SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2009

ANNONS
Av SanCha - 14 augusti 2009 16:39


Jag berättade ju för ett tag sedan om vårt nya träd som inte bar frukt på några år. Sedan kom det då ett endaste litet päron förra sommaren och mannen hade paxat för detta då trädet egentligen är hans. Han gick ut varenda dag och kände på det lilla päronet som växte och växte och snart skulle mogna.

En kväll kom han in sorgsen och berättade att skatan tagit päronet och att det låg på marken med två stora hål i sig. Mannen var tröstlös och jag bannade dessa skator som satt på grannens tak och skrattade oss rätt upp i ansiktet.


Nåja det var då och nu är nu!

I år har det kommit  minst två i alla fall och nu vaktar även jag med ärtröret framme.


Trevlig fredag och helg och allt vad ni nu ska hitta på!

ANNONS
Av SanCha - 13 augusti 2009 23:30


När man inte ens kan sticka ut nosen utanför dörren utan att bli blöt så får man hitta på något inne.

Först försökte jag leka "följa John" med hunden så vi fick lite motion men han stannade hela tiden så jag höll på att snubbla över honom.

Frågade om vi skulle leka "kurragömma" istället och det tycktes roa honom bättre.

Hunden fick börja och jag satt där och räkande till hundra och jag tjuvkikade inte en endaste gång....KOOOOOMMER skrek jag när jag landat på hundra! Jag kunde bara höra TV ljudet och klart som korvspat att det var Ernst som var i bild och precis det som jag velat se. Nu visste jag hur tjurig hunden skulle bli så jag fick ju offra mig. Jag smög omkring och hoppade fram med ett dundrade tjohoooooo där jag trodde hunden skulle vara men det var tomt varenda gång och ingen hund i sikte.


När jag letat i alla rummen blev jag ståendes och lyssnade igen. Regnet hördes lite mera än tidigare och när jag gick fram till altandörren fick jag se att den bara var igenskjuten. Så där ute bakom dörren satt hunden och skrockade av skratt. Dum som han är såg han inte att jag upptäckt honom genom glasrutan så jag låtsades leta högt medan jag gick ut till köket och bredde mig en macka. Hela tiden pratade jag högt så hunden skulle tro att jag hade stora problem att hitta honom.

Nåja man ska ju inte vara för elak så när jag ätit upp mackan så låtsades jag ramla mot altandörren som gick upp. Hunden blev lika glad som jag när jag låtsades upptäcka honom och vi dansade runt lite tills det var min tur att gömma mig.


Hunden satte igång att räkna på sitt sätt, 25, 95, 32, 14 osv. Han kan ju inte räkna så allt är ju tillåtet och jag skubbade så fort jag kunde till sovrummet och satte mig på golvet bakom det höga skåpet och kämpade med fnittret som höll på att krypa ut inombords.

-Hundra, skrek hunden. Så långt har han i alla fall lärt sig och det är ju bra. Nu kommer jag, skrek han igen och jag sköt in benen ordentligt och höll andan för han är en jäkel på att höra allt.

Jag satt så en lång stund och det började värka i knäna. Jag lyfte ut benen så tyst jag kunde och satte mig tillrätta igen med ett leende och tyckte platsen jag valt var himla bra. Ögonen blev bara så väldigt tunga av att sitta där i mörkret och lyssna på regnet.


Jag vaknade av att taklampan tändes och mannen kom in. Han blev riktigt rädd när han fick se mig och hoppade till.

-Vad sjutton gör du där, frågade han.

-Leker kurragömma med hunden, svarade jag.

-Jaha men hunden ligger i soffan och sover, svarar mannen då och där låg han när jag kom hem.


Jag reste mig upp och haltade långsamt ut från sovrummet och gick in till hunden som låg på ryggen i ena hörnet av soffan och snarkade högt. Ja så högt att man inte kunde höra nyhetsuppläsaren.

-VARFÖR LIGGER DU HÄÄÄÄÄR, sa jag lite väl högt till hunden. Du skulle ju leta efter mig. Hunden som blev väckt precis som jag ryckte till och for ner på ena sidan av bara farten. Han kikade på mig och gäspade stort!

-Enkelt svar, du gillar macka och jag gillar soffan, svarade hunden och hoppade ner på golvet och sträckte på sig. Han blir nästan 1½ meter lång då fast han är så liten. Ja och fast han är så liten så har han en stor käft och ur den hoppar det alltid något otroligt som får mig att komma av mig, även denna kväll!


God Natt vänner!


Av SanCha - 13 augusti 2009 19:33


Mmmmm......

Av SanCha - 13 augusti 2009 19:07


Forts. på tidigare blogginlägg!


Fick smyga mellan gardinerna för att kunna ta lite bilder.

De här barnen är inte ens i målbrottet och säkert inte äldre än 11-12 år. De har jobbat konstant hela dagen och killen med linnet har gått i regnet så här hela tiden och nu är det kallt ute vill jag lova. Så ligger inte den gossen i lunginflammation så har han nog någon med sig på vägen som man säger.


Stackarna!


Sedan är det lätt för andra att mena att man ska leka polis i tid och otid och anmäla. Man kan inte lägga sig i allt och detta är något mina grannar får ta konsekvenserna av, inte vi. Och för mig är det färdiganmält på vår gata hoppas jag så man kan få lite lugn och ro nu innan man blir en jordgubbe. (Mannens specialututtryck!)Av SanCha - 13 augusti 2009 14:10


Först blev jag sur när mannen ringde och meddelade detta men nu har jag tänkt om och förstår varför.

Om det skulle bli regn idag när de klistrar underlaget så stänker det upp och kladdar ner husväggen.


Så vill man ju inte ha det och därför ville basen att vi skulle skjuta på detta till nästa vecka. Så om det regnar nästa vecka så skjuter vi på det till veckan efter det. Sedan hamnar vi mitt i snöstormen som gör att vi får skjuta lite till!


Nu ska jag berätta om något annat. (Om grannarna med osten och de sena uppesittar kvällarna.)


Våra stackars grannar rakt över gatan har tagit emot erbjudande att också lägga ny asfalt. Det är från det ökända folket som det stått om i tidningarna och pratats om på nyheterna. De kommer över från England och barnen som är med är minst 8 år och äldst kanske 14 år. Varför de inte går i skolan fattar jag inte och vad det är för pack vet jag inte heller.

När grannarna fick se att vi skulle asfaltera så ville de också nappa på samma tillfälle. Då de fick ett pris backade de. Sedan kom de här då från England och de mätte och hade sig ett par ggr och sedan försvann de. De tar alltid ut förskottsbetalning vilket man direkt som köpare ska dra öronen åt sig. Nåja det är ju grannarnas sak och inte mina problem. I alla fall kom de över till oss då de fick se att vi hade stora hål i asfalten efter växterna och undrade om vi var intresserade att få vårat också asfalterat (samtidigt den dagen det skulle ske). Vi berättade att vi redan ordnat detta och då blev de oroliga och ville veta vad vi skulle betala etc.

De fick inte veta något så klart och nu idag är de hemma hos grannen och har satt igång.


Mannen berättade att det är 4 vuxna grabbar i ca 20 - 25 års åldern samt 2 små knattar som hjälper till att slå sönder asfalten. De ska alltså ta bort all asfalt och plattor och asfaltera hela uppfarten.

Precis så här står det om dem och vad de sedan gör är att lägga ett så tunt lager som bara efter att tjälen gått ur marken spricker. Då har de sedan länge lämnat Sverige och bytt ut grabbarna.


Vad göra? (som en annan granne brukar säga bekymrat)


Vi kan bara se på och hoppas trots allt att grannarna får det fint och inte blir upplurade samt att rasket åker dit och att de minderåriga barnen får en chans att gå i skolan och utbilda sig.

...men jag ringer inte och gör anmälan. Det överlåter jag åt andra och har nog med mitt nu!


Ska ta en smygarbild om de är kvar så får nu se åldern på barnen som jobbar!


Nu vräker det ner igen och känns bra att de inte kom idag då!


  


Av SanCha - 13 augusti 2009 13:02


Jag kikar ut och ser en klarblå himmel med endast lite moln runt om i kanterna. Ingen fara tänker jag och ser framför mig lunchen med ca 15-20 min med nosen rätt upp mot skyn. Nästa gång jag uppmärksammade vädret var när åskan gick. Det fladdrade till i lamporna här och nu var det dags att stänga fönster och dra upp markiser. Spring spring....

Vad hände? Jo ingenting. Inget regn men de ondskefulla molnen har envist cirklat runt mig som ett hån. Jag satt inne på lunchen och det gick hur bra som helst det med men det hade ju varit en höjdare att få en smak av sommaren även för bara några minuter.


Nu ska jag ha lite kaffe som plåster på såren och man får ju inte roligare än vad man gör sig. Så jag lägger på ett leende och tänker som så att det finns alltid något värre än åska och regn. Snö bara för att ta ett exempel, det kan vara hemskt tråkigt vissa dagar. Så man får som sagt göra det bästa möjliga av det.Av SanCha - 13 augusti 2009 12:32

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se