SanChas blogg!

Alla inlägg under april 2009

Av SanCha - 21 april 2009 17:11


Det blir pizza i vårt hus till kvällen.

Det sker mindre och mindre att vi äter pizza sedan sista grabben flyttade hemifrån. Man kan undra varför för egentligen blir man ju bara bekvämare med åren. Trots allt räknar jag pizza som skräpmat och man ska nog inte äta det för ofta då man kan tröttna.


Hörde ni?

Tröttna på pizza! Jo det går faktiskt och har hänt mig för ett tag sedan. Så det ska gå en tid mellan varven tycker jag.

Hemlagad mat är trots allt godast i längden.

Rödspätta, stekt falukorv med pepparotssås, kroppkakor och stekt fläsk....


Så nu visslar jag lite gladeligen på Canneloni Macaroni....och tar hunden med mig ut och har något härligt att se fram mot och det vattnas redan i munnen.


ANNONS
Av SanCha - 21 april 2009 13:55


En kille uppsöker doktorn för att hans snopp har blivit så gul. Läkaren undersöker honom, men kan inte ställa någon diagnos. Han skickar därför hem honom med en burk tabletter och ber honom återkomma om det inte blir bättre. Efter några veckor kommer killen tillbaka, nu med en ännu gulare snopp. Läkaren frågar:

- Vad arbetar ni med?
- Jag är arbetslös.
- Men vad gör ni då hela dagarna?
- Jag äter ostbågar och tittar på porrfilm.Förlåt om den inte var rumsren men jag har skrattat  så gott och kanske fick jag någon annan att göra detsamma. :)

Ja ja ...jag vet,  jag är lättroad.

ANNONS
Av SanCha - 21 april 2009 13:41


Här på VistaPrint.se har jag skickat efter T-shirt med eget tryck och nu är det halva priset. Så passa på!

Bilderna blir jättefina och kvalitén är skaplig på T-shirtarna.


Glöm inte att bilderna ska vara högupplösta för bästa färgtryck, 300 PPI (pixels per inch).


http://www.vistaprint.se/vp/ns/easypath/uploadpicture.aspx?GP=4%2f21%2f2009+7%3a40%3a49+AM&combo1=21004.120.1.79912%7c79912%7c794%7c0&pf_id=372&mk=tryck+egen+t+shirt&ad=broad&gclid=CLu5y_LxgZoCFUEA4wodWl7sFA

Av SanCha - 21 april 2009 13:22


Sista dagen och sedan tar jag bort omröstningen.

Så kom igen nu och svara på min fråga här till höger!

Tack också för din röst!

Av SanCha - 21 april 2009 13:17


-Vad är det för dag idag, Onsdag?

-Näe Tisdag!

-Är det verkligen inte Onsdag?

-Nej säger jag ju. Det är Onsdag

-Titta du ser att jag hade rätt. Det är Onsdag då.


Ibland kan jag reta gallfeber på mina nära!

Öh, vad är det för dag då? :)Av SanCha - 20 april 2009 22:25


Jag höll på att ramla av stolen när jag öppnade kuveret med telefonräkningen. 398 kr.


Vi bytte bolag för ett tag sedan och som med allt kör de sin drive och detta var bl a att ringa hur mycket som helst men betala bara fast avgift.

Så i två år kan vi förvänta oss ha det så här billigt men sedan kommer säkert den där haken man ska akta sig för. Fast då är mannen och jag så smarta så då har vi redan hunnit  byta till annat bolag som har ungefär samma drive.


Fattar Ni?


Man gör precis som de vill men man behöver ju inte avtala längre än vad man själv önskar.Vi gör samma sak med elen. Visst det är lite krångligt att komma ihåg vem man tillhör eftersom vi byter så ofta så vid en undersökning jag var med i för ett tag sedan svarade jag att vi hade Tele 2.

-Nej, svarade mannen jag pratade med. Det har ni inte eftersom JAG ringer från Tele 2 och önskar värva dig.

Tur att vi inte har bildtelefon och man får ju skämmas ögonen ur sig ibland.

Jag ska börja skriva kom-ihåg lappar och sätta upp ifall....Fast bildtelefon har svägerskan. Tråkigt bara att hon inte kan ringa till någon ännu som har detsamma. Så jag vet inte hur hon gör på dagarna. Hon kanske tittar på sig själv när hon ringer....he he! Ska fråga vid tillfälle.


Nu har jag städat lite på papper och det ser skapligt ut igen.  Förstår inte varför det alltid fylls på och mannen han lägger papper på min sida precis som jag är någon assistent här. Då avlönar man personalen i så fall och jag har inte sett någon krona komma rullandes ännu.

Däremot fick jag ett glas med pressad apelsin för ett stund sedan. Det var jättegott och när jag bad om mera så gick han ut.

Jag fattar inget men har kanske med att göra att han hann diska undan allt.

Nåja, det går ju precis lika bra med selleri....hm...vatten!Hunden har blivit sams med mig igen sedan vi tog det sista blodprovet. Skönt för det är alltid så tragiskt när han tjurar så där. Han fick lever ikväll som belöning och kunde inte tacka mig nog med sina pussar. Så det är skönt att krypa ner i sängen och veta att alla är sams.


Nu ska jag se om kylsskåpsdörren fungerar. Alltså bara se att den är tät och inget annat.

Vi hörs hoppas jag och kom ihåg nu när ni lägger er;

-Händerna på täcket!


Sov gott!

Av SanCha - 20 april 2009 19:52


Hittade det här under kulturnyheterna och det är med viss oro man undrar om konstnären Dmitri Vrubel nu kommer att våga sig på en snarlik kopia av "kyssen"!

Jag tycker de här platserna på Berlinmuren är oerhört viktigt att de bevaras och lika skoj att konstnärerna vill ställa upp ännu en gång.

Hoppas de håller sig till orginalen nu också för det var väl meningen!


Intressant läsning!Berlinsk murkonst borttvättad!

Ingen gatukonst varar för evigt - inte ens om den är världsberömd, historisk, kulturskyddad och älskad av alla. Den mest berömda bland de 20 år gamla målningarna på Berlinmurens "East Side Gallery" har i dagarna utrader

Mursträckan fick konstnärlig utsmyckning av 107 inbjudna konstnärer från 21 länder över sommaren 1990 och öppnades för världens ögon som "East Side Gallery" den 28 september, några dagar innan den östtyska staten formellt upphörde att existera.


Berlins stad har fattat beslut om att konservera och skydda målningarna, som är en erkänd turistmagnet och bidrar till stadens kulturella kapital. Men vad innebär det egentligen att bevara?

De snart tjugo år gamla målningarna var i dåligt skick, slitna av väder och vind, smutsiga och nerklottrade. Dessutom är själva betongelementen under målningen så söndervittrade att även de behöver restaurering om de ska kunna stå kvar som del i en minnespark som det är tänkt. Den 1,3 kilometer långa mursträckan mellan stadsdelarna Friedrichshain och Kreuzberg är den längsta sammanhängande som bevarats idag.

De ansvariga såg ingen annan lösning är den radikala att tvätta bort målningarna som skulle skyddas, renovera underlaget - och sedan bjuda in konstnärerna att måla kopior av sina bilder en gång till. Det hela ska stå klart till 20-årsfirandet av murens fall i november.

Arbetet med att ta bort och sedan återskapa muralerna har pågått i etapper sedan år 2000 utan att väcka större uppständelse. Men nu har man nått fram till Berlinmurens verkliga ikoner, murkonstens Monalisor.

Den antagligen mest berömda bilden i East Side Gallery är den ryske konstnären Dmitri Vrubels bild av den östtyske ledaren Erich Honecker och den sovjetiske presidenten Leonid Brezjnev, förenade i en intensiv kyss på munnen. Den utraderades i helgen.


Dmitri Vrubel, som inte fick någon förvarning, är upprörd:

- Jag kan inte göra samma bild igen, nu är den borta, säger han till tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Han tänker acceptera inbjudan att måla samma motiv, men nu blir det med någon ny infallsvinkel och känsla i utförandet, exakt vilken har han ännu inte tänkt ut:

- Det var aldrig meningen att göra en politisk bild. Det är en bild om kärlek, säger Vrubel.
Tillägg!

Till Spiegel vädrar Dmitri Vrubel också lite missnöje med att hans målning spritts på t-shirts och muggar och har betytt så mycket för Berlins besöksnäring utan att han själv fått en enda euro i intäkt på den.

Men sådana är en gång gatukonstens villkor. Och helt lottlös är Vrubel inte. Några år efter succén på Berlinmuren gjorde han sin kyssmålning som olja på duk. Tavlan sålde han år 2001 till en rysk affärsman för 2000 dollar. Den största delen av värdestegringen har konstnären själv dock missat: målningen såldes i våras på Sotheby's i New York för 52.000 dollar.

Motivet har Dmitri Vrubel själv knyckt från pressfotografen Helmuth Lohman som förevigade Brezjnev och Honecker under firandet av den Östtyska statens 30-årsjubileum 1979. Den ömma kyssen kom när Brezjnev fått ta emot Karl Marx-medaljen och hederstiteln DDR:S hjälte av sin östtyske härskarkollega.
I sin helhet!

Brezjnev och Honecker.

Av SanCha - 20 april 2009 19:21


En efter en föll polohästarna ihop döda!


Nu utreder veterinärer i Florida de mystiska dödsfallen.

– De föll rakt ned på gräset, säger Tim O'Connor, talesman för poloklubben, till Palm Beach Post.


De mystiska dödsfallen inträffade strax innan en match i US Polo Championship som skulle spelas i delstaten Florida i USA på söndagen.

Medan hästarna från Venezuela-baserade hästpololaget Lechuza Caracas höll på att lastas av kollapsade plötsligt två av hästarna.

En efter en föll hästarna ihop. Veterinärer som fanns på plats försökte hjälpa hästarna, bland annat genom att sätta in dropp – men förgäves.


Sju av hästarna dog på poloklubben och ytterligare 14 dog efter att de flyttats till andra platser.

– Några dog direkt. Andra höll ut i ungefär 45 minuter, säger veterinären Scott Swerdlin vid hästkliniken i Palm Beach, till Palm Beach Post.


*******

Olustigt och undrar vad som kan ha drabbat dem om de inte fått gift.


Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se