SanChas blogg!

Direktlänk till inlägg 11 maj 2009

Dödsstraffets egentliga orsak och kvinnosynen!

Av SanCha - 11 maj 2009 17:10

citat

Två män halshöggs på fredagen i Saudiarabien efter att ha dömts för att ha våldtagit en man.


Nassr al-Harbi och Majid al-Sibaiy gick in i ett rum där offret sov innan de slog, band och våldtog honom, förklarades i ett skriftligt uttalande från departementet.

Dödsstraffen ökar siffran till 100 genomförda avrättningar i år i det ultra-konservativa kungadömet. 2007 avrättades rekordmånga 153 personer i landet som tillämpar en strikt version av de islamiska lagarna sharia.

Våldtäkt, mord, avfällighet, väpnat rån och droghandel kan alla leda till avrättning, ofta inför publik.

I oktober berättade människorättsorganisationen Amnesty att antalet avrättningar i landet skenar och att de avrättade i huvudsak är fattiga gästarbetare och saudier utan kontakter.

slut citat


********

Jag sitter och läser nyheterna och förfäras ännu av den diskiminering som fortfarande föregås mellan män och kvinnor. Ena artikeln efter den andra gör stora nyanseringar av könet.

En domare tycker det är helt OK att mannen slår sin fru oavsett den bagatell som kan ligga till grund för irritationen hos mannen. Andra artiklar tycker det är okej att kvinnor kan våldtas (nja inte okej men straffet uteblir hos våldsverkarna). Kvinnor stenas bl a och har inte ett drägligt liv många gånger. Våra hundar i Sverige har det tom bättre.


Vi kvinnor i andra länder upprörs. Det vi ser är svek mot hela mänskligheten och för våra medsystrar medan männen i bl a Saudiarabien, Iran fortsätter med samma grundinställning till livet då deras föräldrar liksom generationen innan osv följer koranen.


Det är inte en snäll bok om jag får säga det själv utan att bli stenad för min åsikts skull. Detta skulle jag aldrig ha tillåtits skriva om jag hade fötts i ett land där inte kvinnan var värd mer än mulan som står utanför. 
ANNONS
 
Ingen bild

Åke J

11 maj 2009 18:46

Som vanligt mycket att ta del av.
Saudiarabien,kläder, hundar som biter och så en väderinfo.
1,Det är tur att vi inte har dödsstraff i Sverige.
2,Jag gissar på den vänstra i mitten.
3,Hundar skall ha koppel.
4,Handskar och halsduk om man inte bor i Skåne. Så är det bara :-).

 
Ingen bild

Pågen du vet, igen

11 maj 2009 19:12

Eller, gräset är inte grönare på andra sidan.
Eller ser de inte lite grönare ut ändå, nä, jag bara skojade.

 
Ingen bild

Jag

11 maj 2009 20:29

Tur att du skojade...hihi och syftar på din sista kommentar.
Näe du hade inte rätt angående klädesplagget. De två som jag har är jackan och kjolen. Så klänningen du åsyftade kanske vore en höjdare till sommaren. Ska fundera lite till! :)

 
GladaKatarina

GladaKatarina

12 maj 2009 10:36

Det är avskyvärt, helt och hållet! Varför tror en del (män) att de har rätt att förtrycka andra? Avskyvärt!

http://gladakatarina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SanCha - Söndag 3 feb 10:00

Nu får väl de snöälskande så det räcker och blir över!     Mannen skulle iväg tidigt i morse och jag hade svårt att sova då det sista jag såg var snö som yrde och fyllde på gatan/trottoarerna bl a. Ville att han skulle stanna hemma eller åtminsto...

Av SanCha - Lördag 26 jan 12:44

    Idag är jag precis lomhörd eller vad man ska kalla det. Hör varken ordentligt på höger resp vänster öra. Var på vårdcentralen igår för att få hjälp men då de upptäckte en hinna eller hudflaga som verkar sitta fast framför trumhinnan ville de i...

Av SanCha - Tisdag 22 jan 11:18

Kall utomhuspromenad och halkig. Det är det värsta att det är så förbaskat halt och inte hjälper de små stenarna som de lagt ut under snön när det är rena rama Rolf....ett helvete m.a.o. Nåja tog mig runt i skogen på en timma som normalt brukar ta ...

Av SanCha - Söndag 20 jan 19:49


Du som orkar hålla dig vaken eller bor där det inte är molningt. Ut och fota månen då. Så här ser den ut just nu där jag bor men kommer att få molningt tyvärr i natt.   Kram/S ...

Av SanCha - Söndag 20 jan 10:04


Så skönt det ska bli idag och bara duscha, klä sig lite fint och gå bort på mat. Mums och härligt! Har köpt en härlig begonia med färgerna vitt och lila och den blommar precis överallt på topparna. Den hoppas jag blir en vårklick hemma hos värden/v...

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se