SanChas blogg!

Alla inlägg under juni 2009

Av SanCha - 26 juni 2009 19:37

ANNONS
Av SanCha - 26 juni 2009 18:43


Det slutade att blåsa nu till kvällen så mannen och jag har suttit ute och ätit maten. Mysigt, varmt, skönt och gott!

När mannen diskade tog jag mig an hundens lejontassar. Tyvärr hann jag bara med två så resterande får bli imorgon.

Den lilla stunden jag satt ute tog solen i nacken och det svider där nu och är rött. Man får passa sig minsann.


Grannen har köp en ny volvo. Sport var det minsann och karossen kan fällas ihop i tre delar och hamnar till slut i bagageutrymmet. Ja det är sant!

Det var mig en riktig konservburk vill jag lova och blå till färgen också.

Minns att jag tjatade på mannen att vi skulle köpa en Saab modell i sport/cab för några år sedan men det ville han inte då. Nu står han och säger att vi var på väg att köpa en sådan men att vi ångrade oss.

VAAAAA....karlar!!!!! "Vi sa svinskiten"....


Näe nu ska hundens öron rengöras med Epi-Otic och det är lika bra vi går ut och gör det här då han komnmer att skaka loss i en värsta shake efteråt.


Trevlig kväll!

ANNONS
Av SanCha - 26 juni 2009 13:34


Ops vad det blåser ute men mig gör det inget för jag sitter här och njuter av en lakritspuck. Salt, kallt och gott. Bra kombination och kan varmt rek.

Ser att internet snart brakar ihop av alla bloggar och stoff om Michael Jacksons död. Tänk om han ändå kunde se allt detta. -Inget för intet!


Nu ska jag sätta på lite kaffe och gå igenom posten här. Sedan är det ju fredag och bästa dagen på veckan även om det känns lite udda och underligt just nu.


I helgen kommer det att ske förändringar på tomten. Idag ska de sista plattorna komma och sedan är vi nog sysselsatta både mannen och jag.


Ha en fin fredagseftermiddag samt kväll.


Av SanCha - 26 juni 2009 11:39


Jag hade nästan velat höra nyheten om M. Jackson nu på morgonen än som det blev nu inatt. Jag varken kunde eller ville gå och lägga mig och satt med CNN och fick rätt så färska uppgifter inatt. Inga som man egentligen blev gladare över.


Skoj att höra Cher berätta om deras första möte och hur det var att göra en show med Jackson five.


Resten är bara hyckleri. J

ag minns nog vad folk nedvärderade Michael för allt som kretsade kring rättegången. Många journalister dömde ut honom innan ens rättegången hade börjat Jag trodde aldrig för fem öre på de här anklagelserna och han fick ju rätt. Han blev ju friad!

Det måste nog ha varit den bästa nyheten för honom och hans fans i hans liv. Fast säg den lycka som varar för evigt. Det forsatte att misstänkas och man sa att domaren var köpt. Ja jag minns det här mycket väl och följde det som om killen skulle ha varit min egen bror.


Visst var han lite egen. Klart att det fanns en psykisk besatthet i att inte få vara frisk och alla dessa operationer som bara blev värre och värre. Allt började med att Michael bröt näsan. Det är tyvärr inte många som vet det. Så för att justera upp brottet tog man bort brosk.

Att han har vitiligo är jag fullkomligt övertygad om. Titta på bilder hur han ser ut inuti händerna. När sjukdomen eskakerar som på Michael blir man helt vit (totalis). Man måste akta dig för sol o.s.v Har en släkting med denna sjukdom så jag är väl insatt. 


Han var ett stort barn men också ett geni. Hans musik kommer alltid att finnas kvar samt video med sång och dansnummer. Ändå är det inte detsamma. Han skulle göra comeback och bara en gång till i livet. Jag var så nära att be mannen att vi skulle köpa biljetter och hade tom ett bloggavsnitt om detta. Nu blev det inte så och kanske tur för då hade jag gråtit ännu mera. Ja jag ä ledsen och jag sörjer honom. Jag sörjer den musik som aldrig nu kom på pränt och jag sörjer mannen som har berikat mitt liv sedan många år tillbaka. I det här fallet hycklar jag varken då eller nu.


Jag avslutar blogginlägget med några ord som var mycket vackra och får mig att känna att detta passade in så bra på Michael. 

Den brittiske utrikesministern David Miliband, twittrade om sina tankar;


-"Aldrig har någon svävat så högt och ändå dykt så djupt.

Vila i frid Michael!"


Sänder en tanke till hans barn, familj och närstående på annat sätt.


Av SanCha - 26 juni 2009 00:55


En hel pojke på utsidan men en trasig själ på insidan!

Vila i frid!

Av SanCha - 26 juni 2009 00:27


Så oerhört tragisk då jag älskar hans musik och hans dans. Jag är så ledsen....


King of Pop
har lämnat ossMichael Jackson i rullstol 2008.


Michael Jackson i rullstol 2008.


Drabbades av hjärtstillestånd i sitt hem!


En av världens största popstjärnor, Michael Jackson, har avlidit efter en hjärtattack, enligt LA Times.

Michael Jackson, 50, drabbades av hjärtstillesttånd vid lunchtid på torsdagen.

Han fördes i ambulans under hjärt-lungräddning till UCLA Medical Center i Los Angeles. Sångaren andades inte när ambulanspersonalen kom till hans hem, rapporterar The Los Angeles Times.

– När ambulanspersonalen anlände såg de att hjärtlungräddning redan utfördes av någon i hemmet. (Jackson) andades inte, säger en talesman för Los Angeles brandkår, till E Online.


 "Väldigt dålig"

När han förts till sjukhus talade nöjessajten TMZ.com med Jacksons pappa, Joe Jackson.

– Han mår inte bra, bekräftade han då.

En annan familjemedlem sade att " han är i väldigt dålig form".

Jacksons mamma är på väg till sjukhuset.

SOS fick larmsamtalet från Jacksons hem i Holmby Hills i Los Angeles klockan 12.21 lokal tid.


Los Angeles-polisen och livvakter har stängt av entrén till akuten på UCLA Medical center där han vårdas, uppger OK Magazine.


Popstjärnan lämnar tre barn efter sig. Han har sonen Prince Michael, 12, och dottern Paris Katherine, 11, tillsammans med sjuksköterskan Deborah "Debbie" Rowe.

Jackson har även ytterligare en son, Prince Michael II som kallas för "Blanket", som föddes 2002. Vem som är modern till det barnet är okänt.


 Rapporter om sjukdom

Michael Jackson har sedan länge omgärdats av sjukdomsrykten:

Tidigare i år kom rapporter om att Jackson tänkte skjuta upp konserterna i London i sommar och höst på grund av sjukdom. Jackson hade 50 konserter inplanerade i Londons O2 Arena, den första den 13 juli.

Enligt flera rapporter hade han också drabbats av hudcancer, något som dementerades.


Författaren Ian Helperin släppte förra året en biografi om popstjärnan där han påstod att han led av brist på Alpha-1 antitrypsin – en genetisk lungsjukdom som kan leda till döden.

Tidigare 2008 fotograferades han i en rullsrol – oförmögen att gå själv.

Av SanCha - 25 juni 2009 23:32


Ja, jisses så kändes det minsann när hunden och jag gick ut. Det vara bara lysrören som hördes. Inga bilar, inget rop och stoj från människor. Så jag vände om och gick ner mot huvudleden och där kom en saab förstås. Det ska vara en saabägare som är ute och luftar pärlan minsann.

Jag sade till hunden;

-Visst är det underligt att det är bara du och jag och saabägaren som är ute va?!

-Näe, det känns inget konstigt, svarar hunden.

-Jamen det är ju inte ofta vi är så här ensamna, svarar jag tillbaka.

Hunden nosar ett tag och sedan när han ska till att gå vänder han upp huvudet och frågar;

-Är du rädd morsan?

-Näe...

-Ha ha, jag tror minsann att morsan är rädd. RÄÄÄÄÄDD var förnamet och SKIIITIS var efternamnet, skriker hunden.

-Tyst med sig, svarar jag och sätter fart mot övergångsstället.

Hunden tvärbromsar så armen far baklänges och gör mig illa.

-STOOOOPP, skriker hunden.

-Är du inte klok, vrålar jag och gnider axeln som känns obehaglig. Vad stannar du för?

-Du säger att vi är ensamna, kolla där borta då. Hunden pekar med tassen och jag vänder på huvudet och där ser jag vad hunden menade. En älg springer mellan gångbanan och huvudleden och mot oss.

Jag far ner efter hunden och lyfter snabbt upp honom. Han stretar och har sig och till slut får jag tag i ett stadigt grepp och väser mellan tänderna;

-Tyyyyyyyyst...

Jag backar in in häcken som doftar starkt och jag kan höra surret av kvarvarande humlor och undrar hur många vi kommer att bränna oss på innan vi kan springa hem.

Jag kikar fram för att se vart älgen befinner sig men hunden ska givetvis vara före med huvudet och han glor och är så spänd i hela kroppen att man rent av kan tro att han är lika frisk som den dag han vaknade upp på morgonen den där ödesdigra dagen då hundattacken skedde.

-Ser du honom, viskar jag?

-Näe, viskar hunden tillbaka.

Jag vågade mig ännu inte ut ur häcken så vi stod där stilla tills vi får höra steg. Då kliver jag fram och får se en granne med sin hund. Kvinnan fick en smärre chock som inte kunde se att det var jag och i skuggan tog mig för en bastant luden man eftersom hunden fick företräda mitt huvud. Stackars människa. Jag fick lugna henne ordentligt innan vi kunde fortsätta vår promenad tillsammans hem.


Hunden ligger i sin korg och jag kan höra honom sucka *-morsan* emellanåt och jag fattar inte vad han menar. Jag är redan bortgjord idag och orkar inte bry mig om vad han menar.


Nu ska jag gå och sova. Måste kolla att allt är låst och stängt och släckt. Inte gillar jag det här att vara ensam inte och hunden är ju inte mycket till hjälp om något skulle hända. Han brukar ju bli mera rädd än jag.

Näe skylten med rottweilern på dörren är vår bästa livförsäkring. Vi håller på att träna i att skälla som en sådan också. Lite har hunden lärt sig men jag tycker nästan jag låter bättre. Ja ja, man ska ju inte tjafsa om sådana petitesser.

Så godnatt med Er och "Vov"...(kunde inte låta bli)  *fniss*)

Av SanCha - 25 juni 2009 22:23


Nog för att jag gillar att kolla på dem men jag har aldrig påstått att jag tycker slutresultaten stämmer med min åsikt.

Idag var Tomas och Simon på 3:an rörande överens med mig. De lät bli att renovera och göra om. De lagade upp den lilla sommarstugan som ägaren inte orkat göra klar. Målade om i nästan samma kulör (vitt/beige) och köpte plädar till sofforna och hängde in lite takpannor som de tvättat och målat lite slarvigt som prydnader på väggen.

Resultatet blev så där, men okej och killen som ägde huset var nog bara glad att ha fått hjälpen.


Förra veckan såg jag det här paret i ett helt andra infallsvinklar. Det blev färger som inte ens existerade på -60 talet fast det återkom säkert 30 ggr i programmet. Tapeterna var gräsliga likaså de gardiner de satte upp. Inget var dessutom städvänligt då det mesta i tyg låg på golvet. Jag suckade och bläddrade till ett annat program för att slippa se ägaren fälla lite sorgetårar fast det utåt ger skenet av glädjetårar vid hemkomsten.

Näe det där paret förstår jag mig inte på. Sedan är de osams och tjafsar sig igenom programmet så det ibland blir nästan snudd på otrevligt. Det bästa är den lilla Jack Russel hunden med sina korta ben springer för livet bredvid sin stora husse. De är bara för söt!


På måfå råkade jag slå över till 4:an (tror jag) och där skulle precis Ernst Kirchsteiger renovera ett litet rum på en ö. Det lår en fyr på ön men jag hann aldrig uppfatta vart någonstans det var.

Han är lite som mig, gillar att gå barfota, gillar stenar och plockar in det mesta som är skönt i blickfång som man hittar i naturen.

"En samlare och jag" kanske överrubriken skulle ha hetat.

Han är i alla fall en skön snubbe som ger sig på det mesta. Har sett saker jag heller inte skulle ha velat haft i mitt hem men tycker det varit acceptabelt där han befunnit sig.

Så det finns väl något bra och något dåligt hos dem alla.


Designer är i alla fall ett härligt yrke.


Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se