SanChas blogg!

Alla inlägg under april 2010

Av SanCha - 19 april 2010 21:54

Någon har flyttat på Håkans bar och bjuder på hockey istället. Det roliga i hela kråksången var att det var jag som skulle kolla på TV och hade 10 min innan bänkat mig. Det slutade med att mannen kom springandes då han hörde omändringen och jag satte mig med tidningen.

Jag är ju så nyfiken på hur det gick för Håkan och om han verkligen fick sparken. Om någon vet så håll igen ordentligt för jag vill inget veta.


Nu är det i alla fulla fall nyheter och då är det bäst att informera sig lite om läget och om vulkanaskans färd. Obehagligt vad det har dragit med sig bl a flygförluster med ekonomi etc.

Dumma är ju dem som sätter sig i ett plan nu när det väntas bli värre. Tragiskt om nu något skulle hända.


Ja ja...*suck*ANNONS
Av SanCha - 19 april 2010 16:56

Tänk att jag såg dem nog de där små fåglarna som gömmer sig långt därinne i busksnåren. De kvittrar och är inte precis tysta ifall faror nalkas som ex att jag kryper där under och försöker zooma så gott det går. Fast jag räknas nog inte som farlig även om man kan skrämma vettet ut småbarn emellanåt.

  

Har Ni sett vilka små söta bon de bygger? De är inte stora trots det stora antal ungar som förekommer och pilfinkar och gråsparvar får ju mellan 5-6 st ungar vilket räknas som mycket. I alla fall när de ska få mat.


Det finns flera fågelarter som tror de är osynliga.

Skatan och om denna ska jag inte skriva något idag men lär återkomma eftersom den är min favvofågel med alla sina hysch och upptåg.

  


En annan rolig sprättare är kajan och den brukar hänga i det sista som finns kvar i talgbollarna hemma och gunga fram och tillbaka så att det riktigt sprätter ut från till de andra som sitter under och och kikar upp med huvuden böjda. En lurig fågel det här och som jag personligen inte vill ha in på tomten. Så därför har min hund ett mycket viktigt jobb, "hund-vakt"!

  

-"Se sån stil han har"!  

ANNONS
Av SanCha - 19 april 2010 13:18

  

Har inte bloggat på ett par dagar och så kommer det ett blogginlägg vad sexighet är för något. Nåja det finns ju kanske ett skäl till detta och beror ju på att vi människor har ett stort intresse av det här och det spelar ingen roll vilket kön man besitter heller utan alla engagerar sig på något sätt i det här. Det finns så mycket folk med lik i garderoberna men det vill de givetvis inte erkänna.


Tillbaka till min fråga igen och vad definerar man egentligen som sexigt? Något som man dras till eller bara en snygg förpackning? Det är ju stora skillnader men för många en och samma sak. Vart går gränser för att vara snygg och sexig då? Det kanske är lika svårt att svara på det också. Det kanske är så att det finns något snyggt hos den som har sexapel eller vad tror ni?

  

Oavsett vilket är det som en hägring att vila ögonen på något vackert även om det är hos någon tvåbent person också. Fast det får man ju inte visa för tydligt så att personen blir förnärmad eller kanske rent av mallig. Näe vi behåller det i smyg och kikar över tidningskanten. Nu är det annars en period som det är fullt lagligt att visa sin uppskattning till det andra könet. Man får busvissla och bocka och hålla upp dörrarna för varandra. Bara kom ihåg en sak, det gäller att titta och inget mera. Där går en stenhård gräns som vi alla måste respektera oavsett hur lockande det kan vara med ett par intensiva blå ögon, eller farligt bruna ögon som känns som en magnet. Eller rumpor som vickar...hm... då...ja jisses vad mycket man kan räkna upp när man väl börjar *fniss*


Så ut och njut av naturen och dra dig inte för att smickra någon öppet. Det värmer och chockar och får blodet att pulsera snabbare för det är ju VÅÅÅÅÅÅR!


Av SanCha - 17 april 2010 15:25

Deeeet bliiiir .....ja....hm...ja det blir ....men det blir ju hallonpaj.


Ingen kan väj ha undvikit denna reklam på TV och här blir det Wokade grönsaker ner blandat med lök och allt vi hade i kylskåpet samt couscous och då från durumvetemjölet och inte grytan i sig som också kallas couscous.

Det är jättegott och ett bättre alternativ än ris tycker jag.

  


Vad ska Ni äta då?

Av SanCha - 17 april 2010 13:56

En vän bad mig kika in på en annons där det såldes hundvalpar som var av intresse för att få lite mothugg...hehe....  Sagt och gjort så kollade jag upp bilderna som egentligen inte sa ett dyft men jag tyckte priset var lite väl högt för rasen samt att det fanns dåligt med underlag gällande föräldrarna varför jag skrev ner lite allmänna frågor och gav till min vän.

Vi får se hur det går med den affären!

  


Vad jag ville nämna i detta inlägg är den kopiösa mängd valpar/unghundar som ligger ute på annons. Nu tittade jag endast på ett ställe men blev mörkrädd när jag i veckan bläddrade igenom lite flera saiter på nätet under annonser.

En del kunde inte ens stava ordentligt till sin ras!!!

Det skrev lite lögner också och för ett vant öga kan man på bilderna se felaktigheter trots att valpar kan se diffusa ut med öronlappar som inte står upp som de ska samt verkade vara lite äldre också än vad som angavs i annonsen.


Låt inte lura er av det här och ffa se till att det finns ett orginal i besiktningen gjord av veterinär och titta så att ALLA punkterna är genomgångna samt att intyget endast är en vecka gammal vid leveransen. Man kan även vid otydligheter ringa veterinären som besiktat för att kompletera frågor man har.


När det gäller priserna som anges i annonsen är det bara för bedrövligt att se hur blandraserna stiger och snart är detsamma som de renrasiga om nu inte detta redan hänt. Det kommer bara att eskalera mera istället för att seriösa uppfödare backar för att också ge sina valpar en chans. Jag har diskuterat detta med några uppfödare som är inne helt på min linje om man nu ska fortsätta vara uppfödare. Det är ju inte mycket som egentligen blir kvar när alla utlägg är gjorda och valparna försvunnit från hemmet. Dessa uppfödare brinner för sitt jobb och pengarna här betyder inte allt. Dessutom föder de flesta uppfödare jag känner upp sina valpar i hemmet och det finns få kennlar mot hur det såg ut för ca 20 år sedan. Det är ingen lönsam industri och vi ska heller inte belöna de oseriösa genom att köpa deras valpar. Det är hårt att sitta kvar med 5-6 st kvar efter att ha fått kanske ca 8-9 valpar. Vi vet ju att de senare måste ha avlivats av någon i kändiskretsen för till veterinären hamnar de inte om det inte förekommer sjukdomar som man vet med sig blir både kostsamt och odrägligt för hunden i långa loppet. Det förekommer ett stort mörkertal i det här och kanske på sikt man får blunda för valparnas oskyldiga små ögon för att det ska bli en bättre framtid. Det måste bli ett slut på köksbordsaveln  där politiker tar mera ansvar eftersom SKK inte kommer med några bra intiativ och motarbetar det mesta som läggs fram.

Det är skitdåligt med hjälp överlag på det här området och i slutänden är det alltid hunden som kommer i kläm bara för att människan vill sko sig i denna industri.

Du kan göra mycket för att hjälpa till här genom att följa nedanstående tips.


Markanta tips!

Stöd inte blandrasaveln och köp inga hundar hos oseriösa uppfödare.

Besök uppfödaren innan du bestämmer dig och fråga hur det ser ut med deras uppfödning. Det är mycket inmtressant att lyssna på samt be att få en referens till någon tidigare valpköpare om sådan finns.

Be att få se papper på både tik och hanhund samt kontrollera med hanhundsägaren hur hanen är. Besök dem också om det går bra och gör allt för att kolla valpens linjer tillbaka.


Det finns massor att göra för att trygga den valp man köper. Däremot kan man inte trygga valpen för olyckor, sjukdomar som kan inträffa varför man ska försäkra sin hund direkt efter hemkomsten. Detta är ju inget ens att diskutera och har man inte råd med försökring ska man nog inte heller köpa en hund eftersom hunden också kan ställa till med elände som senare kan kosta skjortan av hundägaren!


Halleluja och här fick jag ventilera fötterna ordentligt!
Av SanCha - 17 april 2010 12:42

Ja man måste passa på när det fungerar och mannen springer runt benen på mig med golvmoppen. Det luktar citron.


  


I luren hörs bara;

-tack för att du väntar

..och undrar varför de tackar. Det är ju inte de som drar in teleräkningen.

Ibland tycker jag att jag förstår så lite och undrar hur stor min hjärna verkligen är. Kan den krympa och blir riktigt orolig nu?????


Av SanCha - 17 april 2010 12:34

  

Telefonen hoppade igång under natten igen, på egen eller med tekniker hjälp har jag ingen aning om.


-ring ring...

-Skynda dig att svara!

Av SanCha - 17 april 2010 12:20

   

     

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se