SanChas blogg!

Alla inlägg under december 2008

Av SanCha - 17 december 2008 14:47


Nu tjatar jag på sista versen och min sista Youtube-snutt men jisses man håller ju andan ju!

...pust!

ANNONS
Av SanCha - 17 december 2008 14:34


...tyvärr gör jag det trots att jag kanske får ett litet motstånd nu. Inte behöver man vänta på starka vindar i alla fall! Jisses....och håll i hatten! :)

ANNONS
Av SanCha - 17 december 2008 14:30


*torkar svetten ur pannan och funderar på nästa kommande flygplanstur*


Det såg onejligen ut som jag var den skyldiga kaptenen här.

...så alla barn i början och man måste ju prova på någon först .....ha ha!

Av SanCha - 17 december 2008 12:54


Nobelprisbelönad forskning påverkar försöksdjurstatistiken!


Precis som förra året ligger användning av försöksdjur bakom forskning som gett Nobelpris. Förra året var det den genetiskt modifierade musen som uppmärksammades och i år har Nobelpriset i kemi delats ut till tre forskare som lyckats föra över genen som kodar för förmågan att producera ljus från en viss sorts manet till möss.

Dessa vetenskapliga framsteg kan vi avläsa i statistiken över vilka djurslag som används i forskningen, säger John Bräutigam, chef för enheten för försöksdjur vid Jordbruksverket.
 
Jordbruksverket presenterar nu sin rapport över försöksdjuranvändning 2007. Rapporten visar att antalet försöksdjur har varit relativt konstant sedan 1993, men att det finns trender i vilka djur forskarna använder. Antalet råttor, kaniner och marsvin minskar exempelvis medan användningen av möss ökar. Detta beror på att man använder allt fler genetiskt modifierade möss i dagens forskning.
 
- Vi ser också att fler hundar används. Detta handlar inte om traditionella djurförsök utan klinisk forskning som görs vid djursjukhusen på patienthundar där matte eller husse gett sitt skriftliga tillstånd. Denna slags forskning hamnar också i försöksdjursstatistiken, säger John Bräutigam.

Det absolut största antalet djur, ungefär sex miljoner, är fiskar. Dessa fiskar är så kallad provfisk som tas upp för att mäta fiskebestånden i våra svenska vatten.
  
Kontaktpersoner                
John Bräutigam, 036- 15 50 63
Helena Elofsson, 036- 15 61 11

....


Min syn på detta!


Tyvärr står människan oss närmast och ska man kunna forska och bli bättre här måste man också testa på djur. Man testar även idag på människor som redan är sjuka. Även placebo effekten är ju känd i dessa sammanhang för att kunna ha något att jämföra med.


Imponerad av resultaten i ovanstående artikel och av de människor som helhjärtat har vigt sitt liv för det här.

-En stor eloge!


Tjingeling pling!

Av SanCha - 17 december 2008 12:30


*Njuta*

Av SanCha - 17 december 2008 12:14


Lägger över noveller jag skrivit lite då och då från en annan nätdagbok hit så de inte kommer bort. Den här novellen fick jag publicerad i vår lokala tidning vilket var lite skoj då!...

Imorse när Chabo och jag var ute på heden höll jag på att göra om samma misstag som jag gjorde förra sommaren. Jag som lovat......hm!


Vi var ute i skogen precis som i morse och en borderterrier måste ju få undersöka hål i backen eller lite varstans i naturen där den hittar detta.
Som matte eller då flockledare bör man ju visa sig tuff och våga vara med och titta i hålen som vovven hittar.
Så vi (jag stod på knä och vovven bredvid) ville kolla detta hål vi nu hittat. Vi stack in våra små ansikten och gluttade in i ett smått mörkt hål och undrade båda vad som kunde ha gjort detta eller kanske t.o.m fanns kvar där. Med lite extra grävning fick vi upp hålet större och nu var det min tur att kolla in. Kisade och glodde för allt vad ögonen höll för. Då hör vi ett litet prasslande ljud och detta var mycket spännande. Chabo pressade undan mig och ville se först. Gnydde och började gräva enormt.
Jag ville ju inte vara sämre så jag hjälpte till och grävde och vi höll på som tokar och rev och slet i gräset och jorden.
Då blev det tyst därinne och Chabo backade.
-Fegis tänkte jag och böjde fram ansiktet för att se först.

Då kommer det en sork utfarande och hoppar upp över ansiktet. Jag skrek och föll baklänges och slog för allt vad jag var värd. Sorken försvann innan vi ens hade fattat att den var där.
Chabo var alldeles stilla och tyckte detta var otäckt med en flockledare som låg och sparkade och kved och var säkert ingen vacker syn.

Väl hemma upptäckte jag att det hade stelnat blod från ena näsvingen vilket gjorde mig lite misstänksam på just bakterier och hur detta kunde ha uppstått! Förstod ju att sorken måste ha bitit mig, men i uppståndelsen märkte jag inte detta.
Så det blev ett sjukhusbesök med stelkrampsvaccin och lite bättre rengöring än vad jag själv åstakommit.

Mannen kom hem lite senare och upptäckte sin fru med en liten omplåstring på näsan. Han frågade ju så klart vad jag hade gjort! Ska än idag erkänna att jag skämdes när jag tittade ner i golvet och sa att en sork hade bitit mig.
Mannen undrade så klart hur detta hade kunnat gå till och var denna sork nu befann sig genom att titta sig runt omkring.

-Nja, sa jag, det var i skogen då Chabo hittade ett hål i backen.
Mannen förstod fortfarande ingenting och jag fick ju till slut berätta hela historien.

...
Att leva ihop med mig kanske inte är det lättaste min man har som uppgift då jag är en person som gör mycket konstiga saker. Jag vet inte om det blev något galet när jag föddes, för mor min brukar ofta säga att det var ett märkligt barn som föddes den dagen.
Detta har jag tagit fasta på och förstår att jag inte är som alla andra....hi hi hi och tur är väl det så jag bara kan få vara mig själv!

Varje gång jag trasslat till det för mig så har jag lovat både som barn till mina föräldrar och till mannen som vigt sitt liv åt mig, att inte göra om dessa dumheter. Jag lovar på heder och samvete att jag heller aldrig gjort om det jag en gång testat.
Fast jag har inte lovat att inte testa något annat nytt och det är viktigt att man inte har lovat det. Så jag har tur som omger mig med lite dumt folk som inte tänkt den tanken att kunna ställa även det kravet....*fniss*!


Slut!


Tjingeling på Er!

Av SanCha - 16 december 2008 22:06


Paketet från Anicare.se (hundshop på nätet) som jag skickade efter för ett tag sedan har nu äntligen kommit men lite nyttoprylar i till hunden.

Bl a med ett nytt varmt täcke.

I paketet ligger det också en hemlis till hunden och jag var tvungen att först tjuvkika lite så det inte var något som jag hade beställt och glömt bort. Det var det inte utan i den lilla påsen med guldhjärtat på ligger det ett bamsekex, tre större ben för tänderna och till sist en liten tomte i tyg (valpsäkrad). :)


Så nu ska jag slå in paketet och har ytterligare en överraskning som inte hunden vet om. 100 st bitben som alltså lär räcka i hundra dagar eftersom han får ett om dagen. (jag och matte...*asbra*)

Han har försökt att tjuvkika ett par gånger sedan jag öppnade det stora paketet men då har jag bara slutat med det jag hållt på med och suttit och visslat ett tag. Så till slut tröttnade han och nu tog mannen med honom ut så jag äntligen kunde börja slå in dem.

Han får täcket också. Mindre skoj givetvis men han har inte så mycket att välja på den gossen.


Nu är det hög tid att duscha och plocka fram inför morgondagen. Hoppas på att få sova ovaggat och vakna pigg. Kanke en dröm men det är ju gratis att önska sig i alla fall.


Sov gott med er era luspudlar och ha en trevlig onsdag nu också.

Av SanCha - 16 december 2008 18:58


Vad skoj "jippi" och bara idag fick jag 9 st julkort. Minsann har de inte varit ute i god tid också. Själv postade jag min påse imorse och antar att utlovad dag blir före julafton då. Hoppas kan man ju i alla fall.


Jag blev extra glad över en gammal klasskamrats julpost. Det var ett stort kuvert och i detta låg ihopsatta papper med pappersfotografier av hund och barnen och på henne med mannen. Hon skrev en hel liten novell om vad som hänt sedan sist. Detta uppskattades enormt och jag gjorde nästan samma sak tillbaka för ett par år sedan. Man träffas alldeles för sällan.

Skoj ändå att man har dem och att de tillhör vänkretsen. Tänk så mycket skoj hon och jag hade som barn och i den yngre tonåren fram tills vi fick våra första barn. Sedan flyttades det hit och dit och man kom ifrån varandra något. Julkort har vi i alla fall skickat och tur är väl det eftersom vi båda verkar hålla fast i varandra.


Har du skickat något julkort och glatt någpn?


Tjingeling!

Presentation

Frågeruta

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se