SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2010

Av SanCha - 22 augusti 2010 12:34

Underbart är kort och passar på att städa medan solen lyser....haha!

Ingen fara och det finns 4 ben som hjälper till idag, alltså mannens två och mina blir ju 4 sammanlagt. Ja man har väl 5:a i matte!

Vi är snart färdiga och mannen har bara golven kvar och jag mitt blogginlägg. Rättvis fördelning tycker i alla fall jag. Fast då vet ni ju inte vad jag har gjort innan så det jämnar nog ut sig i längden som man säger om vetebrödet.


Igårkväll skulle vi ha åkt in till staden men efter att vi ätit så var det plötsligt nattsvart ute. Så vi ångrade oss och stannade hemma istället och såg en film som mannen hittade på kanal 5.

Tom Cruise spelade pappa till två barn som råkade befinna sig i staden när utomjordingar tog sig ner på jorden och in under jordskorpan för att hämta upp maskiner som var ditlagda redan innan befolkningen fanns till. Detta måste ju ha skett innan istiden och då var det säkert lättare och utan större motstånd för de rackarns utomjordingarna att ha bevistat vår värld.

Sicka ena va och fula som stryk var de också. Näe det är tur att det bara är på film säger jag och hade nog inte överlevt 1 timma ens. Fast som någon sa i filmen att det brukar vara de som är tysta, målmedvetna som klarar sig. Jag tillhör ju den gruppen och avskyr tjejer som springer omkring och skriker i alla skräckfilmer. Tänk om de kunde hålla igen och gömma sig bakom soffan. Så många liv som då hade kunnats räddats inom filmindustrin. Ja så många att regissörerna tvingas se sig om efter andra jobb, som småskollärare kanske!


Näe ni som inte såg filmen var glada för det och det gjorde inte mannen heller som somnade in efter bara 30 min. Han är så tråkig när man vill diskutera alla detaljerna som dyker upp men jag brukar prata med homom ändå och får ju som ni förstår bara snarkljud tillbaka men bättre det än tystnaden. Ibland skriker jag tillräckligt högt för att han ska vakna men ändå lågt så inte grannarna hör det. Det är lika skoj varje gång när han far upp med ett ryck och jag låtsas då som om ingenting har hänt förutom att någon blev uppäten av en alien.


En gäst i trädgården!

  

Har någon det exakta namnet är jag tacksam för det finns ett dröse av just arten pärlemor?


Nu är blogginlägget klart och det gick ju som en dans. Jag hann dricka kaffet också och är genast på bättre humör. Tänk så lite det behövs ibland som att dricka ur en kopp. Hela världen blir genast trevligare.


Ha det fint mina vänner!

  

ANNONS
Av SanCha - 21 augusti 2010 15:54

     Hallå!

Nyligen hemkommen med hunden och vi hann precis in innan himlen öppnade sig och tvättade vår stad ytterliggare en gång efter sköljaren som bara kom 10 min innan. Snöbollarna var svåra att göra av haglet och de hann smälta innan jag fick fram kameran men en rätt så ovanlig syn trots allt i augusti. Fast med åren har jag lärt mig att inte förvånas för mycket. Det skulle väl kanske bli att man höjde på ett och annat ögonbrynet om grannen kom vinkandes förbi i en roddbåt. Ja jag skulle kanske tom bli så förvånad att jag fick svårt att stänga munnen.

 

Hunden är i alla fall trött på regnandet och ligger och mummlar;

-Skitväder, pissväder, apväder...

Jag bryr mig inte så mycket om honom när han använder det här språket och ju mer jag nonchalerar honom ju fortare går det över.

Ja det gick så fort över att jag tänkte ta ett par närbilder på honom och fick se hur bra de blev genom kameran. När jag senare skulle kika på dem inne på datan var de så suddiga att det inte ens gick att avgöra om det var en nos, öga eller ett anus, så jag har kastat bilderna.

Däremot har jag inte kastat de här fulingarna i vår natur men med en skönhet på sitt sätt. Åtminstone de röda som lyser lång väg.

 

  

  

  

  

Idag är mannen iväg och spelar golf. Undrar hur sur han är nu då. Ja inte av regnet utan hur det har gått att slå!!!!  Usch, skadeglädje "och slår mig hårt på kinden"!

Klart att jag hoppas det gick bra och att han vann hela turneringen med både "hole in one" slag och höjdarslag som folk aldrig har beskådat tidigare. Så det kanske är bäst att slå på nyheterna kl 18.00 och se om han är med.

 

Idag är jag fortfarande mätt efter gårdagskvällens mat. Det blev thaimat fast det hette 4 små rätter och liknade på pricken det Kinarestaurangen serverar. Samma kycklingrätt, samma lövbiffsrätt med bambuskott och soyasås och friterat kött och räkor i sötsur sås. De kanske lånar av varandra då menyn ska förnyas ibland.

Gott var det i alla fall och både mannen och jag var oartiga och åt upp allt från tallriken. Bara för det tvingade de på oss glass också. Där var det nästan så man fick lämna lite men jag satt och klämde lite så det gick det till slut ner det också. Bäst var kaffet som fick igång hela systemet på nolltid.  

Ja, som sagt var det mättade då och mättade idag så dit ska man nog gå flera gånger så sparar man in på mat hemma också.

 

Nu ska jag göra annat viktigt som att läsa lite ur en bok. Superviktigt för hjärnan och sinnet.   

 

Så ha det bra och önskar er en förträffligt trevlig kväll.....

...ja hunden också!

 

    

ANNONS
Av SanCha - 20 augusti 2010 12:10

  

För några dagar sedan slog mannen sönder ett av mina ölglas som jag har målat, ja eller ströpplat glasfärg på. Typiskt tänkte jag som då bara fick 5 kvar. Vi brukar duka med dem om vi är just 6 st och det ska vara lite roligare än vanligt utöver storhelgerna. Tur hade vi i alla fall som fick tag  3 st nya. Så det var bara att damma av sig kreativiteten och köra igång. JIsses vad det knakade i fogarna av stelhet och ovana men till slut lyckades det och nu har jag åter 6 st glada ölglas i skåpet igen.

Lätt som en plätt och det svåraste momentet är egentligen bara att maskera rakt.

Bilderna talar sitt eget språk;


  

  

  

 Man kan diska i maskinen eftersom de är brända men jag diskar alla målade glas för hand och då sitter färgen rekorderligt kvar.

Idag firar vi bröllopsdag mannen och jag och vi ska därför gå ut och äta lite gott. Så det blir att rasta av hunden rejält innan och flänga hem och göra sig lite tjusig inför restaurangbesöket. Hoppas mannen inte ser de rynkor som plötsligt någon har målat på mig vid tinningen. Äsch, det kanske kallas för skrattrynkor kort och gott!


Ha det gott alla som tittar in och mer hinner jag inte här idag!

Hörs imorgon om vi lever och har hälsan.


  


Av SanCha - 19 augusti 2010 14:11

Grattis på namnsdagen vår Magnus här på bloggen!


Idag regnar det. Ett fint regn som man blir precis plasksur av. Så man ska inte låta sig luras och gå ut utan paraply och helst inte med sandaler och öppet för tårna. *veta* Jag nämnde ju Colliepojken för er igår som jag kanske får lite mera kontakt med i fortsättningen. Världens kramgosaste vovve. Här kommer det en bild på sötnosen, så låt saliven rinna!

  

Jag hade ingen plats för honom på hemvägen för annars hade han lätt kunnat fått följa med oss hem.

Ja ja, jag vet vad mannen säger om allt jag släpar hem och förstår att jag måste hejda mig som Robban Broberg sjunger. -Jag måste hej, jag måste hej, jag måste hejda mig, när jag ser en tjusig tjej...öh....hund

 

Så jag fortsätter att titta på bilden och torkar bort salivsträngen medan ögonen torkar ihop...


Gillar ni spel på nätet? Det gjorde jag inte förr fören jag för några veckor sedan kikade in bakom skärmen för att se vad min data hade för dolda egenskaper. Då hittade jag en rubrik ; SPEL och tryckte gladeligen med musen över rubriken. Plopp sa det och jag hade så mycket spel på skärmen som jag inte hade en aning om. Hittade då chess och dam som jag spelade mycket förr i tiden med familjen. Schackspelet var bara en liten låda i plast med magneter till pjäser och det var svårt att flytta de små pjäserna och vi sade gång på gång att vi skulle köpa ett stort spel och ha det stå framme.

Det är säkert över 20 år sedan.


Fast nu har jag hittat det och behöver inget nytt och jag vet inte vem det är som sitter där och spelar mot mig. Tjurig är personen allt som förlorar och kan inte kosta på sig ett hej. En gång loggade h*n bara ut och jag satt där med motspelaren som då blir automatiskt  "data" och den är ju helt vrickad och låter sig förloras varenda gång. Så nu spelar jag bara chess och dam om det är någon med på andra sidan.


Igår kväll när jag skulle till att logga ut så kikade jag in och såg att det fanns en motspelare så jag började med hej och höll på att hoppa ur stolen då jag fick svar ; hej hej.

Ja det finns färdiga fält att bara trycka på och välja mellan en 20 tal svar. Så när inte hej hej hej fanns så tryckte jag tre gånger istället på hej så de staplades upp efter varandra. Jag ville ju bara visa min glädje över att det fanns en livs levande person inne i min data.

Vi spelade sedan så det rykte om tangenterna och jag förlorade varenda gång men vad gjorde det när man hade en sådan här närkontakt.

Så jag rekommenderar verkligen att ni tittar in i er data så ni inte sitter på guldgruvor utan att veta om det. Akta er för strömmen bara.  


Nu coffe-time och sköt om er därute!


 


Av SanCha - 18 augusti 2010 14:25

Idag får man torka svetten från pannan och inte bara av värmen utan p.g.a av all handukstvätt och eftertork i maskinen också. Det blir fuktigt och varmt och man skulle önska sig en nice dusch nu. Den får utebli för tillf'ället och sparas till kvällen.

Jag träffade en collie pojke för en stund sedan som bara nått året. Nästan färdigväxt på höjden och hade en underbar ljus sobelfärg så man är färdig att spricka. Vill ha....

Det är rätt skoj för hunden min accepterar inte alla hundar men den här blev han liksom kär i och det verkade vara ömsesidigt varför genast mina tankar på homosexualitet dök upp. Så när hunden och jag blev själva så frågade jag lite försynt;

-"Blev du kär i honom som i Bella hemma"?

-"Ja det är klart", svarar hunden.

-"Så du menar att du vill skaffa valpar med den där hunden då och känna kärlek som med Bella", frågar jag ännu en gång och för att förtydliga mig.

-"Jisses", svarar hunden och sätter sig ner. "Jag och kompisen kan väl inte få valpar heller". Sedan slickar hunden på sin tass och tvättar sig över ögat som katter brukar göra. "Du är ju dummare än tåget".

Jag lämnade hunden och förstod ju hur dum min fråga var men jag visste ju inte på vilket annat sätt jag skulle fråga hunden hur kärleken till en annan hanhund var. När jag satte mig i angränsande rum hör jag tydligt hundens steg som följer efter mig och framme i dörröppningen säger hunden med ett brett leende!

-"Fast vill du så gärna ha valpar kan vi väl köpa en".


Ja det var ju liksom inte det svaret jag undrade över och lär väl få fortsätta undra eftersom hunden inte är så bra på att förklara sig.

Amen!


Bilder tagna från igår när väl regnet lättade lite. Jo det fortsatte regna men med paraply gick ändå bra att hantera kameran med en hand.

  

  

  

  

  

  

När sonen och fästmö kom igårkväll tullade vi först på kräfterna mannen kokade till helgen. Sedan blev det Tacos men olika ingredienser och där rök alla mina små skålar från hyllorna. Gott var det och vi mumsade och hade det trevligt. Kaffe och kaka och en liten likör fick avsluta bordssittningen. Sedan förflyttade vi oss till data och såg alla semesterkort som jag lagt in där.

Det blev ett bra avslut på den dagen.


Planer på att resa till Venedig ihop blev det sista samtalsämnet och det kan bli skoj.


Nu ut i livet igen och lämnar datavärlden!

Ha det fint ni som tittar in.
Av SanCha - 17 augusti 2010 12:39

Mannen kom hem och sa att det verkade som om golvet vi funderat på hade utgått och att de borde ha plockats bort från kataloger resp. provbitar som fanns kvar i golvaffären.

Jag satt förbanand och letade på nätet igår och hittade ett tiotal säljare till detta golv och idag skulle mannen ringa en efter en och se om det fanns något lager kvar med detta ursnygga golv.

-"Va", svarade den första. Det ska inte ha utgått. Sedan ringde han upp mannen 20 min senare och hade fixat fram det åt oss. Vi får det lite billigare nu också och det var ju tacknämligt.

Så idag är golvet beställt och räknas komma nästa vecka....pirr pirr i magen.

Någon är snäll mot oss däruppe. Tack!


Ny dag med nya förväntningar och hitills har dagen varit bra och tittar man inte ut så slipper man bli deprimerad också. Det regnar ett tunt duggregn som gör varken till eller från men mest från.


Djurskyddet i Sverige håller på att omarbetas och blir till det bättre. Det är efterlängtat och hoppas också att de får mera pengar så att flera inspektörer kan anställas för på den fronten är det svagt.

Hästen bl a är ju ett flockdjur och ska nu inte får gå ensam längre i hage utan minst 2 hästar ska gå ihop. Det är bra för man ser en del hästar bli allt mer sjuka och tenderar till att det liknar nedstämdheter med psykiska inslag som man måste jobba bort. Sedan ska inte hästen stå i spilta för länge heller och behöver vara ute fritt i hage. Där ska bete finnas samt vatten.

Så ser du något som inte verkar vara som det ska så hojta till hos ägaren så att det sker snabbare förändringar för djurens skull. Finns att läsa nyheter under Jordbruksverkets sidor.


Vackra djur är det i alla fall och jag har tur som träffar dem lite då och då till skillnad mot stadsmänniskor som inte tar sig frivilligt till stall och beteshagar bara för att träffa dem.

Här är några goa ponnyhästar!

  

  

  

Madonna sjunger för kung olch fosterland på radion som spelar lite tyst på ett plåtskåp. Hörde att hon fyllde 52 år igår och hade varit ute och festat med vänner och gjort av med dollar??? som en annan aldrig kommer i närheten av. Varför måste sådant tas upp som nyheter? Räcker det inte att skriva att hon fyllde år och var ute och festade? Måste man lägga vikten i vad kalaset också kostade? Det är väl helt upp till henne som säkert också har råd med det här.

Journaliststrategi men som egentligen bara förnedrar dem själva.


Nu ska jag ha en fika innan jag tuppar av.   


..."ha de"!Senare!

En vanlig syn vid hemkomsten!

  

  


Ikväll blir det Tacos ihop med sonen och fästmöa!

Välkomna!  
Av SanCha - 16 augusti 2010 12:46

Vad tycker ni allmänt om det här skiffergolvet? Det är ett relativt nytt golv (klickermodellen) och målat så det ser 3 dimensionellt ut.

Det är kanske en möjlighet till vårt kök då det andra golvet vi hade bestämt nu är slutsålt. Vit panel kommer att möta golvet varpå köket är i björk med vita avlånga kakelplattor.

Kan ni se det framför er, eller?

  

Det kanske inte är så lätt för er att svara på men allmän uppfattning kan man ju ha om golvet som så. Den finns i flera färger och då med mörkare nyanser som skiffer avger.

Jag fick en känsla av att det finns en släng av björkfärgen i vissa plattor och att de passar varandra bra.


Nåja vi ska inte beställa det idag men suger på karamellen och har en bräda hemma som ligger mitt på golvet som alla snubblar på.

Stengolvet har vi lagt bakom oss då jobbet skulle bli ännu större än vad vi tänkt oss då underlaget skulle ha behövts rivits upp helt och gjorts om. Dessutom är jag livrädd att tappa något i golvet på sten som lätt kan brista om det träffar mitt i prick. Sedan är ju sten kallt och räcker med det vi har i hall bl a.


Idag har Brynolf namnsdag och en svåger fyller år.

-Hipp hipp hurra på din födelsedag R. Gråt inte för det är ju ingen ålder på en karl *veta* och här kommer det massor med blommor till dig!

      

Uppehåll idag men regnet lurar bakom molnen så jag bär med mig paraplyet ifall att.

Sovit dåligt inatt och har vänt och vridit på mig otaliga gånger så sängen blir precis utnött.

-Ligg still, säger mannen. Ska han säga som sover som en stock förutom när jag snurrar några irriterande varv. Nåja det är ju för väl att detta inte inträffar varje natt för då skulle jag bli tokig. Inatt tittade jag i alla fall inte på klockan som är nog bland det värsta man kan göra. Ser man hur mycket klockan är ökar nämligen adrenalinet ännu mera och med mer adrenalin blir man piggare och argare.


Magen är återställd på hunden och han skuttar runt i gräset som om inget har hänt varken med hältan eller diarrén. Man skulle nog ha blivit en hund när jag ser hur lätt de tar på livet. Inget är svårt och det är bara människan som krånglar det till.


Idag ska jag bort på em och måste sätta fart här nu så jag vinkar till er och hoppas ni får en bra dag!

Hörs!


Liten (stor) slända på besök förra veckan. Jag kallar dem för helikoptrar och det gäller att ducka när de far fram.

  

  

Av SanCha - 15 augusti 2010 15:43

Tänk vad skoj att öppna upp och se allt nytt som vi får här. Inte kostar det ett öre heller. Tack snälla Fredrik som styr och ställer och gör det så trevlig för oss bloggare!

 

Att ställa frågor till någon tycker jag är super istället för att skriva det i något blogginlägg till allas beskådning. Super...

 

Idag så kom då äntligen det efterlängtade regnet. Det kändes skönt för den molande huvudvärk jag senare fick igår kväll av värmeböljan. Urladdningen kom på morgonsidan då himlen bara öppnade sig som den gör några enstaka ggr under året och kastade sedan ner ett ton vatten på bara en lite km°. Jisses det var nästan så att utemöblerna stod och hoppade. Sedan kom skrällen när åskan uppenbarade sig också. Vi stod där mannen jag och hunden och tryckte våra näsor mot altanfönstret och såg ett skådespel som inte liknar något annat. Kameran, ja den låg inne och var för stunden bortglömmen.

Nu är det uppehåll och hunden som knyckte ett ben igår efter grillningen har varit ute ett par ggr med en lös mage.

-"Så där går det", sa jag och spände ögonen i hunden. Fast jag har inte mage att skälla på honom mer då han ser för ynklig ut. benet var definitivt inte hundens men för ett obevakat ögonblick smakade han lite på det och under vår kontroll skulle han bara få gnaga bort köttet men den dumma hunden svalde ben med tillbehör och sedan var ju olyckan ett faktum. Det blir inga fler olyckor och eftersom inte hunden kommer att lära sig någonting på det här så är det upp till hans hundägare i fortsättningen.

 

Idag sker bytet mellan handfaten också. Ja ni som läst här vet ju att en parfym flaska dundrade ner på kanten så att fatet sprack i ena hörnet p.g.a en retsam fluga. Stackars mannen som håller på att få det tätt. Hunden är med och instuerar från sin bädd och när mannen ropar att han saknar något verktyg kommer hunden på stubinen med sin hjälp.

Se bilder som får tala för sig!

  

  

  

  

 

Så var den här helgen också förbrukad om man nu kan säga så. Den är i alla fall inte av återanvändning varför den läggs i soptunnan. Nu är det ny vecka på gång och här får man suga på karamellen så länge det bara går för att försöka bromsa tiden något. På fredag ska vi fira bröllopsdag mannen och jag och endera ska vi gå ut och äta eller så ska vi träffa ett par och fira det ihop med dem. Vi får se närmare fredagen hur det blir. Helst skulle jag ju vilja till Venedig. Kan man få ett chartrat plan som tar upp oss från gatan?  

 

Maten ja, snart tid att tänka på den. Jag kör stenhårt nu med mindre intag och mera frukt och ett par hekto har jag minskat sedan igår. Jag lovar och svär att det här säkert hjälper på sikt. Bara man inte ökar intaget så kan man äta det mesta om man rör på sig men det är mängden som har betydelse.

Usch, näe nu orkar jag inte tänka på fläsk och skvalp för det gör bara att jag tappar aptiten. Så var det med det!

 

Slutar dagens blogg med att önska alla en trevlig söndagskväll.

Hej svejs på er!

 

 

p.s Kl 18.20 (ser att Laila B W har gjort ett förnyat besök här. Jag tror hon är riktigt nyfiken på mig nu och undrar varför hon inte törs skriva något.)

Tipsar om frågerutan till höger och ses bara av mig!

 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se