SanChas blogg!

Alla inlägg under april 2010

Av SanCha - 10 april 2010 19:26

Flera fall av allergier mot kött

9 april, 2010
Det senaste halvåret har tre personer fått den ovanliga diagnosen köttallergi vid Södersjukhuset i Stockholm.

Aldrig tidigare har sjukhuset fått in något fall av köttallergi.

– Vi undrar nu om det har blivit vanligare eller om vi har blivit mer uppmärksamma på ovanliga allergier, säger mottagningens överläkare Lars Gottberg i ett pressmeddelande som TT tagit del av.

En av patienterna ska också ha få en kraftig attack med andningssvårigheter efter att ha ätit köttfärssås.

– Kvinnan vill gärna äta kött igen. Vi ska nu försöka ta reda på om hon tål älgkött genom hudtest och senare troligen låta henne testa att äta älgkött på mottagningen, säger Maria Starkhammar, läkare på allergimottagningen, enligt pressmeddelandet.


Skapad 2010-04-09     Skribent: Olle Olsson
 
Kände mig manad att lägga den här info och ryser vid tanken på en sådan utvecklingen!

ANNONS
Av SanCha - 10 april 2010 17:21

Han har blivit jättestor internationellt.

En vän hittade det här på en hemsida från staterna och då förstår man ju vad flickorna tycker där. Hoppas de gillar hans rollprestationer också.

 

 

 

 

Alexander Skarsgard, born in Sweden, Aug. 25, 1976. This 6′4″ extremely beautiful Swede plays the naughty but misunderstood vampire Eric Northman in HBO’s immensely popular True Blood. He. Is. Gorgeous. Possibly the world’s perfect man. End of story.

ANNONS
Av SanCha - 10 april 2010 17:08

Jisses vad det svänger skönt!

  

Av SanCha - 10 april 2010 16:55

Oj vad den här dagen rusar iväg och det är ingen ordning alls på minuterna. Värst är det med sekunderna för de hinner jag knappt se.


Nu är det i alla fall färdigstädat inne och på altanen. Imorgon flyttar vi ut till trädgården. Ja inte bokstavligt utan fortsätter städa där. De har ju lovat oss en sol så jag har mina förhoppningar att vi kanske ska hinna så också. Har handlat hem lite olika sallader och persilja (storbladig). Det var visst något mer som mannen gillade och om jag inte minns fel tror jag det var mangold. Den har gått bra tidigare.


Har tinat kycklingfileér och ska ungsteka dem med lite god sås till. Kanske blir det klyftpotatis men så långt har jag inte tänkt ännu.

Magen börjar kurra men innan jag ska ägna mig åt maten ska jag gympa lite och sedan duscha. Allt i sin ordning med andra ord!


Ha det superduper gott!

  

Av SanCha - 10 april 2010 13:28

  

...och här städas det för fulla muggar!

Tar bara en fikapaus nu men ska snart fortsätta. Hunden ska kammas också med underullskam och sedan är nog det sista vi har sett av hans päls inomhus. Skönt att det är över för den här fäll-perioden.


Vad gör ni då? 

Av SanCha - 9 april 2010 14:21

Sevärt i ca 3,30 min

 

 

Jag tycker att det är lite sjukt att likna sin idol så man gör precis vad som helst för att förändra sitt yttre.

Det här är annars riktigt bra och spelar mindre roll vem som vann duellen.


Av SanCha - 9 april 2010 13:37

Idag gifter sig grannens dotter och det blir lite jippo hemma på förkvällen. Vi är förvarnade och tom medbjudna av de generösa grannarna. Har tackat nej p.g.a den annars otrevliga diskreminering som uppstår då de tidigare barnen inte uppvaktats av oss.


Jag minns när de flyttade hit och deras barn använde vår baksida till soptunna. Där kunde ligga både bullpapper, chipspåsar etc. när man kom runt hörnet.

En dag blev jag förbannad med all rätt och gick in till de alldeles förskrämda grannarna. Antagligen stod håret på ända och var jag lika högröd i ansiktet som när jag vårsolat de första gångerna kan jag ju förstå hur de reagerade.

Jag tog med mig alla deras barn och bjöd in dem till vår baksida och visade våra blommor och hur det allmänt såg ut. Soptunnan bleknade alltmer för barnen och de gjorde aldrig om det här. Deras föräldrar tyckte att jag hanterat situationen bra. Sedan växte en s.k vänskap fram som är svår att beskriva. Jag gillar dem helt enkelt och enligt mannen är vi de allra bästa grannarna man kan tänkas ha. Det är väl bra betyg om något.


Nåja, nu gifter sig den äldsta dottern och hon som hade lovat att gifta sig med min man ifall vi skulle skilja oss. De har alltid skämtat om detta och pappan har skrattat gott varje gång. Annars är det ju så att de gifter sig inom sin egna krets och den dottern nu gifter sig med har en syster. Den systern har nu grannens son sneglat på och de ska också gifta sig i sommar.

Ja jag säger då det!


I alla fall kommer det att spelas musik för hela grannskapet och har vi inget att göra lite senare mannen och jag kan vi ta och dansa lite bakom vårt höga staket.

De ska hålla efterfesten på annat håll och det blir säkert tyst här runt 21.30 tiden.

Man kanske gjorde bort sig som tackade nej....  


Av SanCha - 9 april 2010 12:59

  

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se