SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2009

Av SanCha - 20 augusti 2009 11:47


Torsdag och vår bröllopsdag. Grattis till mannen och mig.


Kika ska ni få se vad fina mina medicinalväxter har blivit. Det är en alunrot båda sorterna trots de olika färgvarianterna. Den översta heter ju röd alunrot och om den kan jag berätta detta.


När indianerna skadade sig och fick ett öppet sår stoppade de in lite röda alunrotsblad och tuggade upp en tjock salvinering som de sedan lade på såret. Det sägs läka snabbt och hålla flugor borta och desinfektera bra också. Man blir allt lite nyfiken och skulle vilja testa. Någon som har ett sår?


-Vad blir det för mat? Pannkakor? :)


Ha en go torsdag på er nu också!

ANNONS
Av SanCha - 19 augusti 2009 12:05


- Snus......

ANNONS
Av SanCha - 19 augusti 2009 11:46


Så här blev resultatet när nu allt är klart med denna lampa, gjutning etc.

Det blev inte så dumt om man får säga det själv och det får man ju! :))

Av SanCha - 18 augusti 2009 20:59


Ni som hänger med om grannarna, nu kommer det NYTT NYTT.....


Träffade mannen hos grannarna rakt över gatan (ja de med osten och de sena uppesittarkvällarna) nyss.

Han frågade mig vad vi betalat för våra markplattor på framsidan. Jag sade priset och då berättade han att de hade kommit ihop sig med engelsmännen. De ville ha 22.000 kr för rubbet och 11.000 kr efter att de tagit bort asfalten. Det var inte det pris de gjort upp från början men engelsmännen menade på att de släpat bort plattor som inte ingick i avtalet. Fast några 11.000 kr kan det ju inte kosta att lossa, lyfta upp och bära dem runt huset?!


I alla fall hade de fått sand idag som en lastbil varit där och tömt. Någon asfalt ska det tydligen inte bli utan med marksten. Deras pris på sten var hutlöst så grannen skulle ombese detta själv och skaffa annan hjälp till att få dem lagda. Frågade om jag eller mannen kunde göra det? De är allt bra fräcka va!!!

6.000 kr hade han betalt "totalis" och de skulle inte få ett öre mer.


Om jag nu fattat allt rätt för han var ivrig och kom av sig i svenskan och det blev lite arabiska emellanåt också. Det är ju ett språk jag aldrig kommit mig för att förkovra mig i även om jag kan ett ord;


-Jalla (skynda)!Av SanCha - 18 augusti 2009 19:09


Ja det ska det bli om några minuter då mannen kom hem med en bamsekartong. Vet inte hur jag ska få plats med den i frysen men får väl stuva in kokosbollarna till mindre pastbunkar. Fast nu ska mannen fiska kräftor i morgon natt och behöver varenda plastbunke.

Det är mycket nu både här och där....

Kopp på er!

Av SanCha - 18 augusti 2009 19:01


som Gert Fylking sade vid "Nobelprisutropet"!

Nu blev jag glad, jag som vill se melodifestivalen men har tyckt att dessa delfinaler är både tramsiga och onödiga.

Läs nedan!


Foto: Scanpix


Melodifestivalens regler förenklas.


Systemet med utslagsdueller i delfinalerna i Melodifestivalen var så krångliga att både artister och tv-tittare tyckte att det var svårt att hänga med. Därför görs reglerna i schlager-SM om igen.

Efter att Malena Ernman hamnat på en pinsam 21:a plats i årets Eurovisionsschlagerfestival i Moskva har SVT börjat jobba på att riva upp en del krångliga regler och moment.


Bort med delfinalsdueller.   

Det är genomgripande förändringar som är på gång för att förbättra nästa års svenska Melodifestival. Utslagsdueller i delfinalerna kan exempelvis ryka till 2010. Det finns långtgångna planer på att ta bort det momentet, skriver Expressen.  


Experter i stället för jury.

I stället för att ha en gallringsjury som tar ut tävlingsbidragen, finns idéer om att låta experter fatta det beslutet i framtiden.


Utländska låtskrivare släpps fram.

Utländska medkompositörer har hittills varit helt förbjudna i tävlingen, men från och med nästa omgång kan de tillåtas finnas med på ett hörn vad gäller jokerbidragen. 2011 ska tävlingen vara öppen för alla låtskrivare, enligt Expressen.


Hurra hurra hurra .......

Av SanCha - 18 augusti 2009 18:53


Nu kan du göra årets klipp.

Nu är det dags att semesterfynda för alla med sen semester.

Solresorna är alltid billigast i slutet av augusti och i september - 2009 är inget undantag.

– Det bästa klippet kan du göra om du vill vara borta två veckor. Nu kan du få 14 dagar till priset av en vecka, säger Peter Hellström på Fritidsresor.


Ex; En resa till Medelhavet med specificerat boende kostar ungefär 2 600 kronor hos de stora charterföretagen, om du bokar nu och reser iväg de närmaste dagarna. Och priset är mycket riktigt detsamma oavsett om du reser en eller två veckor. Vill du bara ha en flygstol så kommer du undan med 600 kronor till exempelvis Mallorca.


Se mera!

Av SanCha - 18 augusti 2009 18:40


...eller det man inte vet, vet man ju inte!

Ja ni fattar säkert av vidoesnutten.

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se