SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2009

Av SanCha - 18 augusti 2009 18:29


Håll tummarna att inte regnet står som spön i backen nu också så vi tvingas skjuta på det ännu en gång.

Så kl 07.00 är det jag och hunden som kommer att trängas i fönstret för att se, ja eller om vi tar med oss stolar ut och sätter oss på första parkett.


Det ska bli så skönt när detta är klart och har väntat länge nu!

ANNONS
Av SanCha - 18 augusti 2009 18:18


Jag kallar den för "Carl-Johans mormors frön" när vi omnämner den här hemma hos oss och det var just Carl Johans mormor som gav mig de här fröna för många år sedan.

Det är en ett årig buskliknande växt och kan bli mycket hög, nära 2 meter.


Blommorna är lika blåasom blåklockans färg och slår ut platta/runda under dagen och drar ihop sig på kvällen. Fröna ligger sedan inne i de runda frökapslarna som bildas efter att blomman slagit ut ett par ggr. I frökapseln ligger det ytterligare en rund liten kula och i den finns mängder av små frön som bara är att torka och strö ut i små hål till året därpå.


Någon som vet vad växten heter? Vore tacksam för svar i så fall.

ANNONS
Av SanCha - 18 augusti 2009 15:16


Jag ser en del frågor om det här och har också sett hur olika vi ser på hösten. Så här har hösten kantat mitt liv.


~När jag var barn och skulle gå till skolan i augusti så var det höst.


~När jag blev tonåring så blev det höst när man hittade trattkantareller.


~När jag blev vuxen var det dags att tvätta fönster efter alla sommarflugor som ställt till det och då lagom till hösten.


~När jag hade fått barn kom hösten då det var dags att köpa nya regnkläder till dem. 


Idag kommer hösten när det inte är någon mening med att sola längre. Man ser att solen inte tar på samma sätt även om det kan vara skönt att sitta ute om det finns värme. Man känner det i luften och speciellt på morgonen. Den där speciella kalla fukten som finns kvar i skuggan innan solen värmt upp. Ja då är det ingång av hösten och snart kommer det att förändras i naturen. Bladen ramlar av och växterna torkar ihop. Det blir kallare både på morgonen och på kvällen. Man tvingas ta fram varmare kläder och skor. Det går inte att stoppa årstiden även om man vill hålla kvar sommaren lite till. Det är bara att acceptera att den här sommaren kom och gick med blixtens hastighet.  


När tycker du att det är höst?

Av SanCha - 18 augusti 2009 11:35


Bäst att skriva några rader så ni inte trodde att jag blev bortrövad i söndagskväll.

Det är mycket nu och data (privat) får komma i andra hand.


Lampan har vi fått upp hemma men jag glömde alldeles bort att ta bilder igår för att visa er. Ska genast göra det vid första bästa tillfälle.


Sonen med tjej har nu landat på Sicilien och jag kan riktigt känna hur de vaknar upp till en utsikt med gyllenbrunt gräs och en tupp som gal. En och annan syrsa hörs säkert också och insekter som far fram över fälten. Fast fick de fönster in mot gården har de säkert bara en pool som utsikt.

Jag återkommer om jag får någon rapport från de unga tu...hehe!


Det blev sen lunch idag men bättre sent än aldrig och magen bockar och bugar så dramatiskt. Nu kaffe och sedan ett nappatag igen!

Hörs och ha en goer dag!

Av SanCha - 16 augusti 2009 23:01


-Dina favoriter är på TV, skriker mannen.

Det är spöken och jag måste bara rusa nu!


Natti natti och sov så gott om ni kan! :))


Av SanCha - 16 augusti 2009 22:11


Mmmmm dit åker sonen med tjej imorgon och jag är inte så lite avundssjuk. Ja inte på dem men på resan som så. Jag vill också....


(Hinner ni kasta ett öga hit så lyckospark på vägen och ha det jättegott.

Kram och älskar er!)Av SanCha - 16 augusti 2009 19:13


Man blir ju mörkrädd så snabbt som tiden går och det är bara när man städar det möljer.


Vår gatlampa är nu på G. Mannen har gjutit under plattan med armeringsrör och när det torkat (imorgon) är det bara att skruva fast lampan. Det blir bra det vartefter och tänk vad det kommer att lysa upp nu. Inte bara på marken och runt dammen utan i högan sky också.


Eftersom det är två lampor i den här lyktan så ville vi verkligen vara enade om hur lampan skulle stå vinklad och vriden. Mannen fick stå där ute medan jag och hunden sprang runt inomhus och kikade hur det såg ut från alla fönster. När vi hade bestämt oss gick vi ut och sa till.

Sedan lurade vi mannen ca 30 min senare och sa att vi ändrat oss och att det inte blev så bra så där vriden som vi först bestämde. Mannen tappade hakan som redan förstört en platta och hade nu kommit en bra bit på väg.

Hunden skrockade och sa;

-April april, men mannen var inte öppen för humor denna dag.


Nu är det friidrott på TV och hela Sverige sitter inomhus och och äter och fikar franför TV-apparaterna. Det är nog bara jag som inte följer mängden för nu har tom mannen bänkat sig med kaffekopp och kaka. Ja tom hunden följde efter honom som en förlängd skugga.


Det har blåst och det har regnat ett par droppar men mestadels har solen varit i topp. Det såg inget rart ut med badpoolen så den är undanstoppad nu och kommer inte fram under det här året mera!

-Skönt, sa hunden och spottade efter den när mannen bar ner den under huset. När han såg att jag iaktog honom svarade han bara kort och gick iväg med huvudet buret högt och svansen likaså;

-Hallucinationer och kändes som en kallsup.


*suck*


Nu ska jag ha lite kall cider!
Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se