SanChas blogg!

Alla inlägg under oktober 2009

Av SanCha - 20 oktober 2009 16:13

Sonen fick en jättechans att åka till Korea och sedan ett besök i Tokyo också innan hemfärd. Jösses vad berest han kommer att bli och nu har han slagit mig med hästlängder sedan jag får lägga till New York och Thailand till hans fördel också.


Jag är bara rädd för alla sjukdomar som cirkulerar och då han inte vaccinerat sig känns det ju än mer oroligt.

Han åker på Torsdag med flickvännen och vi ses alltså ikväll för att krama om varandra.


Det är mycket just nu och jag hinner bara titta in korta stunder och blogga men så här är ju livet att man ibland har mera och ibland mindre med tid.


Trevlig Tisdag på er alla som kikar in och grattis på namnsdagen! Tyst 

ANNONS
Av SanCha - 20 oktober 2009 14:36

Pulstagning, behövs det?

Det är bra att kunna ta pulsen på sin hund. Den visar hur hunden mår och kan vara bra i situationer när man heller inte har en tillgång till en febertermometer.  En hög eller låg puls säger heller inte att hunden behöver vara sjuk och kan bero på andra omständigheter som t.ex ansträngning, värme, stress osv.


Referensvärdet ligger på 70 – 120 och något lägre för större hund och tvärtom för mindre hund, högre puls. Valpar har också lite högre puls.

Som regel ökar hundens puls något vid sjukdom!


Så här gör man!

Låt hunden vila i omkring 15 min och var varsam då du vill undersöka hunden så den inte går upp i varv. Massera den en liten stund så att den lugnar sig.

Lyft sedan ena bakbenet när hunden ligger på sidan och sätt ihop pekfinger och långfinger på den stora lårartären där ljumske och lår möts. Använd en klocka med sekundvisare.

Det svåra är att räkna slagen på en minut så räkna på 15 sekunder och multiplicera det med 4. Är du riktigt bra på detta kan du räkna slagen på en halv minut och multiplicera med 2.


Bli nu inte rädd om du känner att pulsen slår ojämt som exempelvis så här;

-dunk, dunk, dunkdunkdunk, dunk......

Det beror på att hunden har normalt oregelbunden  repiratorisk sinusarrytmi, d v s högre frekvens vid inandning.


Så räkna ALLA slag du hör, även de svaga.

Gör om det flera gånger så kommer du snart fram till vad just din hunds puls ligger på. Notera ner det och ha det som en jämförelse den dag du misstänker att hunden inte mår bra.


Det är också en bra vägledning för veterinären att få veta när du ringer och rådgör!

Lycka till med din hund!

//Sanna

Copyright ©Du kan inte kommentera det här inlägget!

ANNONS
Av SanCha - 20 oktober 2009 13:57Nu är det snart på upphällningen med svamp i naturen. I helgen plockade någon "trattisar" och de brukar ju vara en av de sista svamparna inför vintern. De allra flesta har omvandlats och brytits ner av kyla och väta. Många små insekter har också kalasat sig på några.

Jag tycker svampar är magnifika oavsett de är ätliga eller inte. Så otroligt vackra i sin form och färg. Det är få saker i naturen som stjäl mina blickar som de.


Av SanCha - 20 oktober 2009 11:37

  

Fick förfrågan om jag kunde göra en Memory bild av M.J och efter några dagars filande blev resultatet så här. Det ska tryckas upp en affisch av denna bild och jag blev rätt så nöjd faktiskt och tycker inte den blev så grällig.

Jag brukar inte göra sådana här jobb åt andra eftersom jag tycker att alla kan lära sig photoshop om de vill och man behöver inte vara konstnärligt lagd alls. Det är mitt andra storjobb och kanske valde jag fel yrke (skojar) och det är jätteskoj att leka sig fram tills resultatet blir det bästa man kan åstakomma just den dagen i den månaden, det året!

Av SanCha - 18 oktober 2009 18:08

Avklarat maten, disken och strukit en skörd som skulle ha räckt till Rom om man knytit ihop allt. Ja kanske inte så långt men till Berlin i alla fall.


Hittade en linneduk som legat ett tag i botten av strykhögen och den hade fläckar som heter duga. Det hade slaffsats ordentligt på det kalaset och värdinnan hade antagligen lagt ögonen kvar på kudden när den duken hängdes efter tvätt dagen efter.

Nu fick den åter igen breda ut sig och "TABORT-medlet" fick verka omsorgsfullt innan den åter fick förpassas in i tvättmaskinen. Den här gången gjorde "INGA" ett bra jobb och ut kom en vit ren linneduk som väl aldrig varit så vit. Tror att blekmedlet tog bort lite av den beiga färgen också. Nåja den är nu fläckfri i alla fall och det var ju huvudsaken.


Ska köpa pappersduk till nästa fest om det ska vara så här jobbigt efteråt!


Ikväll är det väl den obligatoriska Wallander-filmen. Mannen skulle basta fick han för sig och har väldigt ont i sin rygg. Vad han gjort är en gåta men det kanske uppstod sedan han tvättade bilen i morse. Man vet ju aldrig hur det kan bli med skelettet efteråt när man kryper omkring inuti bilen. Så det var säkert då det kraschade till lite tyst. Han får väl hålla sig lugn några dagar så går det säkert över och om inte får vi ringa Ipren-mannen.

Det är lite synd om honom i alla fall och jag ska bädda ner honom framför TV när han ångande kommer in från bastun.


På tal om bastu så har jag aldrig förstått varför man frivilligt sätter sig och svettar. Den enda gymnastik jag gillar och skulle kunna tänka mig att utföra varje dag är simning så då kanske ni förstår mig. Näe att svettas är äckligt, otrevligt och osunt och det gillar inte Sanna.

-Det syns att man har arbetat då säger mannen stolt.

Så jag har många ggr haft på mig lite vatten under armarna och gått in till mannen och sagt;

-Nu har jag jobbat hårt, och han tittar beundrande på mina "svettiga" kläder!

Det betyder bra betyg!Flört


Trevlig kväll önskar jag er alla och tror inte jag hinner blogga något mera ikväll.

Hörs imorgon!

  

Av SanCha - 18 oktober 2009 14:41

Ja jag kom inte på någon annan rubrik!Obestämd


Av SanCha - 18 oktober 2009 12:06

Jag vaknade av att något väckte mig.


Är det så vi kanske alltid vaknar fast vi inte minns?


Nåja, här var det en bildörr som slog igen och sedan en till och det var nästan så gardinerna rörde på sig att den tryckvåg som gick ända utifrån gatan och in på vår tomt och sedan rakt in genom fönstret. Tänk er då om det hade varit en riktig tryckvåg och antar då att garidnerna inte skulle hänga kvar efteråt. Ja jag tror kanske att inte ens huset skulle finnas kvar eller lilla jag.

Usch, vilka söndagstankar!


I alla fall gick jag upp och när jag kom ut i köket trampade jag på hundens ben som han lämnat kvar där i mörkret kvällen innan. Det gjorde så satans ont och var jag inte klarvaken innan så blev jag det nu. Jag tog ett extra hopp framåt och landade nästan på dörren in till vardagsrummet. Jag stod där och gned min fot när jag såg något röra sig utanför fönstret och det var någon jag kände igen så jag haltade fram till fönstret. Där ute stod mannen och dammsög bilen och skurhinken med skumm hängde över kanten och trasor låg slängda lite här och där på asfalten.

Jag är starkt oroad av hans tidiga morgonsysslor så jag tassade in på toaletten och när jag gjort det alla gör så lagade jag en frukost som heter duga. Ropade in mannen som var lagom klar med bilen och räddade grannarna från att ytterligare få en stunds lugn och trygg sömn. Mannen har inte förstånd att förstå sådant och jag har allvarliga funderingar på att smuggla ner en sömntablett i vattenglaset kvällen innan. *skojar*


Efter disken lade jag mig en liten stund medan mannen tog hunden och lämnade vårt villaområde. Lugnet hade åter sänkt sig och jag kände hur mörkret omslöt även mig.....

Av SanCha - 18 oktober 2009 12:03

...det är ju bara 7 personer som svarat i min omröstning här till höger. Så kom igen nu och rösta på så vi får se hur svenska folket tänker i denna fråga.


TACK också!  

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se