SanChas blogg!

Direktlänk till inlägg 29 september 2009

Spindlar stora som hus!

Av SanCha - 29 september 2009 18:52

Jag avskyr spindlar och jag har mycket svårt att mosa en under skorna som mannen gör. Han kan tom ta dem med sina fingrar och kasta ut dem. Proceduren för mig kan istället ske som med dagens drama!

När jag kom hem hade solen passerat sedan länge vid altanfönstren så det var hög tid att vinkla upp så man fick lite ljusintag innan det blir kväller.

På den sista delen av de fyra lamellgardiner som jag kom till satt där två spindlar och hade det lite mysigt gömda ut mot gården osynliga för mig först. Så de kom ju fram synliga när jag vinklat banden och var rätt nära mitt ansikte. Det var inga små spindlar det här och ryms säkert i min handflata om jag hade det modet.


Jag blev givetvis rädd och kastar huvudet bakåt och tar ett bamse liv baklänges med påföljd att jag trampar på ena stolsbenet och faller åt sidan och mot fönstren. Höll på att ta med mig lamellgardinen men som väl var klarade det sig.

När jag rest mig så ser jag den ena av spindlarna kliva av den andra och ge sig iväg uppåt och då fick jag fart. Sprang in och hämtade centraldammsugaren med sin 12 meter sladd och skyndar mig att koppla in sladden och dra med mig så mycket som möjligt av slangen medan jag halvspringer ut genom köket och vidare ut på altanen. Jag sätter munstycket mot den ena spindeln först men av luftintaget åker en av bandefrån lamellgardinen med in och jag får tvinga dem att släppa och då hamnar nästa i mittpunkt osv. Allt annat fastnar i suget utom spindlarna som nu flyr i olika riktiningar. Här gick det undan dessutom så det var ju lite bråttom också. Jag morrade samtidigt som jag nådde en av spindlarna som precis skulle ta språnget ner på golvet.

-Jaaaaa, skrek jag för full hals och hoppade jämfota när den sögs in i dammsugaren. Jag letade efter den andra som nu måste ha gömt sig ovanför vid taket. Så jag lade ner dammsugaren och sprang snabbt in och hämtade min trappstol för att nå upp till taket. Hör då ett fasligt liv och skyndar mig tillbaka och ser att slangen har flyttat sig i egen riktning och nu åter sugit ín flera band från draperier. Så jag kastar ner trappstolen och skyndar mig att stänga av slangen så att de lossnar från munstycket.

Klättrar så upp på stegen och tittar försiktigt på avstånd fram och hittar den största spindeln och far då ner igen för att greppa slangen. Tar den med mig upp igen och sätter på strömmen. Kikar efter spindeln som nu trängt in sig i ett hörn och riktar slangen snabbt i spindelns riktning. Då blir den saligt förbannad och hoppar upp på slangen och bara 2 dm från min hand. Jag skriker för full hals och kastar slangen utan att tänka mig för och den dundrar ner på golvet med en smäll och gör ett saligt märke i det nya trägolvet. Själv har jag lättat från trappstolen och har satt mig i säkerhet i köket men eftersom slangen går genom dörröppningen kan jag ju inte stänga dörren. Så jag står där innanför på tryggt avstånd och vevar sakta in slangen. Spindel är borta sedan länge och vart den tog vägen vet jag inte. Mannen har fått leta också sedan han kom hem och vi ska även be "Efterlyst" på TV om hjälp.


Hunden fick jag inte så mycket hjälp av och när det var som mest liv i luckan hörde jag honom sucka och stöna och mumla -"krake" eller något liknande.

Nu är jag så orolig att den andra spindeln som jag sugit upp kan ta sig ur byttan under huset och ta sig upp via röret och då är det liksom bara att kliva rakt in i mitt hem. Hur roligt känns det på en skala 1 - 10?


Altanen är i ordningställd med alla stolarna på plats runt bordet och lamellgardinen hänger där det ska fast det är lite knöggligt på sina ställen efter dammsugaren framfart. Repan i golvet vittnar bara om händelsen som kommer att gå till historien som alla våra barnbarn senare får läsa om i skolan vartefter det skrivs in.


Kvällen är åter med frid och fröjd i vårt hem och den försvunna spindeln är också den snart ett minne blott.


   
ANNONS
 
stina

stina

29 september 2009 19:44

Stackars lilla spindeln!

Måste fråga dig hur gör du dina foton med din stämpel på, har upptäckt att en besökare på min blogg har tagit ett kort från min blogg och gjort den till sin, inte kul.

http://enenkelstina.bloggagratis.se

 
annette

annette

29 september 2009 19:44

hahaha...ja här känner man igen sin rädsla lite..jag har verkligen fobi för spindlar...dammsugade oxå upp en ganska stor spindel en gång men den kom utkrypandes igen *hihi* så nej för damsugare här hemma när det gäller spindlar. :)

http://loppingvin.blogg.se

 
Sussi

Sussi

29 september 2009 21:16

Vad jag hade kunnat gett för att få se det där hihihahah
Underbart berättat. Skrattade som bara den!!
Tur att man inte är lika rädd för spindlar som du är..

Ha en mysig kväll
kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

29 september 2009 22:14

Du kan få låna WERA. Hon är en snabb o säker spindelmööööördare :)
Ombyggnad på nya hemsidan och bilder i den gamla. Varför använda EN blogg? Haha!
kramen

http://www.trollborder.webs.com

 
Ingen bild

dotobe

29 september 2009 22:45

Vilket äventyr! För dig! Skrattade hjärtligt åt beskrivningen för jag kan se framför mig vad som hände. Du kan också få låna Benson! Han tar alla flugor och spindlar i vårt hus...

 
Ingen bild

Jag

29 september 2009 23:30

Du har fått svar i din blogg stina! *ler*

Monica o dotobe!
Vilka äckliga hundar ni har....ha ha

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SanCha - Söndag 3 feb 10:00

Nu får väl de snöälskande så det räcker och blir över!     Mannen skulle iväg tidigt i morse och jag hade svårt att sova då det sista jag såg var snö som yrde och fyllde på gatan/trottoarerna bl a. Ville att han skulle stanna hemma eller åtminsto...

Av SanCha - Lördag 26 jan 12:44

    Idag är jag precis lomhörd eller vad man ska kalla det. Hör varken ordentligt på höger resp vänster öra. Var på vårdcentralen igår för att få hjälp men då de upptäckte en hinna eller hudflaga som verkar sitta fast framför trumhinnan ville de i...

Av SanCha - Tisdag 22 jan 11:18

Kall utomhuspromenad och halkig. Det är det värsta att det är så förbaskat halt och inte hjälper de små stenarna som de lagt ut under snön när det är rena rama Rolf....ett helvete m.a.o. Nåja tog mig runt i skogen på en timma som normalt brukar ta ...

Av SanCha - Söndag 20 jan 19:49


Du som orkar hålla dig vaken eller bor där det inte är molningt. Ut och fota månen då. Så här ser den ut just nu där jag bor men kommer att få molningt tyvärr i natt.   Kram/S ...

Av SanCha - Söndag 20 jan 10:04


Så skönt det ska bli idag och bara duscha, klä sig lite fint och gå bort på mat. Mums och härligt! Har köpt en härlig begonia med färgerna vitt och lila och den blommar precis överallt på topparna. Den hoppas jag blir en vårklick hemma hos värden/v...

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se