SanChas blogg!

Alla inlägg under oktober 2009

Av SanCha - 26 oktober 2009 13:21

Jag blev mycket glad då jag fick se att nya reklamen har fått en annan plats på bloggsidan. Där den låg innan gjorde mig lite smått hysterisk då det hoppade och for medan man skulle läsa någons blogg och det gillade inte mina ögon som redan innan är tråkiga och ger mig besvär att läsa.

Så att de placerades till ena sidan blev mycket bättre.


Tack!

/SannaFlört

ANNONS
Av SanCha - 26 oktober 2009 12:38

För intresserade!

MIna fina små pojkar!

Jag har letat på nätet samt ringt lite samtal och det är svårt att komma fram till värdet av dem idag. Går man på dollar och från förra året kan priset ligga på ev. 5000 kr st.

Så oavsett pengar eller inte är de mina och står där och spelar så fint när jag så önskar.


Hittade dessa länkar om A Santini samt två bröder till ovanstående av intresse!

http://www.lonestartradingcompany.com/noname163.html
http://www.instappraisal.com/category/tags/-santini


ANNONS
Av SanCha - 24 oktober 2009 19:05

Äntligen en stunds vila för mina stackars fötter. Hela dagen har gått i skrattets tecken och det är ju bra. Så det är alltså inte bara mina ben som fått bättre muskelatur utan även kinder- samt magmusklerna. hehe


Vi började dagen med att besöka ett loppis och sedan ett till och sist så skulle vi bara kika efter vart vår gamla korgmöbelaffär tagit vägen och där var också ett loppis nu.


Jag har fått huvudbry sedan jag kom hem och ringt runt lite och det har nu visat sig att jag gjort ett stort fynd på den första loppisen vi var på. I botten på den ena figurinen sitter det lappar kvar medan den andra bara skultörens namn. Det är de kända orkesterpojkarna från DEPOSITATO Italien och den ena blåser althorn och den andra spelar basfiol. De är 15 cm höga. Vad jag gav ska jag inte berätta men detta är ett helgerån. Jag ska fortsätta forska och på nätet finns väldigt lite att läsa om de här.

Skoj i alla fall att någon gång få göra fynd men jag hade köpt dem oavsett kändisskulptör eller inte!


Sedan åkte vi och handlade blommor och lite nya krukor. Tillbringade sedan hemkomsten med att kasta gamla fula blommor och byta ut till de nya fräscha och nu ser det alldeles förträffligt fint ut i våra fönster.

Mannens porslinblomma har också fått komma i jord och med en klätterring isatt för bästa resultat enl blomsteraffären. Så jag skruvade den runt ringen och det blev ju inte så värst vackert då den bara fyllde en sida. Så hoppas den växer snabbt så jag kan linda ner den och tillbaka mot mitten.


Sedan åt vi pomme och kycklingspett och nu står magen rakt ut. Synd att det ska bli så bara för att man "tankar" magen. Bilen blir ju inte runda underifrån och släpar i marken precis. Det vore bra om det kunde vara lika där.


Ikväll är det körlslaget och hunden och jag sitter som vanligt på första parkett. Han ska få sin nya present av mig som jag hittade på loppis. Det är en kudde med ett hundhuvud på utanför och när man viker ihop kudden så möts de av kardborreband och då blir det en hundkropp. Då den såg tämligen ny ut men kändes skitigt fick den åka in i tvättmaskinen. Torktumlar den nu och hunden sitter där och tittar på alla de varv hundkudden far runt...runt...

Antar han vill ha den snart och får se om den hinner torka till körslaget. Annars får hunden gärna vara min huvudkudde. Tyst  


Trevlig kväll på er alla och ha det nice nu!

  

Av SanCha - 23 oktober 2009 19:08

Ikväll ska jag börja hålla tummarna hårt för ett par stycken som jag har som favoriter och hoppas de får stanna kvar. Har glömt vilket tema som gällde men oviktigt i sig.


Mannen har varit och köpt Ferraribilar och jag har dammsugit och våttorkat av lite. Ska hoppa in i duschen så jag blir klar lagom till 20.00


Trevlig Idolkväll på er alla!

  

Av SanCha - 23 oktober 2009 16:26

Det är bara att kasta sig ut med hunden och hinna rasta honom lite och sedan kommer mannen från Thairestaurangen och hämtar upp mig.

För vi ska fira ikväll.....att det är fredag!Flört


Vad ska du fira?

Av SanCha - 23 oktober 2009 14:35

Koprofagi!

Sedan begynnelsen har valpar och unghundar ätit avföring ute, både sin egen och andras. Om det sedan skulle fattas något för matsmältningens del får de lärda tvista om. Det finns inga studier och belägg för att detta måste finnas en medicinsk orsak bakom beteendet. Även veterinärer har olika åsikter om detta och så länge man inte hittar något fel på "alla" bajs ätande hundar är det bäst att lära dem att låta bli. Generellt växer detta bort vartefter hunden blir vuxen.


Att sedan rulla sig i dylikt är ju en annan sak som jag inte tar upp här.


Några symptom man ändå ska vara uppmärksam på om hunden äter avföring är avmagring och/eller lös avföring. Då bör man nog utreda om det föreligger parasiter i tarmen samt hur aktiviteten föreligger hos bukspottkörteln som kan ha ett samband med koprofagi.

Man kan även prova att ge hunden vitaminer och mineraler en tid för att se om det här upphör.

Kontrollera så att din hund får ett fullvärdigt foder med bra innehåll!


Man vet ju idag att vissa djur faktiskt äter avföring för att behålla tarmens bakterieflora. Om detta också skulle gälla hundar vet man inte men det är ju inte helt otroligt.

Hundar äter med förtjusning avföring ff a från hästar och rådjur. Här finns ju nedbrutet gräs och detta skulle i så fall likna "gräsätande hundar" med stora behov då tarmslemhinnan kan vara irriterad eller med en begynnande magkatarr.

Fast med den teorin är vi tillbaka på ruta nr 1 och då skulle alla valpar ha en magkatarr och så är ju inte fallet.


Det finns djur som måste äta avföring för att överleva. Elefantungen äter ju moderns avföring föratt bibehålla rätta tarmbakterier. Det finns djur som inte kan smälta växtfibrer i maten och äter på nytt upp sin avföring för att tillgodo göra sig detta.  Här ses bl a haren och kaninen.

Hunden har ju flera ovanor för oss som att kräkas och sedan åter äta upp sin mat. Den har som regel då inte blandat sig med magsaften utan endast saliven. Den här typen av kräkning kallas regurgitering och räknas som ett normalt beteende.Det finns mycket att skriva om denna märkliga åkomma hunden har men jag slutar med orden en veterinär en gång sa till mig;

-Lite skit dör man inte av, det är bara människan som reagerar!

 

Personligen tror jag det bästa man kan göra är att sätta fast locket ordentligt på soptunnan och plocka upp avföring efter sin hund tills nya rön kommer av vikt. Då minimerar man för andra hundar att äta detta samt träna sin egen hund med ett bestämt nej så man är tydlig med vad som gäller för hunden.


Lycka till med din hund!

//Sanna

Copyright ©Du kan inte kommentera det här inlägget!

Av SanCha - 23 oktober 2009 11:28

...och precis som SMHI utlovade. Hade förr haft 20 grader varmt som sonen fick när han anlände till Korea inatt. Trodde att det skulle vara varmare där men även Tokyo ligger på ca samma temperatur. Fast vem hade sagt nej till 20 grader och det skulle ha varit rent av behagligt. Gud vad jag längtar till sommaren!

På bilden har vattendroppen stelnat något och inte långt ifrån att det kunde varit en isklump som satt där. Jag fryser bara jag ser den och sörplar lite på kaffet så jag håller mig varm.


Trevlg helg önskar jag er alla!

  

Av SanCha - 23 oktober 2009 11:22

  

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se