SanChas blogg!

Alla inlägg under oktober 2009

Av SanCha - 28 oktober 2009 19:40

Jag har knappt hunnit med att lyssna på nyheterna ett par dagar men ikväll hörde jag en påannonsering om ett kommande program. Det skulle handla om USA och hur de själva iscensatt raiden 11 sept 2002.

Vad är nu detta för ryktespridningar? En video cirkulerar på YouTube och det är om denna programmet skulle handla. När, var och hur hann jag inte uppfatta. Det kanske du gjorde så fyll i här i så fall.


Jag skakar på huvudet och tycker snart allt är ofattbart och tilliten till människan krymper....

ANNONS
Av SanCha - 28 oktober 2009 16:44

Ingen ändring av vaccindosering!

Rekommendationen om att ge vaccinet mot svininfluensa i två doser ligger fast. Det långsiktiga skyddet med endast en dos är ännu oklartH1N1

Det europeiska läkemedelsverket EMEA:s läkemedelskommitté, CHMP, håller fast vid sin tidigare rekommendation att vaccinet mot svininfluensa ska ges i två doser. Detta trots att vissa data tyder på att en dos av vaccinet kan räcka för vuxna.


Anledningen till att CHMP inte vill ändra sin rekommendation är att det fortfarande är oklart hur länge skyddet varar från vaccinet givet i enbart en dos.


Däremot meddelar det svenska Läkemedelsverket att det är möjligt att avvakta med den andra dosen upp till sex månader efter den första.
Eftersom barn under 12 år och riskgrupper får ett sämre immunsvar av vaccinet ska de alltid vaccineras med två doser för att få ett fullgott skydd, enligt Läkemedelsverket.ANNONS
Av SanCha - 28 oktober 2009 12:50

28 oktober har This is it premiär i hela världen. Planerat datum för biljettsläpp till visningarna i Sverige är 27 september.Om jag inte läste fel så hade den kort tid på bio (ca 14 dagar) så det är bäst att planera in sitt biobesök om man är intresserad!


Av SanCha - 28 oktober 2009 12:31

Cool

Lisa var ute och plocka blåbär i skogen plötsligt kom Olle.
- Du får 5 kronor om du hänger i knäväck i det där trädet.
- Okej.
När Lisa kom hem frågade hennes mamma vart 5 kronan kom ifrån.
- Jag fick den av Olle när jag hängde i knäväck i ett träd.
- Men det förstår du väl att det bara var för att han ville se dina trosor.
- Ha ha..där lurade jag han allt, jag har ju inga trosor.

 

 

 

Guld i mun

Ute i kalla Sibiren var det en gång två hungriga soldater som hade gått vilse.
På vägen hittade de ett fiendelik som var fastfruset på marken. De stod och tittade lite granna på liket då den ena sade:
-Du, vi kollar vad han har ätit.
-Men hallå va äcklig du är.
-Jo det gör vi.
Han tog fram sin kniv, skar upp den frysta magen och ropade: -"Åh kolla, risgrynsgröt!". Han tog fram sin sked och kastade sej över magsäcken, käkade och skrapade rent hela magsäcken.
Samtidigt sade den andre soldaten: -" FY FAAAN VAD ÄCKLIG DU ÄR!! Hur fan kan du äta det där? Du är ju sjuk i huvvet!"

En timme senare när de hade gått vidare en bit sade den mätta soldaten: -"Ah, du hade nog rätt. Det var jävligt äckligt!" Så han stoppade fingrarna i munnen och spydde upp all risgrynsgröt. Då kastade sej den andre soldaten över spyan och slevade i sej allt.
Då sade den förste soldaten: -" Men va fan du tyckte ju det var äckligt!"
-Ja, kall gröt ja!

 

 

 

Glad

-"Vad heter han som kom sist i vasaloppet"?

-"Inge Glid"!

 

 

Trevlig Onsdag och grattis Simon och Simone på namnsdagen!

  

 

Av SanCha - 27 oktober 2009 18:11

Ja det ska jag se kl 20.00

Del 4 av 12. Martin Timell, Björn Christiernsson och Bosse Rappne fortsätter arbetet med växthuset. Bosse tipsar också om hur man på ett enkelt sätt kan bygga en odlingsbädd för perenna växter och kryddor. Lulu Carter åker hem till Sofia och skapar en afrikansk känsla i hennes lägenhet.


Ska bli skoj att se det färdiga växthuset sedan eller orangeriet som de kallar det också.


Idag kommen mannen hem med en ny kökskran. Den såg läcker ut och är nu den allra första prylen som kommit till vårt nya kök. Det är en sådan där rund svängd och lite högre kran. Jag såg en liknande kran i Tomas och Simons inredningsprogram. Skillnaden var bara att det lyste blått vid kallvatten och rött vid varmvatten och satt som en ljuskägla inuti kranen och lyste upp vattnet. Sådan lyx behöver inte vi och än så länge vet vi åt vilket håll man vrider kranen.


Ha en förträffligt trevlig kväll nu och passa på att njuta av livet!


Av SanCha - 27 oktober 2009 18:10

Av SanCha - 27 oktober 2009 17:03

Nu är det illa ställt med glasögon till datorn och jag har just nu lånat mannens läsglasögon. Så det är hög tid att beställa tid hos optikern. Det skulle jag gjort för över ett år sedan men blev sur då inte båda ögonen kunde opereras för gråstarr. När bara ett öga togs så passade ju inte de nya glasögonen och dessa har jag alltså haft sedan dess.

Nu har gråstarren blivit sämre på det andra ögat också och svårt för optikern att ställa in rätt styrka då. Det är ju typiskt mig att det alltid ska klanta till sig med allt. Så antagligen kommer jag bara att få rätt glas till det nyopererade ögat och det andra kanske en ca styrka som ju inte lär passa.

Det ögat som inte opererades var inte mogen helt samt att läkaren ville undvika att ta båda om något skulle hända. För det var bra med ett reservöga som han kallade det. Det tyckte inte jag men spelade ju ingen roll. Nu tror jag starren snart är mogen och då blir det att byta glasögon igen. Fast jag kan inte vänta längre och måste ha nya nu så att jag kan läsa och skriva. De här jag lånade av mannen stämmer inte helt de heller eftersom jag har ett brytningsfel på ett öga och det är ju inte läsglasögonen slipade efter.


Var detta intressant?Tyst


Vad blir det för mat?

Jo enkla fiskbullar, kokt potatis sat sallad och baguetter med snör/ost.

Kall öl och fika på det med en mazarin.


Har inte hört några nyheter idag och hoppas att alla städer finns kvar på kartan samt att folk kan var lite mera sams.


Hörs kanske senare!

  

Av SanCha - 26 oktober 2009 13:56

Jag har inte haft tid att kika in här så mycket under helgen och har varit fullt sysselsatt med andra uppgifter. Det kan bli så ibland och då är det dessto roligare att kika in och se vad som hänt under frånvaron.

Det första jag fick se var ju att vi fått reklam på vår reklam-fria blogg. Det var ju ett slag i ansiktet och har hitills inte hittat den länk och med det skäl som gjort att denna blogg inte längre anses vara bloggfri.


Jag som för övrigt har stora problem med att läsa - skriva rätt etc fick ju större problem med att se när reklamen fladdrade hela tiden i det inlägg man satt och läste. Det kändes inte bra så att den är flyttat nu är jag tacksam för.


Jag förstår alla som reagerat på det här och kanske är det så att man har inte så mycket att välja på om man vill ha förbättringar. Det kostar väl även att bygga på hemsidorna och förbättra. Det får vi vara med och dela kakan och passar det inte får man ju leta efter en annan blogg. Jag tycker trots allt att vi fått det snyggt här men man skulle önska att reklamen gick att flytta - längst ner....ha ha!


Mannen och jag går och snorar och idag har jag även satt igång att nysa till mångas glädje. Skoj att folk roas av så lite som nysningar och det bjuder jag på men slemhinnorna blir bara mer svullna och fattar inte vad det här beror på. Det blir värre ute och måste ju vara något jag inte tål. Ska skaffa nässpray idag och se om det hjälper.


Har drömt inatt och det var en salig röra på människor och dess inblandning i mitt liv. Jag minns tom att en cowboy var med och kanske var det Roy Rogers för han log så snällt hela tiden. Ni som inte vet vem den mannen var så kommer här en liten bild.

Nu har löptikarna satt igång i vårt område igen. Jag tror banne mig att det bara är några veckor vi har det lugnt tills nästa tikar börjar. Stackars alla hanhundar säger jag bara.

Vi motionerar lite mera och byter område så berörs inte hunden så mycket. För det finns inget värre än att ha en hund som mer eller mindre ligger och gråter. Då har man inte gjort sin plikt som hundägare tycker jag. Aktivera och motionera säger jag bara. Det blir ju dessutom bättre vartefter hunden växer upp men helt bra, näe det går ju inte då det är hormoner som trycker på!


Nu är även påtåren uppdrucken och dags att göra lite nytta men först måste jag snyta mig för hundrade gången.

Ha en bra dag och grattis Amanda och Rasmus på namndagen!

Hörs!

  Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se