SanChas blogg!

Alla inlägg under juni 2009

Av SanCha - 23 juni 2009 10:48


Har inte varit här på ett par dagar och blir jätteglad att se att några saknat mig och statestiken lär inte heller minska så tack även alla ni som läser min blogg varje dag. Det sporrar!


Midsommarhelgen raskade ju på och så här i efterhand blev den så bra som man bara kan önska sig. Vi skulle ha gjort annat från början men avstod och fick en del överraskningar istället. Sådant gillar vi här.


Datan har fått vila liksom mina fingertoppar också. Det har bara känts skönt och bloggandet ska ju vara något som känns skoj och inte tvång. Så jag tog mig helt enkelt ledigt några dagar eller om jag ska vara ärlig så har jag haft annat för mig och datan har jag bara sänt en liten kort tanke på. Mer hann jag inte.


Det är rena rama högsommaren ute nu och man blir så glad. Idag ska jag passa på att sola lite efter lunchen. Man får väl ta det försiktigt då solen ännu är stark så här mitt på dagen. Hunden bara flåsar och han är inte ensam. Varenda hund verkar påtagligt berörd av värmen. Vad är de för krakar va?


Jag har lärt mig att man inte ska ljuga för barn men på TV gör de sådant öppet och lär ut detta till allas våra barn. Sådant gillar jag inte.

Ja ni har väl sett reklamen där någon är på väg hem på besök och mamman säger att de har bakat. Istället tar barnet fram rabarberpaj eller kladdkaka ur frysen. Vad säger det barnet? :))

Nåja, nu ska jag också köpa hem lite lögn och fylla frysen med jag också fast rabarber har jag hemma och vore ju löjligt att se dem stå på överväxt men kladdkakan slinker säkert ner någon sommardag nu. För nu har väl äntligen sommararen kommit för att stanna!?ANNONS
Av SanCha - 20 juni 2009 19:40


Hunden och jag tog en kort promenad och när jag vi hem vände jag i storr sätt upp och ner på urnan och ur ramlade det blommor med stödpinnar och miljoner småsten. Satte om alla blommorna men hade sönder en av misstag. Så här blev det färdiga resultatet och åter trängs det blommor i våra fönster som jag har försökt att minimera.


Fina är de rosa blommorna i alla fall.

ANNONS
Av SanCha - 20 juni 2009 17:32


Tror du att det blir fint väder till midsommarhelgen?

Ja!    55.6 %

Nej!    44.4 %

Vet inte!    0 %Vi hade sol hela midsommaraftonen så vi satt tom ute och intog kaffet med jordgubbar och vaniljglass.

Idag, midsommardagen har det varit lite kallare i luften och lite regn men mestadels uppehåll och e.m med solsken och vackert väder.


Så alla ni som gissade på bra väder fick väl över lag rätt i alla fall.


Nu kommer solen på måndag hörde jag men SMHI ljuger ofta.

Tack för allas medverkan här i omröstningen!

Av SanCha - 20 juni 2009 17:21


Midsommaraftonen kunde inte bli mera underbar då mannen och jag överraskades med hemmagjord sill och ett härligt sällskap. Det blev både sillen, nubben och till efterrätt jordgubbar och glass.

Vi hade bara problem med snapsvisorna och här kan man konstatera att ingen av oss arbetar på operan i alla fall. :))


Detta ser väl läckert ut va?

Så har vi haft kalas idag också så nu får man nog hålla igen imorgon innan man rullar fram.

Tacl snälla goa rara människor för deltagandet./Kram.


Hunden är satt på smärtlindring igen och jag tycker mig se en liten förändring till det bättre idag.

Han är med oss och han har kollen även om han ligger en bit bort och kollar in allt som rör sig på tomten.

Nu ska jag ut och dela blommorna i en urna med säkert 5 växter i innan de har ihjäl varandra. Kanske jag fotar resultatet senare.


Hoppas Ni alla haft en fin midsommar och vädret här har faktiskt varit okej. Ska ta ett blogginlägg om detta också.Av SanCha - 18 juni 2009 20:24


Ha det riktigt gott nu!

Av SanCha - 18 juni 2009 14:43


Fuskade med en varma koppen soppa och en knega med brieost på. Det var gott efter att ha varit ute en snabbis i regnet med hunden. Jag har varken strumpor eller stövlar här varför det blev kallt om fötterna. Nu är jag varm inombords i alla fall och fötterna tinar väl dem också lagom tills man ska ut nästa gång.


De här varma koppen sopporna kan jag varmt rekommendera om man har lite bråttom eller slarvar som jag. Bara värma 2 dl vatten i micron och sedan ha i påsen och röra om i tallrik eller mugg. Klart att ätas eller dricka men jag använder helst sked och slurpar i mig det på så sätt.


Hunden kom och fick dela lite brieost med mig och man kan inte annat än skratta åt honom då osten fastnade i gommen och det tog tid att pendla med tungan så det lossnade.

-Bläng du, sa hunden.

-Ja jag gör ju det, svarade jag.

Han förblev tyst och trodde antagligen att det skulle bli mera ost men det blev det inte. För ska sanningen fram så delade jag hälften var och varför ska han få av min del?Kaffe och sedan mår man som en prins? hö...-sessa igen!Av SanCha - 18 juni 2009 13:25


Kom igen nu alla och gissa. Det är ju bara ett par dagar kvar.

Vad tror du? Blir det fint väder eller blir det med gummistövlar man får dansa runt midsommarstången?


Ni är ju så många som tittar in här så passa på att rösta nu också, det kostar ju inget!

(röstningen ligger bredvid till höger)


Tack också!

Av SanCha - 18 juni 2009 12:33


Tom Collins


4-6 cl Gin
4 cl citronjuice
socker
soda
citronskiva

(det går lika bra att använda sockerdricka istället för soda och socker)


Skaka Gin, citronjuice och socker
Serveras i highball-glas
Fyll upp med soda
Garneras med en citronskivaSKÅL! mmmmmmm........................

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se