SanChas blogg!

Alla inlägg under maj 2010

Av SanCha - 20 maj 2010 10:25

  


Tack för senast och det var både gott och trevligt!

Puss puss....  

ANNONS
Av SanCha - 20 maj 2010 10:14

  

Idag är ingen vanlig dag och hunden ska röntgas på eftermiddagen och blodprover ska skickas på analys. Han brukar ju vara rätt duktig så det här klarar han säkert av idag också. Han får ju vara lite som försökskanin kraken men han får så mycket beröm som bara någonsin går.


Så håll tummarna för honom idag då trots allt röntgen av diskbråcken är det mest oroväckande beskedet.


Vädret då?

Jo så här ser det ut idag......och rätt lovande!

  

...och vad passar bättre än att lägga ut de här bilderna då?

  

ANNONS
Av SanCha - 20 maj 2010 09:38

OBS! Läs vad du kan göra i slutet för att hjälpa till!2010-05-20

Backsippan på väg att försvinna

I slutet av april publicerade Artdatabanken årets rödlista över hotade djur och växter i Sverige. Förlusten av biologisk mångfald fortsätter trots politiska mål att hejda utvecklingen. Samtidigt har det blivit bättre för några arter tack vare naturvårdsinsatser i jordbruket, till exempel för grodorna.
I jordbrukslandskapet går det bra för vissa arter men sämre för andra. Backsippan, som växer i torra naturbetesmarker, är nu en hotad art. Samtidigt finns det exempel på arter där trenden har vänt, till exempel för grodorna.

- Det är roligt att jordbrukspolitiken kan visa en positiv effekt för den biologiska mångfalden. Flera år med stöd för anläggningar av dammar och våtmarker har varit positivt för de svenska grodarterna, säger Martin Sjödahl på Jordbruksverket.

Backsippan trivs i svenska betesmarker


Backsippan, som utsetts till årets växt av Svenska Botaniska Föreningen, trivs i typiska svenska naturbetesmarker. Gärna på torra marker som grusåsar. Bete i lagom omfattning gynnar också backsippan. Däremot trivs den inte på marker som betas och gödslas intensivt eller där det växer igen. Backsippans minskning är långsiktig och successiv.

– Att backsippans nu klassas som hotad är en signal om att arbetet med skötsel av betesmarker måste fortsätta, menar Martin Sjödahl.

Jordbruksverket fördelar miljöersättningar till lantbrukare för att de ska kunna sköta backsippans marker på ett klokt sätt.

Många känner för backsippan


Just nu blommar backsipporna för fullt. Det är en symbolväxt som många svenskar har en relation till. Den silkeshåriga örten med sina stora blommor är lätta att känna igen. Därför passar den bra som årets växt.

- Årets växt är ett sätt att uppmärksamma vår vilda flora men också ett sätt att få in mer kunskap om särskilda arter, säger Margareta Edqvist som är ordförande i Svenska Botaniska föreningen.

 

 Vi vill gärna att allmänheten rapporterar in var de ser backsippor växa under 2010.

Kontaktpersoner


Martin Sjödahl, Jordbruksverkets miljöenhet, tfn 036-15 58 76
Margareta Edqvist, Svenska Botaniska Föreningen, 0380-10629

Av SanCha - 19 maj 2010 16:00

Bron är snart färdigbyggd och det fattas bara broräcken.

Den kom upp igår så jag ska fota den helt färdig också men var sugen på att ta en bild och visa er.

  

När växterna kommit upp ordentligt på andra sidan ska jag gräva upp och dela på dem för man ska kunna sätta fötterna på lite ovala markstenar när man går över för att rensa ogräset. 

Det kommer att bli så bra och som jag längtat.


Nu rusning för vi ska bort på bjudning ikväll och vill hinna göra mig vacker...eller nå`t.


Hörs!

  

Av SanCha - 19 maj 2010 12:21

Kvällen före begravningen fick jag problem  med vilka skor jag skulle ha på mig. Jag hade varit så koncentrerad på att klä upp sonen och mannen samt tänkt många andra tankar varför detta hade kommit i skymundan.

Sonen som var hos oss då fick hjälpa mig varför jag plockade fram tre exemplar som jag tyckte kunde passa till de kläder jag skulle ha på mig.

  

-Ja, sa sonen, någon av de två första tycker jag men inte de sista för det är ju gympaskor.

.Gympaskor, sa jag mycket högt och höjde ögonbrynen så långt upp det gick. Vet du att detta är Sköna Marie och de kostar en bra slant och kallas för streetskor.

-Jaha, sa sonen, men jag tycker i alla fall inte att de passar.

Tusan också, tänkte jag då dessa skor är helt underbara att gå i. Då de första skorna var alldeles för hala och en sådan dag kan man inte riskera att halka på hala stengolv i kyrkan blev bara sommarbootsen kvar. De köpte jag förra året men hade lagt undan dem till användbart tillfälle. Ja, så får det bli tänkte jag och kastade en sista blick över skorna.

  

Efter ceremonin i kyrkan var det tillåtet att fotografera och sedan samlades vi utanför kyrkan. Den kvinnliga prästen gick före mig ut i kön och plötsligt ser jag hennes skor. Det var ju mina Sköna Marie skor, -gympaskorna sonen inte tyckte att jag skulle ha. Så jag gjorde ett misstag och vänder mig om till sonen och pekar lite försynt på prästens skor och den minen sonen fick kan jag inte beskriva men han tvärvände och försvann in på toaletten.


Tänk vad skor kan göra mycket för kropp och själ......  !!!!

Av SanCha - 19 maj 2010 11:35

Ja som jag skrev igår så har jag fint kaffe minsann och bjuder gärna på en kopp och ni bara kan ta emot här. Härligt!

 

Vad har vi för galet väder idag då efter gårdagens värsta scenario med svettningar och folk som pustade och hade sig hela dagen OCH kvällen. En dag jag inte vill ha tillbaka.

    

...och gränsfall om det inte blir regn också!

Av SanCha - 19 maj 2010 11:26

  

Grattis alla "Maj-sor" på namnsdagen.


Imorse satte sig hunden bara ner och ville inte gå längre. Jag stod och väntade ut honom och precis när jag tänkte lyfte upp honom och gå hem reste han sig upp.

Jag frågade om han hade ont och ville gå hem och då tvärvände han snabbt som ögat. Nosade och for fram och tillbaka över stigen.

Det var således bara en löptik som orsade mina nervbesvär så tidigt på morgonen.  

Av SanCha - 18 maj 2010 22:25

Fick hjälp av mannen att flytta om lite ute på gården så att jag kunde fälla upp anordningen till kläderna. Sedan for jag runt som om jag hade en bisvärm efter mig och bytte från vinter till sommargarderober. Vek ihop kläder och vädrade en del om man nu kan kalla det för vädra i denna hetta. Det står öppet överallt fortfarande och det är ju inte klokt.


Nu är det i alla fall klart och har bara en garderob kvar med jackor i som jag ska kasta ut imorgon och vädra eftersom jag inte litar på vädret inatt.

Jag skulle behöva rensa kläder och skänka till klädinsamlingen också. Fast då måste jag prova kläderna innan och det orkade jag inte ikväll. Så jag fick en smart idé   och tar jag fram ett plagg i taget varje dag och ser att det är för litet så så lägger jag det i en påse som sedan ska bort.

Det innebär att jag måste börja i en ände i garederoben och ta ett plagg i taget. Gud vad jag är smart och visst är sådant här viktigt att skriva om. Det rensar både hjärna och hjärta så att man känner sig tyngdlös.   


Imorgonkväll ska vi bort på mat och det ska bli både skojigt och skönt men hoppas det är något svalare i luften då.


Snart dags att duscha och sedan är det bara att krypa ner i slafen. Tur att vi har takfläkt om det skulle krisa men jag tror att fönstret får stå helöppet i alla fall i början.


God natt med er!  


Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Arkiv

Prenumerera på bloggen

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se