SanChas blogg!

Alla inlägg under juni 2009

Av SanCha - 18 juni 2009 12:15


Ja det får man väl tycka om de som släpper sina hundar i lekparker eller på dagisområden där de raserar gungor och lägger sin avföring i sandlådorna.

Läste om att Malmö hade stora problem med det här


citat

En liten gunga kostar runt 2 000 kronor och mer än 120 gungor byttes ut på Malmös lekplatser förra året. Över en kvarts miljon för en osjysst kampsport

slut citat


Hur tänker de här hundägarna om de överhuvudtaget tänker? Det är ju inte underligt att folk utan hundar skyr oss alla som kommer med våra hundar. Det spelar ju ingen roll om några sköter sig då den lilla klicken förstör för den stora massan. Hundägare ska ju hålla ihop men jag håller inte ihop med idioter som skaffar sig hund och sedan missköter sin hund på det här sättet. Samt belastar samhället med utgifter.

Jag skulle tro att de här hundägarna har ett behov av action så varför söker de inte stuntmans jobb istället eller klättrar i berg. Det skulle säkert räcka med den spänningen utan att behöva använda sig av surugat som djur som inte bett om det liv de tvingas leva. Stackars dem!Denna typ av gungor låter kamphundsägarna sina bestar gå lös på. Vad som händer om doggen vill vässa tänderna när en liten barnrumpa sitter i gungan?

ANNONS
Av SanCha - 18 juni 2009 11:43


Jag fick sitta och vänta och vänta lite till innan det blev min tur. Jag rabblade på om allt mellan himmel och jord och då vet min tandläkare hur det är ställt.

Så efter att ha kikat på tanden så föreslog han bedövning och han kunde heller inte garantera att tanden var hel under amalganfyllningen. Jag varken tog bedövning eller hade en tand som spruckit efter att han borrat i evigheter och jag hade gnytt förskräckligt. Tänk att det ska göra så ont att borra i en tand. Fast jag är glad för att den inte var rotfylld och tycker snart att alla mina tänder på något sätt har bekantat sig med tandläkaren.


Nåja man får vara glad för det lilla och när tanden var iordningsställd skulle jag ut och betala kalaset som jag trodde skulle stanna lite över tusen lappen. Till min förvåning hamnade det bara på 650 kronor. Så jag hade en hel del över i plånboken men inga bra skor. Så jag ilade snabbt som ögat in till Sköna Marie och provade de röda fina sportskorna som de skyltat med ett tag. De passade givetvis som handsken på fötterna och kan man ha mera tur? Så det som skulle ha gått till tandläkaren räckte till ett par skor också.

Tänk ibland är man smart även om plånboken är tom nu!


Nu kan jag inte sitta här mera och ilar vidare. Hörs!


ANNONS
Av SanCha - 18 juni 2009 08:57


Tar en kaffe nu innan det är dags att borsta tänderna och fara iväg till tandläkaren. Det var en underbar morgon ute och hunden var lika glad som jag. Solen var nästan på väg fram och det luktade så där som det bara gör under tidiga mornar. Så det är nog sommar fast man betvivlat det ett tag.


Kopp på er och ha en strålande dag. Själv får jag se om jag överlever det här. Hua....Av SanCha - 18 juni 2009 08:41


 Information!


Djuren en del av MRSA-problemet!  För att komma åt spridningen av MRSA-bakterier har tre europeiska myndigheter gjort en gemensam analys av djurhållningens roll i resistensspridningen. Slutsatsen är att djuren kan vara spridare av resistens och att vissa antibiotika därför ska användas enbart på människor.

Den gemensamma rapporten från Eureopeiska läkemedelsverket (EMEA), livsmedelsverket (EFSA) och smittskyddsmyndigheten (ECDC) kommer som ett svar på en fråga från EU-kommissionen. Uppgiften var att reda ut vilken roll produktionsdjur och husdjur har i spridningen av MRSA-bakterier.

Slutsatsen i rapporten är att djurhållningen kan vara en viktig källa till spridning av resistens, olika stammar av MRSA kan förflyttas från djur till människor via maten och via de personer som arbetar med djuren. Därför rekommenderar de tre myndigheterna att antibiotikaanvändningen bland produktionsdjur ska kontrolleras så tidigt som möjligt i kedjan.

De konstaterar också att de antibiotika som fortfarande fungerar mot MRSA bör användas mycket restriktivt hos djuren. Det är viktigare att se till att bakterierna inte blir resistenta mot ytterligare antibiotika än att behandla djuren konstaterar myndigheterna i rapporten.


Källa; Läkemedelsvärlden Lm.V

Av SanCha - 17 juni 2009 23:00


Sett lite nyheter och blir lite vemodig av allt elände både borta och hemma. Sedan var ju inte vädret en höjdare heller men nu får man bara hoppas på uppehåll oavsett solens frånvaro eller inte.


Ska snart till tandläkaren. Ja efter att jag sovit och lite till är det dags. Inget jag längtar till och hoppas att jag får sova inatt. Det känns lite då och då i nerven så den får mig att bli okoncentrerad så det är bara att vinka och gå och lägga sig.


-Håll tummarna för mig!


Sov gott!Jag vet att vi människor och fiskarna kan leva i fred med varandra!

Källa: George W Bush

Av SanCha - 17 juni 2009 16:22


Fick se det här svaret av en händelse (se nedan) och blev så full i skratt då personen har alla svaren i handen!

Personligen har jag bara hört talas om sidan men aldrig varit inne där varför jag inte bryr mig nämnvärt. Klart att det måste kännas tråkigt när något man skapat inte håller i längden.

    


1000apor läggs ner!Bröderna Schulmans humorsajt borta till midsommar!


Efter ett år får Alex och Calle Schulman ge vika för lågkonjunkturen. Nu läggs deras humorsajt 1000apor ner.

– Jag älskar den här sajten, så det känns tråkigt, säger Alex Schulman till Aftonbladet.**************************************

Svar!

t0ny, 18 år, jämshög,

Idag 16:13


Fick mig att små fnissa tbh. Det är inte dyrt att driva en sådan sida, inte om du driver den smart. Man måste inte äga servrarna och man måste inte köpa de dyraste utrymmet. Flytta sidan till en server som kostar motsvarande vad de drar in i annonsintäkter. Och kanske ändra annons tjänst? Okunnigt folk ska inte ha egna hemsidor, håll er till era bloggar.


**************************************

En egen reflektion säger mig att den här personen har säkert en bättre hemsida än 1000apor och som går med storvinst. Visst? :))

Av SanCha - 17 juni 2009 14:39


En röstning i denna fråga ledde till dessa resultat!


Är det OK att barn börjar skolan redan vid  6 års ålder?


Ja svarade 57 %

Nej svarade 43 %


Det kan ju skilja nästan ett helt år idag mellan två barn om den ena är född i jan och den andra i dec. Båda börjar ju skolan eftersom de har eller ska fylla 7 år. Är skillnaden så stor mot hur det redan är idag?

Är det kanske ett sätt att spara pengar igen på våra barn som slipper dagis ett helt år?

Är verkligen alla barn mogna att sitta stilla de timmar som krävs i första klass och ta till sig kunskaper?


Många frågar här och undrar vad du tycker!
Av SanCha - 17 juni 2009 14:28


Unga män lever farligast i midsommartrafiken

Unga män lever farligast i midsommartrafiken!


Midsommar är en av årets mest olycksdrabbade trafikhelger. I genomsnitt dör 8 personer och 300 skadas. Men man kan minska riskerna avsevärt genom att välja de säkraste vägarna.

 Här är det störst risk för köer under midsommaren!  


 • E4-E20 Sollentuna–Södertälje
 • E18 Stockholm–Barkarby, Stockholm–Norrtälje
 • 276 Stockholm–Åkersberga
 • 222 Stockholm–Värmdö
 • 73 Stockholm–Nynäshamn
 • 76 Norrtälje–Gävle (båda hållen)
 • 70 Enköping–Rättvik
 • 50 Örebro–Ludvika
 • E 22 Norrköping–Kalmar
 • 137 Kalmar–Färjestaden
 • 136 Färjestaden–Borgholm
 • E 22 Karlshamn–Kalmar
 • 26 Jönköping–Halmstad
 • E6 Göteborg–Strömstad
 • E6 Göteborg–Kungsbacka

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se