SanChas blogg!

Alla inlägg under augusti 2009

Av SanCha - 22 augusti 2009 21:45


...en dusch och sedan en kall Porter och kasta mig raklång i TV soffan!

Du då?


Hittade den här som jag letat efter tidigare men aldrig fått tag i. Massor med minnen och uj uj och aj aj....ha ha!


Ragamuffin Man by Manfred Mann.


ANNONS
ANNONS
Av SanCha - 22 augusti 2009 20:13


Knivar och eld är nog min största fasa och då tänker jag på de stackars byborna utanför Aten som försöker skydda sina hem istället för att skydda sig själva.

Vad skulle man själv ha gjort?


Det är så lätt att säga att man givetvis skulle ha lagt benen på ryggen men om man tänker efter riktigt noga att i huset finns allt man äger och har. När det brunnit ned har man bara askan kvar.


Så jag har full förståelse för de människor som stannat kvar för att försöka rädda sina hem även om det är dumdristigt.


...en varm tanke går till de drabbade!Av SanCha - 22 augusti 2009 20:10


Två bilder från trädgården idag!

Av SanCha - 21 augusti 2009 14:43

Av SanCha - 21 augusti 2009 13:58


Jag tycker det här har varit en tråkig vecka som gått. Vissa veckor bara försvinner men den här har masat och sölat och strulat. Jag har heller inte varit på humör och kan ju bero på hormonerna...hehe!


Jag är lite halvskadad också med små blessyrer som knappt syns men som känns dessto mera. Så jag gnäller för mig själv och tycker så synd om mig. Jag frågade hunden också bara för att stärka självkänslan om det inte var lite synd om mig och hunden svarade nästan för snabbt; -Jaaaa!

Det får mig alltid att fundera vad han sitter och trycker på och det lär ju komma fram oavsett om jag vill veta eller inte men än så länge får jag vara tacksam för det snälla svaret.


Vi har en igelkott som inte vill kliva över till grannen utan stannar på vår sida. Den vänder bara ryggen till och fräser och kluckar när vi kontrar den och hunden blir alldeles vansinig. Ja han är så arg så han vägrar att ligga ute i hundkojan eftersom "kotten" ligger där på nätterna. Om den sover där eller inte ska jag låta vara osagt men den skiter ner och sabbar hundens fäll.

Nu har jag skurat ur hundkojan och lagt in en rentvättad fäll och så ställde jag boll korgen framför ingången i natt så inte "kotten" kunde gå in där. De har ju loppor också och det vill vi inte ha i det här huset. Så nu gör även jag allt för att den ska förflytta sig härifrån.

Förstår ni nu att vi måste fått det fint när inte ens "kotten" vill flytta härifrån...ha ha!


Hunden hinner bara hem så far han runt till baksidan och nosar efter "kotten" och är den kvar får den en skvätt ovett och är den tillfälligt borta så sätter sig hunden där och starrbligar rätt in i busken och rör sig knappt om det inte är mat på gång.

Så här kan vi ju inte ha det!


En bild från min blommande trädgård!


Av SanCha - 21 augusti 2009 11:05


Vad uppnår man med att dra och slita i sin hund för att den har spring i benen som jag brukar säga? Dessutom kan ju inte metoden fungera eftersom hunden fortsätter att dra. Den kommer att fortsätta ända tills nacken säger ifrån och hundägaren står med en trasig hund. Det kan bli så illa att den hunden kanske inte ens överlever sin 2 årsdag p.g.a den dyra veterinärvårdsräkningen. Dessutom kan det bli ett tragiskt lidande för hunden. Så istället för att lägga pengar på vård kanske man skulle lägga dem på utbildning. Det finns nybörjarkurser och det finns fort. kurser etc. Bara att välja vad man vill ska ingå och leta sig fram.

Det kanske är förnedrande att be om hjälp och då är det bättre att behandla hunden som en människa och skrika och rycka i den istället och tro att den aggresion man har och som bara växer blir bättre. Många tar tyvärr ut sin ilska på hunden också och får den inte ryck och slit i nacken så slås den med koppel om den inte lyder. Jo jag har sett...


Det här är trots allt en vanlig syn i vårt samhälle och jag har inget emot ett hundkörkort och skulle välkomna det varmt. Både för jyckarna och ägarnas skull men också för att ägarna som har så få kunskaper om hur hunden fungerar  att det borde vara olagligt att få skaffa sig ett sådant djur utan att man samtidigt får lite vett och sans med i köpet. Det finns hund och det finns hund och här kan det ligga stora marginella skillnader både i fostran, aktivering och den mental stimulansen varför kunskaperna måste fördjupas även inom rasgrupperna. Klart att detta går att genomföra men då måste blandrasaveln först förbjudas eftersom man måste rikta sig till uppfödarna i den här frågan. Så köksbordsaveln måste bort helt och hållet och till uppfödarna skulle det ställas helt andra krav.


Sedan kan man undra varför inte bokhyllan pryder hundböcker hemma hos alla hundägare när motorsportsfånen har hela tonvis av tidningar och böcker i ämnet. Kan det vara brist på att inte viljan finns med?  Lite som att få kakan och samtidigt äta upp den. Inga hinder bara för att man ska skaffa hund. Kunskaperna kommer på vägen osv. Det kan ju inte vara mer fel och alla som har något innanför pannbenet vet att man måste ligga steget före en hund. Gör man inte det tar hunden över och den är snabb, smart och otroligt klok också.

Av SanCha - 20 augusti 2009 12:04


Stackarna som får hållas med det här hela dagarna oavsett väder och vind. I kyla kanske det rent av är behagligt men å andra sidan luktar det inte gott. Värst var doften av klistret som gjordes tidigt på morgonen.


Nu har vi en jättefin uppfart som inte får användas på flera dagar så de har satt upp ett band som flaxar och slår i vinden och ser nästan ut som en avstängd mordplats. :)Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se