SanChas blogg!

Alla inlägg under oktober 2009

Av SanCha - 15 oktober 2009 17:45

Nyligen ätit och tar en kaffetår innan jag ska sätta igång och städa av lite.


Blir äntligen Libanesisk mat imorgon (fick veta det nu) men kan ju vara skönt att det är städat ändå hemma. Har fått tag i menysedeln till denna restaurang och det finns 10 små rätter att välja på alt. 15 och 20 också. Vet inte vad det kan vara i de övriga men skulle säkert tro att 10 rätters räcker gott. Ska bli smaskigt och ser fram emot det!


Var ute med hunden innan maten och den blev då anfallen av en galen liten Jack Russel/Papillon. Mannen som hade hand om flexikopplet hade verkligen ingen koll på sin hund. Hade jag inte stannat så hade hunden följt med oss ut över gatan också och kanske blivit påkörd innan linan tagit stopp. Jag lyfte den lilla argsinta krabaten och bar den tillbaka till husse som bara stod och fjantade sig och tyckte det här var jätteskoj. Kikade sedan på min egen hund så han inte fått något jack och även om den andra hunden bet min så svarade även min upp men han bet inte denna gång vilket man kanske ska vara tacksam för då lagen säger att man får stå för allt vad ens hund gör och tillfogar andra.


Så min vovve fick en godis för bra uppförande och en guldstjärna att sätta in i sin bok. Den heter kort och gott "Terriern i mig"! Glad


Nej nu har maten hunnit sjunka undan så man kan gå på snabeldraken. Den ska ju också luftas emellanåt.

Trevlig kväll önskar jag Er alla som tittar in!

  

ANNONS
Av SanCha - 15 oktober 2009 14:22

Ger du dricks när du är ute på krogen och äter, eller går till frissan? Kanske rent av till taxikillen bara för att han är så snäll och skjutsar hem dig?

Man tänker som oftast inte på att de får sin lön och det du ger, ger du säkert svart också.


Har en ny omröstning och rösta på nu så får vi se hur svenska folket gör i dessa situationer!

Här till höger under presentationen--------->


Tack för din medverkan också!

ANNONS
Av SanCha - 15 oktober 2009 13:53

Vi har inte haft vår platt TV speciellt länge och jag tyckte det var ett sattyg när mannen kom hem med den. Det är fortfarande inte många program/filmer som fyller ut hela skärmen heller. Så den bit som blir över på varsin sida är den bit man kunde klippa av och återställa till den gamla dumburken.

Läser att de ska sluta tillverka dem också. Jättebra då vi har borrat upp denna på väggen i ett nyrenoverat rum.

Halleluja säger jag bara.

Fast drar de så mycket ström är det kanske bara bra att de slutar tillverkas och att de hittar något annat substitut snarast möjligt innan den vi har går sönder.


Hur sjukt är inte vårt samhälle om man kan bli abortmissbrukare som det framgår i dagens Aftonblad. En kvinna i medelåldern har gjort 15 aborter och fick ett rus av detta. Hur är det möjligt frågar jag mig som kvinna. Är det smärtorna av själva aborten som fängslar kvinnan - självplågare? Eller kan det vara sexet trots allt som kvinnan vill ha?


Nej jag är för gammal för allt sådant här och min hjärna får bara inte ihop det och jag tycker vi lever i en så sjuk värld att snart ingenting förvånar mig. Eller gör det inte det? Anna Anka har i alla fall en poäng när hon säger att vi alla är "galningar" ha ha....


Solen lyser och himlen är blå...

Härlig frisk och hög luft ute och om näsan blir man röd.


Ha en härlig fortsättning på dagen!


Av SanCha - 15 oktober 2009 13:08

Av SanCha - 14 oktober 2009 23:34

Duschad och klar och står startfärdig att hoppa in i slafen. Mannen hann före mig men det berodde på att han trängde sig före när jag duschade. Så jag fick gå och vänta på honom medan han borstade sina tänder. Vi har två toaletter men den ena är min och den la han beslag på. Dyra böter detta!


Har tittat igenom lagtexten idag över Jordbruksverket och kommunen när det gäller att hålla hundarna kopplade. Tyvärr så finns det ingen lag som gäller i vår skog. Bara en rekommendation. Så går hunden intill dig som om du hade ett koppel på hunden och med en sådan pli att den inte sticker, stör andra och jagar vilt får man alltså ha den lös.

Skillnad gäller badplatser, torg, parker och de inre av stadsdelarna.


Så nu vet man det och kan alltså inte hojta längre att folk MÅSTE koppla sin hund.


Det här är viktigt att känna till för alla kommuner har det inte likadant. Se över vad som gäller hos dig om du har hund eller reagerar på lösa hundar som skenar fritt och en bra bit från ägarna. De gör i så fall fel.


Nej ..........nu sängen så godnatt med Er!

  

Av SanCha - 14 oktober 2009 19:46

*Sakna*

Grymlings var en musikgrupp som blev känd i början av 1990-talet. Medlemmar var Göran Lagerberg, Magnus Lindberg, Pugh Rogefeldt och Mikael Rickfors. En stor hit var "Mitt bästa för dig" som slog långtidsrekord på Svensktoppen. De har gjort comeback på senare tid, men utan Pugh Rogefeldt. Han ersattes av Mats Ronander. Bandet har släppt 3 album, "Grymlings" 1989, "Grymlings II" 1992, och en till skiva med namnet "Grymlings", 2005.

Namnet kommer från fastighetsnamnet Grymlings i socknen Eksta på västra Gotland (strax innanför Karlsöarna). Mikael Rickfors ägde gården på denna fastighet under senare delen av 80-talet. Det första albumet "Grymlings" är faktiskt inspelat i en enkel studio på gården sommaren 1990. Därmed fick albumet ett speciellt sound och gör verkligen skäl för namnet "Grymlings". Flera medverkande hade med sina familjer som passade på att fira semester samtidigt. Allt detta framgick av ett TV-program som visades i samband med att albumet lanserades.

Nästa skiva "Grymlings II" spelades in i en studio i Stockholm.

Av SanCha - 14 oktober 2009 14:26

Vore det ett bra system att sätta barnen i fängelse när varken föräldrar, skola eller andra inrättningar kan komma till tals med barnen?


Jag såg ett avsnitt av serisen "inlåst" och förstår att det här kostar pengar men vänder man på steken så kanske det i det stora hela skulle kosta mera om barnen fick härja fritt också.


Jag tyckte om det jag såg och att se ungdomarna tappa den hårda masken och bli ungdomar på nytt samt få känslor var ett mycket bra betyg.


Inatt har ungdomar varit ute och förlustat sig igen där vi bor. Nya lyktstolpar är uppsatta där vi efterfrågat kommunen om hjälp. Vi har kunnat sett vart vi går samt känt en någorlunda trygghet när vi tvingats ta oss fram där under kvällarna än att famla sig fram i kompakt mörker.

Dessa fina lampor var totalt kraschade i morse och med glas splitter överallt så vi med hundar tvingas att ta en annan väg.


Vad gör föräldrarna? Inte ringer de om hjälp och skygglappar har de på sig som tror att barnen ligger i sina sängar och sover.

Jag tycker det här med förstörelsemani skall vara lika hårda straff på som något annat de gör. Det kostar oss skattebetalare i slutänden oavsett vad vi vill eller inte. Jag hade ju hellre betalat dessa pengar till sjukvården och till de gamla än till lampor som måste lagas upp. (Gällde även de söndersparkande stolparna.)


Alla barn behöver trygghet och det ska man nog fundera på om man kan ge barnen det innan de sätts till världen.

Såg du programmet och vågar du ha en åsikt här?


Av SanCha - 14 oktober 2009 14:19

Tack för er medverkan och majoriteten verkar ju inte fira namnsdagarna.


Vi har nyligen slutat i vår familj att köpa presenter men att ringa, kanske ses på en fika och en tårtbit kostar ju inte så mycket och dessutom får man ju skäl att ses.


Firar du namnsdagar?
Ja!  
  26.3 %
Nej!  
  73.7 %

Totalt har 19 personer röstat.
Omröstningen startade 2009-10-07 11:40Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se