamnade jag i en diskussion på ett forum om skolminister Jan Björklunds uttalande om att föräldrar bör närvara i skolan till stökiga barn.

Förslaget väckte enorm debatt igår och inte bara på mitt forum. Själv sitter jag totalt lugn och har inte behövt fundera särskilt länge på detta förslag som tacksamt tas emot av många lärare och elever som får sina studietimmar förstörda idag. (Såg några uttalanden på TV igår)


Har man inte varit i skolan och besökt elverna ska man heller inte uttala sig om ljudnivån, allt tjafs som förekommer samt den nonchalans eleverna visar mot sina lärare. Sedan lagen tillkom att lärare inte längre får röra barnen har barnen uppmärksammat detta och rör istället lärarna med resultat att de blir sjukskrivna och minskar till antal.


Att fösa ihop en klass med 30 st elever är ju dömt att misslyckas om man inte anställer en hotfull militär. Fast även om det går att frambringa en tystnad lär ju inte kunskaperna stiga speciellt. För att fånga elevers uppmärksamhet måste det vara en lärare som kan det här. De finns men är få till antalet, De allra flesta lärare längtar hem medan de som har fingertopps känslan längtar till skolan. Detta fick jag veta av en lärare som varit både lärare, rektor och studievägledare och som har varit kors och tvärs genom Sverige i sin berikning inom ämnet.


Vad sedan andra lärare anser om detta kan jag inte uttala mig om men jag skulle bli mycket förvånad om de inte antog det här förslaget för då kan man ju undra hur de själva annars har tänkt att kunna förändra de stökiga barnen som inte lär acceptera tillsägelser.


MIndre klassrum, fånga upp stökiga barn snabbare och låta deras föräldrar ta hand om uppfostran både hemma och i skolan. Ge dem svenskundervisning i högre grad än som sker idag. Fånga upp barnen redan från dagis och första klassarna och tillsätta flera lärare och utbilda specialistläare som får ta hand om de barn som inte kan sitta i samma rum som övriga elever.


Efter ett par år så här kommer det säkert att bli en skillnad i kunskapsstatestiken!


...fast till dessa förslag behövs pengar och det betyder att lägger man det på dagens ungdom som är helt klart värda det här så måste man ta det från något anat. Det är väl där det hänger på tror jag även om jag tycker att man skulle kunna skära ner betydligt på ex. flerbarnstillägg och socialbidragen.

Jisses nu hamnade jag snett och gav åter en bild av den person jag är. Fast jag får ta smällarna men önskar bara att Sverige ska bli ett bättre land än det förvisso är idag så att mina barnbarn kan växa upp i harmoni och utan alla bidrag till höger och vänster. Ett land som kan visa sig stolt med bra arbeten och människor som bor sida vid sida och har full respekt för varandra oavsett nationalitet.


-I Have a Dream....


Harmoni ja, finns det något mer som ger bättre balans än denna folkgrupp? Love...  

  

Nu är jag så slut i fingertopparna att jag måste gå och lägga mig en stund...*skojar* men avslutar härmed dagens blogginlägg!

Halleluja!

  

Av SanCha - 9 augusti 2010 15:09

Det kan man undra när man offrar 3 min på varje sida. Jag hann visserligen göra andra viktiga saker mellan varje bildväxling men eftersom jag också skulle ladda en bild blev det många vändor. Är egentligen inte säker ens på att detta går att sända idag men tar chansen att ändå fullgöra dagens inlägg.

 

Så börjar vi!

Jag började dagen med att försova mig vilket nästan aldrig brukar hända. Då jag visste att detta inte skulle medföra någon kris så gjorde jag allt jag brukar göra i tur och ordning och åt tom min frukost i lugn och ro. Sedan blev

det stress och sedan lite till men nu är det lugnt precis som här på bloggplatsen.


Jag hittade i alla fall en bild som också omger lugnet tyckte jag i går kväll. Det är en semesterbild på hunden och mig där vi står och kikar ut över Vänern från Åmål. Jag begriper inte vad det är med mig men jag kanske har varit en fisk i ett tidigare liv för jag dras alltmer till vatten och får ett otroligt lugn i dess närhet. När vi hade vårat land satt jag som oftast på bryggan med fötterna dinglandes nedanför och bara tåspetsarna berörde vattenytan. Mannen kom ofta och hämtade hem mig och var verkligen oroad över mitt beteende. Kan ju säga att detta har gett sig då jag är på torra land men som sagt, kommer jag i närheten av hav och sjöar är jag såld. Jag känner en stor samhörighet med hunden också som beter sig likadant. Månne att vi varit gäddor kanske båda två....eller mört!  


  


Nu mullrar åskan och man riktigt känner hur den kryper sig allt närmare. Det behövs inget mer regn där jag bor och kan det inte för guds skull bli lite sommar igen...bara lite till innan hösten är här???

*please*  


Mannen har varit och tittat på bil igen. Han kan aldrig bestämma sig och jag har sedan länge pekat på just en bil som är elegant, drar mindre i bensinkostnad, snygg design, skön att sitta i, lätt att packa in och ut från lucka bak, plats för jycken, fast dyr! Så inte lyssnar han på mig inte. Nu har vi ju gjort oss av med firmabilen och har bara familjebilen (och husbilen) kvar men jag kan ju inte säga att jag är bortskämd med att köra bil till vardags så mannen har ju greppat ett fast tag om ratten på den här och själv greppar jag cykelstyret. Fast snart när höststormarna kommer eller snön så vore det skönt med en bil även för mig. Så vi får väl se hur det blir med denna historia också om det får ett slut och helst innan jag cyklar ner i diket.  


Nu måste jag ge upp här och önskar inte bara er en fortsatt trevlig måndag utan även Roland som har namnsdag, grattis!  

Av SanCha - 8 augusti 2010 17:29

Idag har mannen och jag jagat golv, handfat till badrum, köpt tapeter och det har i stort sätt varit full rulle. I september ska ju det gamla köket kastas ut och det nya välkomnas.

Vad gäller handfatet i badrummet slog jag ner en parfymflaska igårkväll när två flugor passade på att smita in i badrumsskåpet medan jag stod och borstade tänderna. Så bara för att vara extra elaka satte de sig på den närmsta flaskan och jag drämde till varpå flaskan for ner på kanten och spräckte handfatet. När jag då skrek till med lödder i munnen och skulle känna hur kanten blev i sprickorna som uppstod efter smällen for långfingret rakt igenom två vassa kanter och skar upp toppen på fingret som då började droppa blod. Svetten bröt ut och jag fick ett raserianfall och jag lovar er att detta händer sällan. Så de stackars flugorna försvann utan att jag ens behövde hämta flugsmällan. Värre blev det med handfatet och min fingertopp. Nåja nu har vi beställt ett nytt som kommer nästa vecka och inte en fluga finns på mils avstånd.En berättelse så sann som bara sjutton!


Under semestern hamnade vi till slut i Uppsala och hade ett par ärenden vi skulle utföra först innan vi besökte "Uppsala högar" samt "Domkyrkan".

När vi kom fram till Domkyrkan ryktes man med av hänförelse av hur stor och pampig den här kyrkan var. Tyckte man att den var stor utanpå så var det ingenting mot insidan när man väl entrade kyrkdörren. Det fanns ju nästan en ingång på varje sida av byggnaden och det kan man lätt förstå när man såg hur många uppdelade sektioner kyrkan hade. Medan ett barndop kunde hålla till i en sektion kunde man ha föreläsningar i något av sidrummen och ett bröllop kunde förättas längst fram. Stora pelare höll upp kyrktaket och upp dit var det högt minsann.


Mannen och jag kom ifrån varandra då jag gick och kikade på golvet och läste vilka namn på personer som låg begravda under stengolvet. Plötsligt befann jag mig framför predikstolen. Jag stannade och beundrade den fina lilla utbyggnaden och tog så fram kameran och fotade på av hjärtans lust. När jag var klar med framsidan skulle jag passera predikstolen på den vänstra sidan och där man kunde kika upp på den trappa prästen använder sig av för att komma dit upp. Kände då en kall vind passera genom mig och jag rös till på ett olustigt sätt och undrade vad det var som kunde vara så in i norden kallt. När jag rundade hörnet och befann mig bakom predikstolen och där dörren upp till trappan ledde försvann kylan. Jag funderade inte mer på det och tog fram kameran och knäppte en kort och kikade snabbt för att se att bilden blev bra då jag upptäcker en svart skugga nere i högra hörnet och precis där jag hade passerat och känt kylan. Jag tyckte detta var mycket konstigt och tog därför en bild till. Den nya bilden visade istället att allt var normalt. Jag hade fortfarande inte flyttat på mig då mannen hittade mig. Då jag visade honom bilden tyckte han att jag skulle fota flera i en serie och se om fenomenet uppstod igen men det gjorde det inte. Alla de andra bilderna förblev normala.


När vi kikat färdigt på hela kyrkan och på all den vackra inventarie av konst hittade jag en värdinna i ett hörn som jag gick fram till. Jag frågade henne med ett leende om det fanns spöken i kyrkan (mest på skoj) men istället för att skratta sa hon att många hade fotograferat rätt underliga skuggor, ljusken som i praktiken var omöjliga att få i kameran (enligt fotoexpertis givetvis). Jag frågade om hon ville se ett märkligt kort jag tagit och om hon hört andra berätta om konstigheter som kyla omkring predikstolen och hon ville både se bilderna samt bekräftade att det varit just på den platsen jag beskrivit som andra människor också fotograferat underligheter.


Här kommer bilderna som givetvis är orörda förutom namnmärkta och du får bilda dig din uppfattning för min är redan klar!


  

 

 Ett spöke måntro? 


  

Nu är det snart kväller eller man kanske rättare ska säga att det är kväller och imorgon är det vardag igen och allt blir som vanligt.


Ha en förträffligt trevlig kväll nu mina bloggvänner och sköt om er!

  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se