SanChas blogg!

Direktlänk till inlägg 11 maj 2009

Vardagsmat med hundattacker!

Av SanCha - 11 maj 2009 12:26

Foto: Scanpix


citat
En pitbullterrier bet i går en mindre hund så illa att den fick livshotande skador. Överfallet skedde då hundarna möttes i en park i Växjö.


En pitbullterrier bet på söndagseftermiddagen en liten hund, en bichon frisé, så illa att den fick livshotande skador. Överfallet skedde då hundarna möttes i en park i Växjö. Den lilla hunden blev illa biten i halsen, rapporterar Smålandsposten på nätet.

- Jag har just pratat med ägaren till hunden. Den är mycket svårt sargad i halsen och finns på djursjukhus. Utgången är oviss, säger Mats Lagerblad, biträdande operativ chef hos Kronobergspolisen, till tidningen.

Polisen tog hand om pitbullterriern direkt på platsen. Den fördes till ett hundpensionat där den ska stanna tills utredningen är klar.

Personen som hade hand om hunden vid tillfället misstänks ha brustit i sin tillsyn.

slut citat


*****************

Det här var det första jag såg när jag öppnade tidningen idag. Har samtalat med flera personer om vad man skulle kunna göra men eftersom man anses vara  en ras hatare blir detta ett extra känsligt ämne när dessa "kamp-raser" är inblandade.

Det kan inte vara meningen att folk ska känna sig otrygga med våra hundar i samhället. Lagar ska också vara till för att efterlydas vilket i detta fallet gäller koppeltvång.


De flesta skyller slappt på att de har pli på sina hundar, att den är snäll och den biter inte. Så de släpper sina hundar och nu ser vi ju vad som kan hända...och om och om igen!


Som  försvar hör man ju;

-Det har aldrig hänt tidigare.

Tacka sjutton för det. Någon gång blir alltid den första om man inte har koll på sin hund, i detta fallet med koppel. Då kan vi andra känna oss lugna.

Så det får bli mitt skamliga förslag till alla er som tror er ha pli på era hundar. 

Det har du förmodligen inte eftersom hundar är djur och inte människor och beter sig efter vad de är framavlade till samt skyddar sina revir.

Det mest sorgliga i hela denna diskusion är att kamp-raserna blir de som får synas/höras på första parkett medan de hundar som attackeras bara omnämns och glöms bort.

Sorgligt!

 
ANNONS
 
Eva

Eva

11 maj 2009 14:23

Det är så tråkigt när sånt här händer bara för att ägaren inte kan hålla sin hund i koppel. Är det inte lag på det förresten?
Detta kan hända med vilken ras som helst och inte bara Pitbull. I know!

Ha en riktigt skön dag och hoppas du snart får upp värmen. Här skiner faktiskt solen ibland och det är ganska behagligt. Tyvärr så blåser det fortfarand storm :(.
Kram igen

http://www.gruddelin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SanCha - Söndag 3 feb 10:00

Nu får väl de snöälskande så det räcker och blir över!     Mannen skulle iväg tidigt i morse och jag hade svårt att sova då det sista jag såg var snö som yrde och fyllde på gatan/trottoarerna bl a. Ville att han skulle stanna hemma eller åtminsto...

Av SanCha - Lördag 26 jan 12:44

    Idag är jag precis lomhörd eller vad man ska kalla det. Hör varken ordentligt på höger resp vänster öra. Var på vårdcentralen igår för att få hjälp men då de upptäckte en hinna eller hudflaga som verkar sitta fast framför trumhinnan ville de i...

Av SanCha - Tisdag 22 jan 11:18

Kall utomhuspromenad och halkig. Det är det värsta att det är så förbaskat halt och inte hjälper de små stenarna som de lagt ut under snön när det är rena rama Rolf....ett helvete m.a.o. Nåja tog mig runt i skogen på en timma som normalt brukar ta ...

Av SanCha - Söndag 20 jan 19:49


Du som orkar hålla dig vaken eller bor där det inte är molningt. Ut och fota månen då. Så här ser den ut just nu där jag bor men kommer att få molningt tyvärr i natt.   Kram/S ...

Av SanCha - Söndag 20 jan 10:04


Så skönt det ska bli idag och bara duscha, klä sig lite fint och gå bort på mat. Mums och härligt! Har köpt en härlig begonia med färgerna vitt och lila och den blommar precis överallt på topparna. Den hoppas jag blir en vårklick hemma hos värden/v...

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se