SanChas blogg!

Alla inlägg under maj 2010

Av SanCha - 18 maj 2010 16:40

Jag har funderat hur man kan utbilda sig och sedan jobba med barn om man inte kan tygla sin egen aggresivitet!

Det är klart att alla har vi våra dåliga dagar, så ock jag men att slå någon bara för att man blir upprörd eller förbannad tycker jag är ett stycke utanför både utbildning och som person. Det är ju helt klart att något slog över och sedan var det för sent. Den där spärren...INNAN...är bra att ha. Den kan man träna upp också som ex. att gå och avreagera sig ofta och även när man inte tror sig behöva.

ANNONS
Av SanCha - 18 maj 2010 13:48

Många tvingas att avstå dricka kaffe p.g.a av magsyran blir sämre vid en halsbränna eller magkatarr. Så man sitter där och känner lukten av den guldomliga doften som man då tvingas att avstå.

För många år sedan drabbades jag av ett magsår och kunde varken äta eller dricka men vartefter såret fick läkas kom ju smakerna och dofterna tillbaka och kaffet, ja den absolut gudomliga doften har jag bara så svårt att vara utan.

Det finns ett koffeinfritt kaffe som man då kan testa om man tål. Det är faktiskt så himla gott att jag personligen skulle kunna dricka det jämt. Har ju annars min favorit som mörkrostat men som sagt det här kaffet går precis lika bra. Man slipper magvärk och man slipper halsbränna och man slipper bli pigg som många blir av kaffet och har senare svårt att sova.


Man ska ju alltid dricka kaffe med förstånd precis som med allt annat som innehåller med eller utan koffein och ett par koppar om dagen kan vara tillräckligt.


Kaffet finns på ICA och heter IDEE coffee och finns både med och utan koffein och lite dyrare än de vanligaste kaffesorterna men beror ju på den omställningsprocess som detta kaffe är tillverkat.

Förr fick man alltid kaffet i en plåtburk med lock till men nu säljs de som vanliga kaffepaket att man får skaffa en plastburk själv med ett litet mått till.


Jag har testat Idékaffet ett par dagar och har sluppit halsbrännan. Härligt!


Som med det mesta är allt individuellt och det som kanske passar mig kanske inte passar dig men detta var endast ett litet tips för kaffeslurpare -som jag!ANNONS
Av SanCha - 18 maj 2010 13:42

  

Regnet hänger i luften och det är så kvavt att man nästan skulle behöva lite syrgas ute. Äckligt!


  


Av SanCha - 18 maj 2010 13:32

  

  

   

    Av SanCha - 17 maj 2010 19:03

  

När vi kom hem försvann hunden och jag gick och letade utan att ropa och från vardagsrumsfönstret kunde jag se den lilla rumpan sticka ut under möbelgruppen. Så jag tog med mig kameran och gick ut. Hunden låg där i den svala skuggan och kikade på grannen. Så det var det han gjorde och jag tyckte det var lite sött.  

Av SanCha - 17 maj 2010 14:29

Förbud mot rökning:

  120 av landets 290 kommuner har infört förbud mot rökning på arbetstid. Bland dem finns Lund, Katrineholm, Huddinge, Ystad och Flen.

  Tre av fyra som röker vill sluta. Enligt Folkhälsoinstitutet kan rökförbud hjälpa dem att göra just det.

  Rökförbudet som infördes den första juni 2005 förändrade inte utevanorna för åtta av tio svenskar. En av tio började gå ut oftare och en av tio uppgav att de gick ut mer sällan.

Källa: Folkhälsoinstitutet, Tobakshälsa.org

 

Nu finns ett förslag att förbjuda rökning på uteserveringar, lekplatser, perronger osv. Jag tycker det här förslaget är jättebra och kanske kommer det ett helt nytt gäng igen som slutar röka då.

Man mår så mycket bättre utan den här lasten och man slipper förpesta luften för andra och att man sedan sparar den här slanten är ju inte helt fel. Man förstår som oftast inte som rökare vilken last det här är förens man slutat. En drog helt kort och gott!

 

Jag är helt klart med på det här som Folkhälsoinstitutet har lagt fram som förslag men undrar så klart, vad tycker du?

 

 

Av SanCha - 17 maj 2010 11:09

  

Igårkväll kom grannen in med ett fint inbjudningskort till sonens bröllop nu på fredag. De vet ju att vi inte kommer men på något sätt vill de ändå visa sin uppskattning med detta fina inbjudningskort.

Vi har ju sagt mannen och jag att vi säkert kommer att få ångra att vi aldrig tackade ja till att närvara på ett turkiskt bröllop. Det hade säkert varit annorlunda, eller kanske inte. De slår på stort i varje fall, säga vad man vill och generösa är de som få.

Deras son som gifter sig är klasskamrat till min yngsta son.


Nu, diska och sedan springa till apoteket och köpa lite allergimedicin. Det kliar i ögonen idag och säg vad orsaken kan vara när alla träd står i grönska. Vackert är det i alla fall och på gott och ont.


  

Hur ser det ut hos dig då?


Hörs senare!  

Av SanCha - 16 maj 2010 20:36

Fakta!

Valpen föds utan tänder och mjölktänderna bryter fram mellan 4:e till 8:e veckan och består då av 28 st.

När dessa trillat och ersatts av de nya permanenta tänderna ska antalet vara 42 st. Här finns det undantag hos en del raser men gemensamt för dem alla är att om mjölktänderna sitter kvar efter ca 6 - 8 mån bör veterinären kontaktas som tar bort dem så det inte blir felställningar i bettet senare.

Det kan lukta hemskt från valpmunnar under tiden de ömsar tänderna och det får man helt enkelt stå ut med. Det går ju över när de permanenta tänderna till slut kommer.Jag som har en liten hund måste borsta hundens tänder ofta. Nu har jag visserligen begränsat detta till varje vecka då inte hunden har så mycket tandsten längre.

Förr hade hunden mycket tandsten så jag fick skrapa var och varannan dag. Det är trångt mellan tänderna och en del tänder är verkligen små som premolarerna och de brukar vara de första tänderna som lossnar om man inte sköter om hundens tandhygien. Dessutom kan hunden utveckla tråkiga lungsjukdomar

av infektioner från tandkött som kunde ha förhindras bara av att hålla munhålan med tänder och tandkött friska. Karies är som tur ovanligt hos hund och kanske för att vi förstått detta med sötsaker och dess påverkan.


Har din hund mycket tandsten kan du förändra munnens status med några enkla tips.


-Borsta så ofta du kan (helst varje dag) och regelbundet. Tandkräm är inte så noga men om du tycker det känns bättre utan enbart vatten finns det pasta i djuraffären (smaksatta). Använd inte humana tandkrämer som innehåller bl a sorbiltol (milt laxerande), natriumlaurysulfat som kan ge munblåsor eller xylitol, en toxicitet som ger koma hos hunden.

 

-Om det är omöjligt att borsta tänderna kan man linda lite gasbinda runt sitt finger och försöka att gno lätt på tänderna. Bättre att prova sig fram än att skrämma hunden redan i början.


-Ändra foderstatusen om du ger uppblött foder och låt istället fodret riva loss lite på in- och utsidorna och häll på vatten precis innan du serverar fodret. Då slår du två flugor i en smäll och hunden får lite extra vatten samtidigt.


-Olika medel som tar bort tandsten finns i handeln. Plaque Off är ett av dem men se upp då en del hundar blir lösa i magen.

Själv rek. jag BUCADOG en pasta du ger direkt i munnen och som jag bara sett  bra tandstensreduceringar av.


-Innan man börjar borsta tänderna eller försöker sig på att ta bort tandsten så låt veterinären (tandläkare på djur) sanera munnen först om det finns gott om tandsten. Sedan kan du fortsätta hålla efter och speciellt på tändernas utsidor där det är störst chans att tandsten bildas på molarerna utefter kinden.

Använd mjuk juniortandborste och till en liten valp kan du skaffa en extra

tandborste som den kan få bita på medan du gnuggar löst med den andra. Det är bra att vänja valpen redan från början så går det lättare vartefter hunden blir van.


-Ben är bra att bita på och gärna ett hårt kex också varje dag.


Nu ska jag borsta tänderna på min hund och så här ser de ut innan jag har borstat dem. Rätt skapliga trots sina 8½ år på nacken, eller hur?

        


Lycka till med din hund!

/Sanna

Copyright ©

 

Du kan inte kommentera det här inlägget!

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se